Sikersztorik

Egyszerű és korrekt csomagküldés, automatizált megoldásokkal

Nézd meg a történetet (01:03)

Máté és Tamás 2017-ben azzal a motivációval hozott létre önálló vállalkozást, hogy végre a magánszemélyek számára is adottak legyenek a lehetőségek az egyszerű, és korrekt csomagküldésre. Az XXL Futár azóta valódi sikersztori lett, az alapítók pedig a tapasztalataikról meséltek nekünk.

Alapvetően mivel foglalkozik az XXL Futár?

Az XXL Futár célja gyorsan, egyszerűen, és kiszámítható árakon biztosítani a futárrendelést, ezáltal pedig a csomagküldést. A szolgáltatást elsősorban a magánszemélyek igényeire szabtuk, ugyanakkor a megrendelőink között sok vállalkozás is megtalálható.

A vállalkozás kapcsán fontos elmondani, hogy teljeskörű csomagszállítási megoldást biztosítunk. Ennek keretei között a kisebb méretű borítéktól, a nehéz hűtőkig, mindenféle csomag kézbesítésére adott a lehetőség, belföldi és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

Mi volt a fő motiváció a vállalkozás létrehozására?

Az XXL Futárt ketten találtuk ki, és hoztuk létre még 2017-ben. Az ötletünk az volt, hogy magánszemélyek részére is lehetővé tegyük az egyszerű, átlátható, korrekt áruszállítást, méghozzá nagy csomagok esetén is.

A későbbiekben nyitottunk a kifejezetten futárszolgálati kiscsomagok felé. A terveink szerint pedig 2020-ban megkezdjük a nemzetközi fuvarozás és a szállítmányozás divízióját is a cégen belül.

A tudatos és költséghatékony működés a kezdetek óta a stratégia része

A stabil alapokat az jelentette, hogy csomagközvetítőként alacsonyan tartottuk költségeinket. Ennek köszönhetően már az indulásunk évében pozitív mérleget könyvelhettünk el.

Ehhez már első pillanatban csatoltuk a Billingót. Azt a szolgáltatást, ami hozzánk hasonlóan innovatív, jövőbemutató megoldásokra törekszik, ráadásul fiatalos és felhasználóbarát is egyben.

Miért pont a Billingo használata mellett döntöttetek a számlázás kapcsán?

Annak idején elég alaposan feltérképeztük az online számlázóprogramok piacát, ár-érték arányban pedig már akkor is a Billingo tűnt számunkra a leginkább optimális választásnak.

Mivel a belső rendszerünk fejlesztésére a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordítunk, ezért kiemelten fontos szempont volt számunkra, hogy a számlázásunk API összeköttetés segítségével teljesen automatizált lehessen.

Amikor tavaly év végén teljes arculatváltást vittünk véghez, és elindult az új honlapunk, a Billingóval az összeköttetés akkor is zökkenőmentesen zajlott.

Miként hasznosul a Billingo a mindennapi működéseteknél?

Véleményünk szerint egy kisvállalkozásnak manapság még inkább a lehető legoptimálisabban kell gazdálkodnia az erőforrásaival. Profin kell szervezni a feladatokat, hiszen a mai felgyorsult világ már nem teszi lehetővé, hogy kézzel írogassunk számlákat.

Nálunk például ez jelenleg havi szinten ezres nagyságrendű tételnek felel meg, amit manuálisan elképesztő mennyiségű munka lenne kezelni. A Billingo segítségével ez a folyamat automatikusan működhet.

Kifejezetten szeretem, hogy mobiltelefonról is bármikor ellenőrizni tudunk mindent, ami számlázással kapcsolatos. Ráadásul a könyvelőnknek az adatátadás szintén nem több néhány percnél, illetve pár kattintásnál.

A Billingo tehát azt a fajta nyitottságot, átláthatóságot és szabadságérzet nyújtja nekünk, amit a cégünknél mi is a kezdetek óta képviselünk.


Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére