Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 5+1 legfontosabb tudnivaló a B…
Tippek - 2016.05.27. - 2 p. olvasás

5+1 legfontosabb tudnivaló a Billingo használatáról

Bár a Billingo felhasználási feltételei a számlázó program használatára vonatkozó legtöbb információt tartalmazzák, mégis akadnak vissza-visszatérő kérdések. Az ügyfélszolgálatunk tapasztalatai alapján ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Billingo használatáról.

Tudnivalók a Billingo online számlázó programról

1. A Billingo felhasználói fiók regisztrálása ingyenes

A Billingo felhasználói fiók regisztrálása alapvetően ingyenes. Ettől kezdve 30 nap áll rendelkezésre tesztelni a programot. A tesztidőszak lejárta után is ingyenesen lehet használni a számlázót havonta maximum 20 db vagy nettó 250 000 Ft értékű számla kiállításáig. Efelett már át kell váltani a Billingo Premium szolgáltatására. A Billingo felhasználói fiók létrehozásáról itt, a megszüntetéséről pedig itt írtunk korábban.

2. A számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé

Fontos tudni, hogy az első hivatalos számla kiállításától kezdve be kell jelenteni a számlázó programot a NAV felé. Ennek menetéről itt írtunk korábban. Akkor is eleget kell tenni a bejelentési kötelezettségnek, ha csak egyetlen hivatalos számlát állítottál ki és/vagy a jövőben inkább mással számláznál. Nem kell azonban bejelenteni a számlázó, ha csak teszteled és a teszthez nem valós adatokat adtál meg.

3. A számlák archiválásáról a felhasználónak kell gondoskodni

A Billingo által kiállított számlákhoz biztosított biztonsági mentés a hatályos magyar törvények szerint nem minősül minősített archiválási szolgáltatásnak. Ezért felhasználóként a te kötelességed a digitális és nyomtatott formában kiállított számlák tárolásáról gondoskodni. Ettől függetlenül a Billingo a számlák és egyéb adatok biztonsági másolatait időbeni korlát nélkül a felhasználói fiókhoz tárolja.

4. Nem kell törölni a Billingo fiókot

Nem kell törölnöd akkor sem a regisztrált Billingo fiókodat, ha mégsem szeretnéd használni a programot. Így később is bármikor meggondolhatod magad és az adataid sem vesznek el.

5. Az előfizetés megszűnésekor a szolgáltatás automatikusan átáll az ingyenes verzióra

Ha igénybe vetted a Billingo Premium előfizetését, de mégsincs szükséged a szolgáltatás extráira vagy kevesebb számlát állítasz ki, akkor sem szűnik meg a fiókod. A szolgáltatás automatikusan átáll ingyenes verzióra, be tudsz majd lépni és havonta maximum 20 db vagy nettó 250 000 Ft értékű számlát továbbra is ingyenesen állíthatsz ki.

+1. Az előfizetés megszűnésével sem vesznek el az adatok

Jogosan felmerülő félelem, hogy mi történik a kiállított számlákkal és a rögzített adatokkal, ha megszűnik a Billingo előfizetés? Jó hír, hogy az adatok és a kiállított számlák ebben az esetben sem vesznek el. Azokhoz bármikor hozzáférhetsz és az ingyenes verziót is tudod használni. Az adataid egyedül a fiók törlésével vesznek el, de mivel ezekre a későbbiekben is bármikor szükséged lehet, ezért nem javasoljuk.

Maradt még kérdésed a Billingo használatával kapcsolatban? Keress rá a blogban vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés