Sikersztorik

A programozás élmény alapú oktatása gyermekeknek

Nézd meg a történetet (01:02)

Milyen módon lehet játszva tanulni a programozást gyermekként? Hogyan lehet elérni azt, hogy a tableten, okostelefonon és laptopon felnövő legifjabb generáció hasznos célokra használja majd a digitális tudását?

Ezekre a kérdésekre ad csattanós választ a Webchild Kft. tevékenysége, amiről Lakatos Zoltán mesélt nekünk bővebben.

Pontosan mivel foglalkozik a Webchild Kft.?

A Webchild Kft-t még 2016-ban alapítottuk azzal a céllal, hogy a Logiscool élményalapú gyermek programozóiskola franchise keretein belül iskolákat üzemeltessünk. Az iskoláink helyileg Szentendrén és Budapest Békásmegyer területén találhatók.

Programozni tanítjuk meg a gyerekeket, méghozzá élmény alapon. Számukra ugyanis teljesen természetes, hogy a számítógépet, tabletet, vagy az okostelefont napi szinten használják.

Mi lehetőséget biztosítunk rá, hogy ezeket a készülékeket olyan módon tanulják meg alkalmazni, ami az egész hátralévő életükre pozitív hatással lesz.

Milyen pozitív hatásai vannak a programozásnak a gyerkőcök fejlődésére nézve?

A nálunk tanuló diákok megtanulnak logikusan gondolkodni, fejlődik a problémamegoldó képességük, képesek lesznek átlátni komplex folyamatokat, ennek hatására pedig még az iskolai eredményeik is javulhatnak.

A digitális írástudás egyre inkább a 21. század alapkövetelményévé válik. A diákjaink nem csak passzív befogadóként használják a számítástechnikai eszközöket, hanem aktívan alakítják őket.

Ráadásul az élményalapú oktatási módszerünkkel játszva tanulnak programozni. Teret adunk a kreativitásuknak, programozás közben alkotnak, nem mellékesen azt csinálják, amit a tapasztalatok alapján igazán szeretnek.

Mi történik az órákon?

Képzéseinken a gyerekek saját számítógépes játékokat, animációkat, klassz applikációkat készíthetnek. Sőt, robotok programozására is adott a lehetőség. Saját fejlesztésű, egyedülálló oktatási platformot biztosítunk, ami életkor és tudásszint alapján kicsiknek és nagyoknak egyaránt ideális.

Hiszünk benne, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása élvezetes és vidám dolog kell, hogy legyen. Bár valószínűleg nem lesz minden diákunkból programozó, a megszerzett tudás szinte bármely munkaterületen hasznosítható lesz felnőtt korban.

Kurzusaink mellett különböző tematikájú, nagy sikerű programozó táborokat is szervezünk. Ezeken a táborokon a számítógépes játék, vagy applikáció készítés mellett a robotprogramozás, honlap szerkesztés, kódfejtés, vagy a Minecraft világa várja diákjainkat, természetesen megannyi játékkal és sporttal.

Hol tart most a projekt fejlettségben, ismertségben?

A szentendrei, illetve Budapesten a békásmegyeri közösséget immáron négy éve szolgáljuk ki a programozás oktatási szolgáltatásunkkal. A környéken nemcsak ismerik, hanem szeretik is az iskoláinkat.

A Logiscool-t egyébként Magyarországon alapították immáron hat éve, a működése alatt pedig már 16 országba jutott el. Mostanáig száznál is több helyszínen, mintegy 60.000 diák tanult programozni a kurzusaikon és az általuk szervezett táborokban.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mi iskoláink is a Logiscool franchise hálózat tagjai.

Milyen módon könnyíti meg a dolgotokat a Billingo használata?

Már a kezdetektől a Billingo szoftverét használjuk a számlázáshoz, mert nagyban megkönnyíti az életünket. Az ügyfeleinket például partnerként rögzítettük a rendszerben, ezáltal könnyedén ki tudjuk állítani az ismétlődő számlákat, nem kevés időt megspórolva ezzel.

A jövőben szeretnénk kihasználni a Billingo további funkcióit is, melyek még több időt spórolhatnak nekünk. Ügyfeleink online foglalnak helyet a kurzusokra, vagyis a weboldalunk egyfajta webáruházként működik.

Nagy segítség, hogy a Billingót könnyedén integrálni tudtuk a rendszerünkbe. Emellett a fizetési és számlázási folyamatokat teljes mértékben automatizálni fogjuk a tömeges számlakibocsátással.

Nem mellékesen a NAV miatt sem kell aggódnunk, mert minden számlát automatikusan szinkronizál a rendszer. Ez jelenti számunkra a legnagyobb segítséget.

Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére