Sikersztorik

Komplex könyvelői szolgáltatás mellé komplex számlázóprogram dukál

Nézd meg a történetet (01:56)

Dr. Kálix Géza, tulajdonos-ügyvezető, engedett számunkra némi betekintést a JB Consulting Kft. működésébe, szolgáltatás palettájába, illetve az általuk képviselt legfontosabb értékek kérdéskörébe. Természetesen a Billingo mindennapi munkavégzés során történő hasznosulása szintén szóba került.

Mit érdemes tudni a JB Consultingról?

A JBC a régió egyik vezető könyvelő, könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társaságának számít. Európa három különböző országában rendelkezünk számviteli-jogi partnervállalkozásokkal, hetvennél is több felkészült munkatárs segítségével.

A magyarországi csapatunk dinamikusan fejlődő, fiatalos, innovatív közösség. Itthon huszonkettőnél is több kollégával kínálunk iparág specifikus szolgáltatásokat.

Dolgozunk együtt partnerekkel többek között a pénzügyi szolgáltatások, a kereskedelem, az építőipar, a nonprofit szektor, a gépipar, az ingatlanpiac, valamint a turizmus területéről is. Kevés kivétellel szinte minden szakmából van ügyfelünk, ennek köszönhetően a lángossütéstől az autórestauráláson, az építészeten át a bútorgyártásig, rendelkezünk szakmai rálátással.

Pontosan miben segítetek az ügyfeleiteknek?

A legfontosabb szolgáltatásaink közé a könyvelés, munkaügyi szolgáltatás, könyvvizsgálat, az adótanácsadás és az üzleti tanácsadás számít. Mindezek mellett számos egyéb szakmai szolgáltatást is nyújtunk ügyfeleinknek.

Miért szeretnek veletek dolgozni a partnerek?

Nem kizárólag egyetlen dologra fókuszálunk, mit mondjuk a könyvelés vagy a bérszámfejtés. Ezeket a feladatokat komplexen kezeljük. Tehát nem csak „úri szabó” módjára, hozott anyagból könyveljük, számfejtjük vagy éppen auditáljuk a bizonylatokat és beszámolókat.

Ezeket az elemeket beleültetjük egy szolgáltatás mátrixba, amelyben az ügyfelek számára legkedvezőbb eredmény születik. Méghozzá anélkül, hogy négy-öt ágazat szakembereit kellene összeverbuválni és egyenként megfizetni.

A partnereink mindemelett biztosak lehetnek abban is, hogy az aktuális jogi szabályoknak is megfelelnek.

Milyen alapvető értékek mentén működtök?

Legfőbb törekvésünk megoldásokat kínálni azokra a bonyolult üzleti kihívásokra, amelyekkel a nemzetközi és hazai társaságok, intézmények, és társadalmi szervezetek naponta szembesülnek.

Fő feladatunkként tekintünk rá, hogy szolgáltatásainkkal partnereink eredményességét növeljük. Nem csak egy cég vagyunk, hanem egy olyan alkotóműhely, ahol a problémákra megoldások születnek.

Fontosnak tartom még hozzátenni, hogy nálunk a legnagyobb érték az ember, legyen az éppenséggel ügyfél vagy munkatárs. Minden sikert velük, általuk érünk el. A bennük lévő tudás, gyakorlat és tettvágy az, ami működteti a rendszerünket. Ezért nálunk a központban az ember áll, és a benne rejlő tudás.

Miért a Billingo-t választottátok számlázóprogramként?

Mindenképpen hazai fejlesztésű programot kerestünk, amit akár a külföldi partnerek is tudnak olvasni. Szempont volt, hogy mindenhonnan elérhető legyen, és álljon mögötte egy folyamatosan fejlesztő csapat.

Az informatikai rendszerekre jellemző, hogy magukra hagyva őket, egy év múlva a sebészkésből egyszerű kőbalta lesz. Olyan rendszert akartunk tehát választani, ami a mostani előnyök mellett a jövőre is készül, méghozzá korlátlan lehetőségeket biztosítva. Ezt láttuk meg a Billingo-ban, és bizton állíthatom, hogy nem csalódtunk.

Miként hasznosul nálatok a Billingo a mindennapok során?

Mi információval dolgozunk, aminek a megőrzése és védelme jelentős terhet ró ránk időben és pénzben egyaránt. A Billingo ezt a terhet leveszi a vállunkról. Vagyis nem kell aggódnunk a vírusok vagy az adatlopás miatt, miközben a tárhelyeinket sem terheli. Minden olyan eszköz egyedi API kóddal rendelkezhet, amin a programot használjuk.

Mivel az automatizálás az igazi vesszőparipánk, az sem elhanyagolható, hogy a Billingo összeköthető a magyarországi könyvelési programokkal. Ennek köszönhetően a saját számláinkat nem kell rögzíteni a könyvelési rendszerben. Ráadásul a partnerek Billingo rendszere is összeköthető a könyvelési rendszereinkkel, így az adatok onnan is beemelhetők.

Korábban kézzel állítottuk ki a számlát, szkenneltük, aztán megküldtük az ügyfélnek e-mailben, majd rögzítettük az ő és a mi könyvelésünkben. A Billingo-val ez lényegesen egyszerűbb.

Vagyis legeneráljuk a számlákat a törzsből, elvégezzük a tételmódosításokat a többi pedig automatikusan megtörténik. Nem kell nyomtatni, szkennelni, e-mailben küldeni, rögzíteni. A számlázással kapcsolatos teendőkre fordított idő 80%-kal csökkent ennek hatására.

Mi az, amit még kiemelnél a Billingo kapcsán?

Amellett, hogy egy számlázó program kézhez álló és hatékony, még számtalan feltételnek kell megfelelnie. Ilyen például a NAV kompatibilitás. A Billingo ebben is jeleskedik, ami kiemelten fontos, főként a július elsejétől hatályba lépő változások tekintetében.

Miközben nem beszéltünk még a felesleges papírfelhasználás mellőzéséről, ami költségben és a környezetünk védelmében egyaránt komoly előnnyel bír. Mindenképp ajánlom a program használatát a szakmának, mert azon kívül, hogy mindent tud, amit csak szeretnék, még abban is segít, hogy kitalálja mi az, amit majd szeretni akarunk. Könyvelőként pedig örökös a támogatás!


Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére