Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / E-számlázás teljesen ingyen? L…
NAV - 2015.05.05. - 4 p. olvasás

E-számlázás teljesen ingyen? Létezik!

Az elektronikus számlák megjelenése óta egyre több vállalkozás váltja ki a hagyományos számlázást a virtuális dokumentumokra. Az automatizálható műveleteknek köszönhetően ugyanis minimálisra vagy akár teljesen nullára is csökkenthető a számlázásra fordított idő. Igen, csak az idő. Mert az e-számlák kiállítása ugyanúgy pénzbe kerül. A törvény ugyanis előírja, hogy a digitális számlák hitelesítéséhez ún. időbélyegre van szükség.

E-számlázás teljesen ingyen? Létezik!

Az időbélyegekről, már többször írtunk korábban, például itt. A lényege, hogy a számla véglegesítését követően egy kitörölhetetlen, megváltoztathatatlan jelzés kerül a digitális dokumentumra. Ezzel annak kiállítója hitelt érdemlően tudja igazolni, hogy pontosan mikor került rögzítésre a számla. Ennek az időbélyegnek pedig ára van. Nem sok, néhány tíz forint, de nagy mennyiségű számla esetén, egész évre számolva akár egy új nyomtató vagy akár egy kisebb utazás ára is kijöhet belőle.

Miért éri meg akkor mégis az e-számlákat választani a hagyományos számlázás helyett? Hogy lesz ez olcsóbb, mint a postán feladott papír alapú számla? És a fő kérdés..., hogy lesz az e-számlázás valóban ingyenes?

Jön a válasz is hamarosan, de kezdjük mindjárt az elején.

E-számlázás teljesen ingyen? Létezik!

Aki számlázott már életében, az tudja, hogy egy gépi számla kiállítása valójában nem nagy ördöngösség. Néhány perc alatt elvégezhető. A rendszer automatikusan bekéri az adatokat, jelzi, ha valami még hiányzik, a nyomtatás gombra kattintva pedig már jön is kifelé a nyomtatóból. Lehet borítékolni, megcímezni és már indulhatunk is a postára, sorban állni és végül feladni. Már kész is.

Igen, így működött ez korábban is, az e-számlák feltalálása óta azonban a folyamat lényegesen gyorsabb lett. A mentést követően elég letölteni a PDF-ben elkészített számlát, majd e-mailben elküldeni a címzettnek. Ez is elképesztően unalmas munka, naponta több vagy akár több száz számlánál pedig egy külön ember is kellene hozzá.

A következő nagy ugrás a számlák azonnali küldése volt. Amikor már a mentési és küldési funkciót is meg lehetett spórolni, ekkor a számla mentése gombra kattintva a számla huss, már a címzett postaládájában is landolt. Mennyire gyors és egyszerű így a számlázás, gondolhatja aki naponta, hetente csak néhány számlát állít ki. A tömeges számlázóknak pedig még ezt sem jelentett egy emberrel kevesebb munkaerőt. Még többet és többet akartak.

Olcsóbb, mint a hagyományos számla

És akkor beköszöntött a valódi szabadság kora. Az értékesítési rendszerek és a számlázó program összekötésével a számlázásra egy pillanatot sem kell fordítani. A program a megrendelést követően automatikusan elkészíti a számlát és el is küldi a megrendelőnek. Nincs nyomtatási költség, nincs munkabér, nincs postai sorban állás. Nincs postaköltség és nincs késedelmesen kifizetett számla sem. Vagy legalábbis lényegesen kevesebb, mint a hagyományos számlák esetében.

Az e-számlák egyik legnagyobb előnye ugyanis, hogy a címzettek bejelölgetik a levelezőben, beillesztik a fontossági sorrendben vagy éppen azonnal át is utalják. De valamilyen "rejtélyes" oknál fogva az e-számlák esetében csökken a kintlévőségek aránya. Nem hivatkoznak az elveszett számlákra és gyorsabban kerülnek kiegyenlítésre az összegek.

E-számlázás teljesen ingyen? Létezik!

Így lesz valóban ingyenes az e-számla

Igen, ezek fantasztikus előnyök, és már önmagukban is elég érvnek tűnnek az e-számlák mellett, de még mindig nem esett szó arról, hogyan lesz az e-számlázás teljesen ingyenes. Hiszen az időbélyegek továbbra is fizetősek. De nem a Billingónál!

Ha követed a blogot vagy a Facebook oldalunkat, akkor talán már belefutottál a hírbe. Április óta a Premium csomag felhasználói számára ingyenessé tettük az időbélyegeket. A fair play előnyeit minden felhasználónk számára szeretnénk biztosítani. Ezért havonta az ingyenes időbélyegek számát ugyan maximum 500 db-ban korlátoztuk, de havonta ez is kb. 10 000 Ft megtakarítást jelent, ami éves szinten már egy szemmel jól látható összeget eredményez. (Nyugodtan gyűjtögesd egy malacperselyben és vidd el belőle közös csapatépítő programra a munkatársakat!)

Igen, a Premium szolgáltatás valóban pénzbe kerül. Cserébe viszont az e-számlákon kívül vezetni lehet a kiadásokat is, így valóban teljes képet kapunk vállalkozás pénzügyeiről, előre látható a fizetendő áfa vagy a profit.

De miért írtuk akkor a címben, hogy a teljesen ingyenes e-számlázás valóban létezik? Hát mert tényleg, valóban létezik! Elindult ugyanis a Billingo Startup támogatása. Ennek köszönhetően a három hónapnál nem régebbi vállalkozások teljesen - értsd: totálisan - ingyenesen használhatják 1 évig a Premium szolgáltatás minden egyes elemét. Még az ingyenes időbélyegeket is. Így valóban biztosítani tudjuk, hogy a digitális számlák kiállítása egy fillérbe se kerüljön.

Neked is induló vállakozásod van, vagy ismersz valakit, aki ebben a cipőben jár? Küldd el neki is ezt a posztot, hadd spóroljon időt, pénzt és munkaerőt Ő is!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés