Adatvédelmi nyilatkozat

A Billingo weboldal és felhőalapú számlázó szolgáltatás, a www.billingo.hu honlap üzemeltetője, az Octonull Kft. (1074 Budapest, Hutyra Ferenc utca 11., cégjegyzékszám: 01-09-1981177, a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A Billingo weboldal és számlázási szolgáltatás üzemeltetője, az Octonull Kft. elkötelezett felhasználói és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja az oldal látogatói, ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Octonull Kft., mint ezen honlap üzemeltetője és adatkezelője a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az üzemeltető ezen dokumentumban, az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, az oldal által kezelt adatokkal kapcsolatos tevékenységeket, szabályokat.
A honlap üzemeltetésével kapcsolatos adatkezelési alapelvek összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Infotv., adatvédelmi törvény);
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.):

1.) Adatvédelmi alapelveink

Mint a Billingo számla szolgáltatás üzemeltetője tudatában vagyunk annak, hogy különösen érzékeny információkkal dolgozunk, ezért kitüntetett figyelmet szentelünk a korrekt, jogszabálykövető és biztonságos adatkezelésnek. Nemcsak az adatok tárolása terén, de a szolgáltatás használata közben is a maximális védelemre törekszünk éppen ezért a Billingó csak titkosított SSL csatornán, https biztonsági protokollon keresztül érhető el, a böngésző és a szerverek közötti adatforgalom titkos és visszakövethetetlen. A szerveren tárolt adataidat AES titkosítást használó adatbázisokban tároljuk. A Billingo szerverei az ország egyik legnagyobb és legbiztonságosabb szervertermében vannak elhelyezve. Állandó technikai és biztonsági felügyelet mellett.

Személyes adatok tárolása terén az alábbi elveket követjük:

  • csak a működéshez feltétlenül szükséges személyes adatokat kérjük el és tároljuk
  • személyes adatokat csak a szolgáltatás zökkenőmentes működtetéséhez, a jogszabályoknak való megfelelésre és a saját védelmünkre használjuk, mással nem osztjuk meg

Ha bármi kérdés merülne fel az adatgyűjtéssel, adatok tárolásával, felhasználásával, törlésével és az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkoz!

2.) Definicíók, meghatározások

2.1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
2.2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
2.3. hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
2.4. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
2.5. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
2.6. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
2.7. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
2.8. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
2.9. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
2.10. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
2.11. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
2.12. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
2.13. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
2.14. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;
2.15. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
2.16. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

3.) Adatkezelési alapelvek az oldal üzemeltetése során

Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (kötelező adatkezelés).
Személyes adat akkor is kezelhető, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll. Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
a) a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.
Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak, továbbá az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek kell lennie.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, és csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.
Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.
Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő az érintett hozzájárulásával és az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.
Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét, naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
Személyes adat harmadik országban adatkezelést folytató adatkezelő vagy adatfeldolgozást végző adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy az adatkezelésnek az előzőekben előírt feltételei teljesülnek, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, valamint feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

4.) A kezelt személyes adatok köre és az adatkezelés jellemzői

A www.billingo.hu weboldal tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük a látogatókat, a felhasználókat.

4/1. A weboldal látogatóinak adatai

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a honlap tárhelyszolgáltatója a szolgáltatás működésének ellenőrzése és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
A kezelt adatok köre: dátum, időpont, a felhasználó számítógépének IP címe, a meglátogatott oldal címe, az előzőleg meglátogatott oldal címe, a felhasználó operációs rendszerével és böngészőjével kapcsolatos adatok.
Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított 365 nap.
A Google Analytics webanalitikai szoftvere és külső szervere segíti a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a www.google-analytics.com címen tud részletes felvilágosítást nyújtani.
A külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, az azt kezelő szolgáltatóknak lehetőségük van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalmuk tekintetében.

4/2. A weboldalon történő kapcsolatfelvétel, információ kérés, közlés

Az adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel, kapcsolat tartás, információ közlés, információ kérés.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám, az üzenet tárgya, szövege, dátum és időpont, továbbá az érintett által megadott egyéb személyes adatok.
Az adatok törlésének határideje: az adatközléstől számított 5 év.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

  • postai úton: Octonull Kft., 8230 Balatonfüred, Jókai Mór utca 5. címen
  • e-mail útján az hello@billingo.hu címen.

4/3. A weboldal regisztrált felhasználóinak személyes adatai

Az adatkezelés célja: a weboldal bizonyos regisztrációhoz kötött funkciói használatának biztosíthatósága és a számlázási szolgáltatás megrendelésének folyamatában a szerződés létrehozhatóságának biztosítása, a vásárlás, a szerződéskötés jogi feltételeinek megteremtése.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása
A kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím, dátum, IP cím, számlázási címadatok, számlaszám adatok, adószám, továbbá az érintett által megadott egyéb személyes adatok.
Az adatok törlésének határideje meg nem erősített regisztráció esetén: 30 nap.
Az adatok törlésének határideje megerősített regisztráció esetén a megerősítéstől vagy az utolsó bejelentkezéstől számított egy év, lezárt szolgáltatás megrendelést követően az utolsó vásárlástól számított 8 év.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

  • postai úton: Octonull Kft., 8230 Balatonfüred, Jókai Mór utca 5. címen
  • e-mail útján az hello@billingo.hu címen.

4/4. A weboldal megrendelőinek, a weboldal által kínált számlázási szolgáltatást igénybe vevő felhasználók személyes adatai

Az adatkezelés célja: a szolgáltatás, a szerződés teljesítése és a létrejött szerződés feltételeinek bizonyítása, a számviteli törvény előírásai alapján az igénybe vett szolgáltatás adatainak rögzítése, a hallgató számára az oktatás elvégzésének tanúsítása.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása
A kezelt adatok köre: név, telefonszám, e-mail cím, dátum, IP cím, számlázási címadatok, számlaszám adatok, adószám, továbbá az érintett által megadott egyéb személyes adatok.
Az adatok törlésének határideje: az adatközléstől számított 8 év.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

  • postai úton: Octonull Kft., 8230 Balatonfüred, Jókai Mór utca 5. címen
  • e-mail útján az hello@billingo.hu címen.

4/5. A Billingo weboldal hírlevele címzettjeinek személyes adatai

Az adatkezelés célja: e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők, feliratkozók részére, az aktuális információkról, akciókról való tájékoztatás céljából. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.
A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, dátum, IP cím.
Az adatok törlésének határideje: a hozzájárulás visszavonása, illetve a meg nem erősített feliratkozások esetében 30 nap.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

  • postai úton: Octonull Kft., 8230 Balatonfüred, Jókai Mór utca 5. címen
  • e-mail útján a hello@billingo.hu címen.

5. A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

A 4. pontban megjelölt és részletesen kifejtett személyes adatok kezelésének jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről minden látogató, érdeklő, regisztrált felhasználó illetve a szolgáltatás igénybe vevő hallgató tájékoztatást kérhet. Az adatkezelő kérésre 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő elektronikus levelezési címén a hello@billingo.hu alatt, vagy postai levelezési címén kérrheti bárki, levelezési címének megadásával.

A felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adatainak helyesbítését és törlését is az adatkezelő elektronikus levelezési az hello@billingo.hu e-mail címén, vagy írásban a szolgáltató postacímén.

Az e-mailen, vagy postai úton kért adattörlésre a kérés, vagy kifogás megérkezésétől legkésőbb 8 munkanapon belül válaszol az adatkezelő.

6.) Változások a szoftver üzemeltetésében

Amennyiben az Octonull Kft. mint tulajdonos és üzemeltető megvásárlásra kerül egy másik cég, vagy magánszemélyek által a felhasználói adatok is azon tulajdonok közé tartoznak amik az Octonull Kft-vel együtt átadásra kerülnének egy harmadik fél, a vevők számára.

Abban a nem valószínű esetben ha az Octonull Kft. megszűnését határozná el, úgy a weboldal megrendelőinek a számviteli törvény szerinti adatmegőrzési kötelezettségén túl minden egyéb adat végérvényesen törlésre kerül.

Amennyiben az Octonull Kft. a Billingo internetes számlázási alkalmazás és weboldal értékesítését határozná el, úgy felhasználói informálásával párhuzamosan hozzájárulásukat fogja kérni, hogy a leendő vevő a rendszerben lévő személyes adatokat jogszerűen használhassa.

7. A személyes adatok tárolása, az adatkezelés

Az Octonull Kft. számítástechnikai eszközei, adattárolási megoldásai a székhelyén (1074 Budapest, Hutyra Ferenc utca 11.), irodáján(8230 Balatonfüred Jókai u 5.) valamint a weboldalt kiszolgáló webtárhely a MAGEX Solutions Kft. (1133 Budapest, Váci út. 76., Cégjegyzék száma: 01-09-932024, adószáma: 13630126-2-41) által üzemeltetett szerveren találhatóak meg.

8. Az adatkezelő adatai, kapcsolati adatai

Név: Octonull Kft.
Székhely: 1074 Budapest, Hutyra Ferenc utca 11.
Online elérhetőség: hello@billingo.hu

9. Az adatfeldolgozó adatai, kapcsolati adatai

Név: Octonull Kft.
Székhely: 1074 Budapest, Hutyra Ferenc utca 11.
Online elérhetőség: hello@billingo.hu

Név: MAGEX Solutions Kft.
Székhely: 1133 Budapest, Váci út. 76.
Online elérhetőség: info@magex.hu

10. Jogorvoslat lehetőségei

Jogorvoslati lehetőségért, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz tud fordulni az érdekelt adattulajdonos.

A hivatal elérhetősége:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Weboldal: http://www.naih.hu

Budapest, 2016. Április 19.
Octonull Kft.

Billingo nav

A Billingo megfelel a legfrissebb magyar jogszabályoknak