Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / Online pénztárgép kötelező has…
NAV - 2016.10.26. - 2 p. olvasás

Online pénztárgép kötelező használata ➡️ kinek jobb a számlázó program?

Hónapok óta az online pénztárgép kiterjesztésétől hangos a hazai sajtó. Tudjuk, hogy 2017. január 1-től újabb piaci szereplők számára lesz kötelező a bevezetése, és bár egyre közeleg a kitűzött határidő, még sok a bizonytalanság.

Online pénztárgép vagy számlázó program

Persze sokan elkezdték már keresni a kiutat, hogyan lehetne megúszni a online pénztárgép kötelező bevezetését. Az egyetlen legális, NAV által is elfogadott megoldás azonban továbbra is csak a számlázó program használata és a számla kiállítása lesz.

Ez az út sem járható mindenkinek, de összegyűjtöttük, kik azok, akik valóban jobban járnak, ha az online kassza helyett inkább a számlázó program mellett döntenek.

Mikor válassz számlázó programot online pénztárgép helyett?

1. Nem akarod folyamatosan a törvényi változásokat figyelni. Ezt az érvet talán senkinek nem kell magyarázni, akinek vállalkozása van. Az aktuális jogszabályok ugyanis olyan tempóban változnak, hogy az ember alig győzi kapkodni a fejét, ha nem szeretne lemaradni az újdonságokról.  Ha számlázó program mellett döntesz, akkor máris egy gonddal kevesebb, mert a Billingo számlázó program mindig megfelel a NAV aktuális jogszabályainak.

2. Pontosan tudod, hogy kik a vevőid. Ha számlázó programot szeretnél használni az online kassza helyett, akkor pontosan kell ismerned a vevőidet. Hiszen számukra konkrét névre és címre szóló számlát kell kiállítanod. Ez a legtöbb tevékenység esetében nem okoz gondot.

3. Szeretnéd pontosan tudni, hogy kik a vevőid. Ha nem is tudod, hogy kik a vevőid, akkor mindenképpen hasznos lehet ez az információ. Ha visszatérő vevőid vannak, akkor jelentősen meg is gyorsíthatod egy számlázóval a pénzügyi adminisztrációt, hiszen a rendszer megjegyzi a korábban rögzített adatokat, így csupán néhány mp. az új számla kiállítása. Sőt, a számla megjegyzés rovatát használhatod akár marketing célokra is. Pl. beállíthatsz egy kupont, amelyet a következő vásárlás során fel lehet használni, így jó eséllyel a vevőd újra nálad vásárol majd

4. Fix helyen számlázol. Ha fix helyen számlázol, akkor nagy valószínűség szerint már van legalább 1 számítógép a helyiségben. Erről pedig pillanatok alatt ki tudod állítani a számlát.

5. Változó helyen végzed a tevékenységedet. Az sem gond, ha mindig máshol végzed a tevékenységedet, mert pl. taxis vagy masszőr vagy. A Billingo online számlázóval akár a telefonodról vagy egy tabletről is számlázhatsz. Kényelmesen, gyorsan. A számlát pedig e-mailben, azonnal el is tudod küldeni.

6. Szeretnél spórolni. A legfrissebb információk szerint az új előírásoknak is megfelelő online pénztárgépek kb. 100 000 Ft-nál kezdődnek majd. Ezt drágítják majd a havi fenntartási költségek és az éves felülvizsgálati díj is. A hírek szerint az állam támogatja majd az új pénztárgépek bevezetését. Ennek mértéke azonban nem lesz akkora, hogy ne jelentene még így is nagy kiadást az online kasszák bevezetése. Ezzel szemben a Billingo havonta 250 000 Ft nettó összegig vagy havi 20 számláig ingyen használható és efelett is max. 780 Ft-ba kerül havonta.

Inkább online számlázót használnál a drága online kassza helyett? Regisztrálj most Billingo fiókot itt »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top