Hartai Lilla és párja, Sándor Olivér, együtt álmodták meg és hozták létre első közös gyermeküket, a Zoktopus márkát. A Zoktopus kínálatában olyan színes, vicces és egyáltalán nem hétköznapi zoknikat találhatunk, amelyek egyikünk zoknisfiókjából sem hiányozhatnak.

Mióta létezik a Zoktopus?

Nagyon fiatal márka vagyunk, egy éve indult el webshopunk és az Instagram oldalunk. Szerettünk volna egy kreatív és önálló tevékenységbe fogni a korábbi, „multis” munkáink után. Én munkaerő toborzással foglalkozok, Olivér pedig videójáték tervezéssel. Hatalmas ugrás volt ez számunkra, de borzasztóan élvezzük, hogy belevágtunk! Szeretjük a piac változatosságát és a kreatív embereket, akiket a közös munka által megismerhettünk.

Kifejezetten a magyar piacra tervezitek a zoknijaitokat?

Igen, a magyar design piac részeként tekintünk magunkra. Magyar tervezővel dolgozunk együtt és Magyarországon is kerülnek legyártásra a zoknik.

A zokni idáig tipikusan olyan ajándék volt, amit akkor vettünk a másiknak, ha semmi más nem jutott eszünkbe. Honnan jött az ötlet, hogy ezt a felfogást gyökeresen megváltoztassátok?

A zokni egyszerű és nagyszerű. Olyasmit szerettünk volna csinálni, amiben kiélhetjük a kreativitásunkat, de mindeközben nem igényel túl bonyolult előállítást. Na, ebben nagyot tévedtünk! Sokkal nehezebb volt elindulni és megvalósítani, mint korábban gondoltuk, de ez nemhogy elvette volna a kedvünket, még nagyobb izgalmat okozott számunkra.

Elárulod, hogy készülnek a zoknijaitok?

Hát persze! A folyamat az ötleteléssel kezdődik, majd a tervező ezekből az ötletekből készít egy digitális tervrajzot. Ezt adjuk át a gyártónak, akivel minden apró részletet megbeszélünk, hogy a végső termék valóban tökéletesen olyan legyen, mint amilyennek megálmodtuk. Elkészül a prototípus, és ha ezt megfelelőnek találjuk, megkezdődik a gyártás.

Milyen témájú zoknijaitok vannak?

12 mintánk van, ezek mind különböző témakörök köré csoportosulnak. Van például téli, van flamingós, krokodilos, de még villamosos zoknink is. Fontos számunkra, hogy a zoknijaink mindegyike magában hordozzon egy gondolatot, egy hangulatot, és a vásárlóink átérezzék ezt. Ehhez elengedhetetlen, hogy nem egy, hanem több tervezővel is együtt fogunk dolgozni, akiknek a saját stílusa meg fog jelenni a termékeinken. Így egyedi és változatos lesz a hangulat és a gondolat, amit a Zoktopus zoknijai hordoznak. A végcél tehát, hogy a Zoktopus termékek elsősorban szellemi és kulturális produktumokká váljanak.

Hol lehet hozzáférni a termékeitekhez?

Webshop formájában működünk, de számos partnerünk van országszerte. Ezek leginkább designshopok.

Miért választottátok a Billingót?

Semmilyen érdemi tapasztalatunk nem volt, így a legfontosabb szempont a megbízhatóság, az egyszerűség volt, különös tekintettel az árazásra.

Miben könnyíti meg a Billingo az életeteket?

Nagyon nehéz felsorolni, mert tulajdonképpen mindenben. Mivel össze van kötve a webshoppal, egy kattintással elkészül a számla, ami hatalmas könnyebbséget jelent a mindennapokban. Nem kell foglalkoznunk a számlázási szabályokkal és formaságokkal, mert a Billingo foglalkozik vele helyettünk. Ezáltal nem kell félnünk attól, hogy valamit elrontunk és esetleg büntetést kell fizetnünk érte. A Billingo tökéletes társunk, rengeteg időt spórolhatunk meg vele, és így több jut a zoknikra!


Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére