Kedvezmény a számlán: Te megmutatod a vásárlóidnak?

Billingo hírek 2019.06.13. - 3 p. olvasás

Most tényleg van értelme külön feltüntetni a kedvezményt a számlákon, vagy az egész csak nagy hűhó a semmiért? Szerintünk az előbbi, vagyis igencsak megéri az a néhány kattintás! Ha pedig megmutatjuk, hogy miért gondoljuk így, akkor Te is egyetértesz majd velünk. Holnaptól minden számládon ott lesznek majd az elengedett forintokra emlékeztető sorok. Na nézzük! Egyetértünk?

Kedvezmény a számlán

Te döntöd el, hogy megmutatod-e – legalábbis többnyire

Tilos? Kötelező? Vagy erről Te magad döntesz? Mielőtt belevágnánk, azért nem árt gyorsan letisztázni a törvényi előírások által meghatározott játékszabályokat sem. Az előre megállapított árengedmények esetén két opció közül választhatsz:

  • A számlán már a kedvezménnyel csökkentett összeget tünteted fel, ilyenkor a kedvezmény természetesen nem szerepel a bizonylaton.
  • A kedvezmény külön tételként is megjelenhet a számlán abban az esetben, ha az eredeti (vagyis engedmény nélküli) ellenértéket tünteted fel.

Többnyire tehát te döntöd el, hogy a számlákon megjeleníted-e a kedvezményeket. Viszont akadnak olyan esetek is, amikor muszáj megmutatnod a vásárlóidnak, hogy mennyire jó fej voltál. A jogszabály szerint ugyanis kötelező feltüntetni a számlán az engedmény mértékét az olyan termékeknél, ahol maga az egységár nem tartalmazza a kedvezményt.

Ha nem muszáj, akkor minek szórakozzak a számlákkal?

Leginkább azért, mert megéri! Másfelől pedig azért, mert a kedvezményt másodpercek alatt rávarázsolhatod a számlákra. Ezt egy picit lentebb részletesen is megmutatjuk, de most jöjjön a lényeg, vagyis az a 3+1 ok, amiért szerintünk hiba lenne lefelejteni a számlákról a kedvezményeket:

  • (1.) egyértelmű, miért jár a kedvezmény – a hagyományos leárazások mellett a kedvezmény származhat például:

    • kupon beváltásából
    • hűségpont levonásából
    • számos egyéb engedményből

    Ha ezt külön tételként jeleníted meg a számlán, akkor ügyfeleid mindig pontosan tudni fogják majd, hogy miért vásárolhattak olcsóbban Nálad.

    • (2.) az összevont kedvezményeken is könnyű eligazodni – arról nem is beszélve, hogy többféle kedvezmény is érvényes lehet egyszerre egy termékre. Ilyenkor szintén nem probléma, ha a vevők átlátják (és persze látják), hogy mennyi kedvezményt kaptak és miért.

    • (3.) könnyedén elkerülheted a félreértéseket – előbb-utóbb minden vállalkozó belefut majd olyan panaszokba, amelyet a termék árát és a kifizetett összeget kérdőjelezik meg. Ha pontosan, tételesen szerepel a kedvezmény a számlákon, ezeket a félreértéseket könnyedén megelőzheted/orvosolhatod.

    • (+ 1) még egy pozitív megerősítés – a számlákon feltüntetett kedvezmény legnagyobb előnye azonban mégiscsak a márkahűség kialakításában betöltött hasznos szerep. Elvégre abból probléma nem lehet, ha plusz egy felületen találkoznak egy pozitív élménnyel a vásárlóid.

    Így kerül rá a kedvezmény a számlákra néhány kattintással

    A Billingóval néhány másodperc alatt rábűvölheted a számlákra a kedvezményt rögzítő sort. Nincs más dolgod, mint legörgetni a „számla adatai” c. oszlop aljára, mikor új számlát állítasz ki és bepötyögni a kedvezmény mértékét, ha százalékos formában szeretnéd megadni.

    Kedvezmény a számlán

    Ha fix összeget engedsz el a termék árából (pl. a tizedik rendelés után 1000 ft kedvezmény jár), akkor a „mit számlázol” blokkban tudod külön tételként felvinni az engedményt. Ezt egyébként a termékadatbázisban rögzítheted is, így a jövőben bármikor egyetlen kattintással behívhatod ahelyett, hogy begépelnéd újra és úra.

    Kedvezmény a számlán

    Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

    Regisztrálj a Billingóra most »

    Hasonló cikkek a kategóriában

    10 éves a Billingo online számlázó

    10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

    Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

    Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

    JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

    Companies for the Future díjat kapott a Billingo

    Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

    A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

    Mesterséges intelligencia kutatás

    Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

    Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

    A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

    Billingo AI

    Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

    Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

    Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

    Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

    Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

    Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

    Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

    billingo - yettel

    A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

    Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

    Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

    Back to Top