Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / NAV Online Számla - ezek a leg…
Tippek - 2020.04.30. - 2 p. olvasás

NAV Online Számla - ezek a leggyakoribb hibák az összekötésnél

A 2020. július 1-től bővül NAV adatszolgáltatási kötelezettek köre, így hamarosan minden számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. A Billingo online számlázóval természetesen ez a folyamat is automatizálható. Ehhez néhány lépésben össze kell kötni a számlázót a NAV Online Számla rendszerével. Az összekötés során persze adódhatnak hibák, ezek közül a legjellemzőbbeket szedtünk össze a Billingósoknak.

NAV Online Számla - ezek a leggyakoribb hibák az összekötésnél

Képes útmutatókat készítettünk a NAV összekötéshez

A Billingo online számlázó és a NAV Online Számla rendszer összekötéséhez NAV regisztrációval kell rendelkezned. Erről írt részletes összefoglalónkat ITT találod.

A regisztrációt követően egy Technikai felhasználót kell létrehoznod és egy XML kulcsot kell generálnod, ezt kell később megadni a Billingo felületén. Az összekötés pontos lépéseiről ITT írtuk képes útmutatót a szervezetek számára, ITT pedig a magánszemélyek részére.

Az útmutatókat követve az összekötés egyszerűen végrehajtható. A Billingo rendszerében pedig azonnal tesztelheted is, hogy minden működik. Ha minden ok, akkor a Billingo 2020. július 1-től automatikusan beküldi majd a NAV rendszerébe az érintett számlákat. És csak azokat. A beküldés sikeréről automatikus visszajelzést kapsz azonnal a számla melletti ikonon: 

Ezeket a jelzéseket kell figyelned: 

Nem működik a NAV összekötés, mi lehet a baj?

A NAV összekötés során és azt követően is bármikor merülhetnek fel hibák, amik miatt meghiúsul a beküldés. Nézzük a lehetséges okokat: 

Rossz felületen történt a NAV regisztráció

A NAV Online Számla rendszerbe a https://onlineszamla.nav.gov.hu/home weboldalon tudsz regisztrálni. Létezik egy teszt környezet is, a https://onlineszamla-test.nav.gov.hu. Az utóbbi csak tesztelésre szolgál, itt nem teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség. Ha a teszt környezetben regisztráltál, nem lesz sikeres az összekötésed és az adatszolgáltatásod sem.

Rossz XML kulcsot adtál meg

A számlázó program és a NAV Online Számla rendszer összekötéséhez egy Technikai felhasználót majd egy egyedi XML kulcsot kell generálnod. Ha több számlázó programot vagy több Billingo fiókot is használsz, mindegyikhez külön kulcsot kell generálnod. Ellenőrizd, hogy a helyes adatokat adtad-e meg az összekötés során.

Nincs internetkapcsolatod

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez természetesen internetkapcsolat szükséges. Ha a számla kiállítását követően valami oknál fogva megszakad az internet, akkor a számla mellett megjelenik a hibát jelző ikon. Ahogy újra lesz internetkapcsolat, a Billingo újra megpróbálja beküldeni a számládat. De az ikonra kattintva ezt manuálisan bármikor magad is megteheted.

Fontos!
A Billingo online számlázó program mindig megfelel a NAV aktuális jogszabályoknak. Ez természetes a NAV összekötésre és az automatizált adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére is vonatkozik. A változásokat folyamatosan nyomon követjük, és azonnal reagálunk.

Tudtad?
A Billingo átvállalja a NAV-büntetésedet, ha a szoftver hibája miatt hiúsul meg a NAV-adatszolgáltatásod.

Maradt még kérdésed a NAV Online Számla összekötéssel kapcsolatban? Hívd kifejezetten a NAV összekötésekkel foglalkozó ügyfélszolgálatunkat a +36-70-904-5287-es telefonszámon vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés