Számlázóváltás bármikor, bármilyen számlázóról

Félre a tévhitekkel, íme az ÖSSZES információ, amit a számlázóváltásról tudnod kell!

  • Eleged van a kézi számlátömbből?
  • Nem szeretnél a NAV beküldéssel bajlódni?
  • Unod a régi számlázódat?
  • Új, több, más funkciókra lenne szükséged a számlázáshoz?
  • Te is billingózni szeretnél?

Ha akár csak 1 kérdésre is IGEN a válaszod, akkor eljött az idő, hogy lecseréld a régi számlázódat!

Regisztrálj egy új Billingo fiókot és számlázz akár 6-12 hónapra ingyen! Nézd meg a Billingo támogatásokat

Ne csak számlázz, Billingózz!

Válts most Billingóra!

Számlázó program - Billingo számlasablon Számlázó program - Billingo online számlázó laptopon Számlázó program - Billingo online számlázó tableten Számlázó program - Billingo online számlázó mobilon

Biztosan több tucat kérdés kavaroghat a fejedben, nincs szükséged egy NAV büntetésre sem, és ha már váltasz, jól akarod csinálni. Igazad van, segítünk az összes kérdésedre választ találni!

Bármennyi számlázód lehet

Bármennyi számlázód lehet

EGY FELTÉTELLEL

Jelenleg semmi nem szabályozza, hogy egy vállalkozás mennyi számlázó programot használhat, így párhuzamosan akár több számlázó programból is számlázhatsz. Ez különösen több üzletág esetén lehet hasznos. A Billingóban egy számlázó fiókon belül korlátlan mennyiségű számlatömböt nyithatsz, így minden üzletághoz külön tömböt rendelhetsz, saját logóval, saját megjegyzéssel, saját API összekötéssel. A lényeg, hogy minden egyes számlának teljesen különböző számlaszáma legyen.

Bármennyi számlázód lehet
Nincs időponthoz kötve, BÁRMIKOR válthatsz

Nincs időponthoz kötve, BÁRMIKOR válthatsz

Az sincs határidőhöz vagy évfordulóhoz kötve, hogy mikor lehet számlázó programot váltani. Számlázót gyakorlatilag bármikor válthatsz, akár évente többször is, ha úgy látod jónak. Akár egy ruhát. Ha nem tetszik, nem jó, túl kicsi vagy éppen túl sok, egyszerűen lecseréled.

Pillanatok alatt beköltözhetsz

Pillanatok alatt beköltözhetsz

ÉS HOZHATOD AZ ÖSSZES PARTNER- ÉS TERMÉKADATODAT

Azt gondoltad, hogy számlázót váltani időigényes és bonyolult, rámehet egy napod a meglévő adatok importálására? Ugyan! A Billingóban egyszerűen exportáld a meglévő termék- és partneradatokat a korábbi számlázódból, ezt a fájlt importáld a Billingóba és néhány gombnyomással add meg a rendszernek, hogy melyik oszlopban milyen adatokat talál. Ennyi az egész, a Billingo számlázásra kész, innentől 3-5 gombnyomás egy új számla kiállítása.

Pillanatok alatt beköltözhetsz
A könyvelőd is szeretni fog

A könyvelőd is szeretni fog

A könyvelődnek szinte mindegy, hogy milyen számlázóból állítod ki az adatokat (a számlatömböt viszont határozottan nem szeretik). Az azonban nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a számlák begyűjtése, rögzítése. A Billingóval 2 gombnyomással exportálhatod a számlaadatokat, ő pedig importálhatja őket a könyvelő programjába. Hát nem jobb így, mint egyesével rögzíteni a számlákat? De akár egyedi hozzáférést is adhatsz neki, így a számlaletöltést is rábízhatod.

Mindenképpen ellenőrizd a NAV megfelelőséget

Mindenképpen ellenőrizd a NAV megfelelőséget

Elképesztő tempóban változnak a NAV jogszabályok, ha pedig szeretnéd elkerülni a büntetéseket és a mulasztási bírságot, akkor kizárólag olyan számlázót válassz, amelyik 100%-ban megfelel a NAV irányadó adóügyi jogszabályainak! A Billingo munkáját 13 szakértőből (köztük könyvelők, jogászok, adószakértők stb.) álló csapat segíti, akik folyamatosan monitorozzák a piac történéseit, nyomon követik az adózási előírások változásait, így billingósként biztos lehetsz benne, hogy a számlázód 100% NAV-barát.

Mindenképpen ellenőrizd a NAV megfelelőséget

Regisztrálj egy új Billingo fiókot és számlázz akár 6-12 hónapra ingyen!

Nézd meg a Billingo támogatásokat:

Billingo

Tudom, hogy még van kérdésed, mindjárt azokat is megválaszolom!

3 nagyon fontos teendő, ha számlázó programot váltasz

1. JELENTSD BE AZ ÚJ SZÁMLÁZÓDAT A NAV-HOZ

1. JELENTSD BE AZ ÚJ SZÁMLÁZÓDAT A NAV-HOZ

Minden számlázó programot be kell jelenteni a NAV-hoz, amelyből akár csak egy érvényes számlát is kiállítottál. Erre az első számla kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésedre. Ha párhuzamosan több számlázóból is számlázol, akkor mindegyiket regisztrálnod kell.

2. VÁLASSZ ÚJ ELŐTAGOT A KÜLÖNBÖZŐ SZÁMLATÖMBÖKHÖZ

2. VÁLASSZ ÚJ ELŐTAGOT A KÜLÖNBÖZŐ SZÁMLATÖMBÖKHÖZ

Több számlázó program vagy számlatömb használata esetén figyelj arra, hogy tilos azonos sorszámú számlákat kiállítani. A legegyszerűbb, ha mindegyik számlázó programhoz, és gépi számlatömbhöz egyedi előtagot állítasz be a számlaszám elé.

3. KÖSD ÖSSZE A SZÁMLÁZÓDAT A NAV-VAL

3. KÖSD ÖSSZE A SZÁMLÁZÓDAT A NAV-VAL

2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát azonnal be kell küldeni a NAV részére. Ha a Billingo fiókodat az Ügyfélkapun keresztül összekötöd a NAV rendszerével, akkor automatizálhatod a folyamatot és nem jelent majd extra adminisztrációt.

Még 7 kérdés és 7 válasz

amit mindenképpen tudnod kell számlázóváltás előtt

Már van egy számlázó programom, hogyan lehetek Billingós?

Egyszerűen regisztrálj egy új Billingó fiókot, majd kövesd a fenti 3 fontos teendőt. Számlázó programot bármikor válthatsz, sőt akár egyszerre több programból is számlázhatsz.

Mi lesz a régi számlázóval kiállított számláimmal?

Azok ott maradnak. A termék- és partneradatokat igen, a más számlázóban kiállított számláidat nem tudod költöztetni. De nem is kell. A régi számláid megvannak a könyvelőnél nyomtatva, ezeket 8 évig kell megőrizni. Ha e-számlát használsz, akkor exportáld ki az adatokat és készíts biztonsági mentést róluk. Ezeket az információkat szintén 8 évig kell megőrizned, és egy esetleges NAV ellenőrzés során fontos, hogy meglegyenek.

Mindkét programot fenn kell tartanom?

Ha szeretnéd, mindkét programot megtarthatod és párhuzamosan is számlázhatsz belőlük. Ha csak az új Billingo fiókodat akarod megtartani, akkor a másik előfizetést egyszerűen mondd le.

Hogyan tudom fizetettre állítani a régi számlázóból kiállított számlákat?

Mivel a régi számlákat nem lehet az új programba átvinni, ezért ezeket még a régi szoftverben kell fizetettre állítanod.

Nagyon félek, hogy bonyolult és időrabló lesz az adatok átköltöztetése a Billingóba. Ez hogy zajlik pontosan?

A Billingóba villámgyorsan importálni tudod a meglévő termék- és partneradataidat. Mentsd ki az információkat korábbi számlázódból XLSX formátumban, majd importáld a Billingóba. A feltöltött adatok megjelennek a Billingo fiókodban, itt néhány gombnyomással megadhatod, hogy melyik oszlopban milyen adat található, így nem kell előre szerkesztened vagy sorba rendezned az oszlopokat. A rendszer okosan a helyükre varázsolja őket. Ennyi az egész. A művelet végén a korábbi adataid megjelennek a Billingo Partnerek és Termékek fülei alatt.

Ha számlázót váltok az új számlázót is be kell jelentenek a NAV-hoz?

Mindenképpen. Az első hivatalos számla kiállítása után erre 30 áll rendelkezésedre.

Milyen sorszámot állítsak be a számlán, ha év közben váltok számlázót?

Ha új számlázót vagy új Billingo számlatömböt nyitsz, akkor az adott számlatömbből kiállított számla sorszáma 2020-00001 lesz. Fontos azonban szem előtt tartanod, hogy több számlázó program vagy számlatömb esetén azonos cégnév alatt tilos azonos sorszámú számlákat kiállítani. Tehát mindegyiknek egyedi előtagot kell beállítani, pl. A/2020-00001 és B/2020-00001. Az előtagok szabadon választhatók.

Válts MOST Billingóra és számlázz 6 vagy akár 12 hónapig ingyen a Billingo támogatásokkal!

Wow, megkeresem a támogatásomat:

Billingo
X
Back to Top