A vállalkozásra is igent mondhatsz anyaként

Vállalkozásfejlesztés 2023.05.26. - 5 p. olvasás

Ha az ember tudatos, és jól keveri a kártyáit, egy vállalkozás fenntartása kivitelezhető az anyaság mellett is. A piac feltérképezése után meg kell határozni a magánélet-munka egyensúlyát, hogy az anyuka tud-e a vállalkozás mellett kellő minőségi időt szánni a családjára és fordítva, van-e támogató közeg, anyagi biztonság körülötte, és ha a feltételek adottak, nagyszerűen helyt tud állni egy nő anyaként és vállalkozóként egyaránt. Vannak persze olyan megoldások, amelyek megkönnyítik az ilyen életformát. Mutatjuk a Billingo tippeket, és bemutatjuk nektek az IgenAnya mögött álló Zubor Rozit, aki most váltott egyéni vállalkozásra. Ismerjétek meg a történetét.

Zubor Rozi, az IgenAnya megalkotója, 3 gyerek édesanyja nemrég kóstolt bele a vállalkozói létbe. Maximalista, már-már grafomán író, aki mindig minden területen 100%-os teljesítményt akar hozni, ez viszont a főállás és anyaság bevállalásával egy időben nem megy, bármennyire is ügyes időmenedzsmentben, és bármennyire volt családbarát a munkahelye. Ezért váltott frissen egyéni vállalkozásra.

“Szeretném úgy kialakítani az új életemet, hogy első legyen a család, a gyerekeim, és utána jöhessen a munka. 15 év online újságírás és szerkesztés után nem vágyom SOS, ASAP és >tegnapra meg tudnád csinálni

Eljött hát a váltás ideje, és most már Rozi rendelkezik az ideje felett. Persze bőven van stressz az életében, de ő ezt alvással, olvasással, zenehallgatással és csendes egyedülléttel orvosolja. “Néhány hónapja már egyéni terápiára is járok, hogy mentálisan is rendbe tegyem magam tényleg” - tér ki az apró titkokra is.

A nagybetűs CSEND egyébként fontos, Rozi szerint muszáj néha kicsit kilépni a zajból, hogy csendben, gyerekzsivaly nélkül hallhassa a gondolatait. A legtöbbször ilyenkor pattannak ki a legjobb ötletek a fejéből. Este, vagy amikor mindenki intézményben van, akkor jön el a kreativitás ideje, és ez a kis “énidő” is lehet az írói sikerének kulcsa.

Mire van még szüksége egy női vállalkozónak?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nagyjából ugyanarra, mint amire egy férfi vállalkozónak, ám persze mindkét nem képviselőinek vannak speciális igényei attól függően, milyen életvitelt és tevékenységeket folytatnak. Leginkább az időmanagement, az automatizálás, a gyorsaság, a kiszámíthatóság az, ami egy nő életét kellően stabillá tudja tenni, hogy a kreativitása szárnyalhasson.

A mindenes női vállalkozóknak

A nők a vállalkozói életben is szembesülhetnek azzal, hogy a főtevékenység mellett egyfajta mindenes szerepet töltenek be. A saját marketingesük, ügyintézőjük, bankáruk, tanácsadójuk, sokszor önmaguk könyvelői. Rengetegszer bizonyította a nőtársadalom, hogy szuperül helyt tudnak állni egyszerre több feladat elvégzésében is, ám ez nem mindig könnyű. Jó, ha van segítség.

“A férjem, a saját és a 3 gyerek dolgait összefésülve egy naptár appban vezetjük digitálisan. Sokszor már azt is ide írom fel, ha valamelyik gyerkőcöt aznap fotózás miatt szép ruhába kell vinni” - tért ki Rozi arra, hogy egy apró digitális segítség is mennyit hozzátesz egy nap sikeréhez.

Automatizálás személyre szabva

Hogy milyen számlázó csomagot váltasz a Billingóban, rajtad múlik, a vállalkozásodra tudod szabni az ajánlatokat. Ha csak számláznál, az ingyenes csomag lehet a befutó, ezzel gyorsan kiállítod a számláidat, letöltöd és mehetsz is a gyerekekért az oviba. De ha sok partnerrel rendelkezel, webshopot viszel a hátadon, vagy a magánélet-munka egyensúlyát kicsit eltolnád a családod vagy önmagad irányába, a magasabb csomagokat ajánljuk, mert a teljes vállalkozási folyamatod támogathatod meg velük.

Amit a Billingóban találsz

  • Megbízható partnerkapcsolatok a Partnerfigyelővel
  • A számlázás automatikus és gördülékeny
  • A készleteid rendben vezethetők, a leltározás gyerekjáték
  • Automatikus kiadáskezelés
  • Követeléskezeléssel és faktoring szolgáltatással is gyorsíthatod a cash-flowt
  • A kevés elérhető pályázat miatt felértékelődött Pályázatfigyelő mellé tanácsadást is kaphatsz

Egy helyen a vállalkozástámogatási eszközeid

Az sem elhanyagolható, hogy ezeket egyetlen felületen találod meg, és nem kell oldalról oldalra klikkelgetned, bejelentkezned, megjegyezned a huszadik jelszót, többfelé előfizetni - elég a Billingo oldala ahhoz, hogy minimális erőbefektetéssel követhesd figyelemmel a téged és céged érintő változásokat. Legyen szó a partnereid adatairól, a banki integrációdról, az AAM keretedről, stb. A Billingo MobilAPP-ban pedig push üzeneteket is kérhetsz, ha azonnal szeretnél az alkalmazásban megjegyzést kapni, amint valami releváns infó jelenik meg.

A Billingo lesz tehát a te virtuális kulcskarikád: a vállalkozásod rendszerei sokkal átláthatóbbak, könnyebben használhatóak lesznek, és egy helyen kezelheted őket. Az adataid egy helyen lesznek rendszerezve, amely mondani sem kell, mennyivel könnyíti meg a mindennapi ügyintézést.

Egyéni vállalkozóknak segítség - az asszisztencia

Akár katás vagy, akár átalányadózó, az asszisztenseink órákat spórolnak az életedből, ráadásul könnyen értelmezhetők is a bennük vezetett adatok. A KATA Asszisztens a kisadózók életét könnyíti. Olyan apróságokra is figyeltünk a kialakításában, hogy ha az éjszaka közepén, fáradtan állítanál ki egy számlát, és véletlenül cégnek írnád meg, egy felugró, piros szöveg figyelmeztet rá, hogy katásként erre már nem vagy jogosult. Ezzel a kis aprósággal elkerülheted az indokolatlan sztornózásokat. A KATA Asszisztensről bővebben ITT olvashatsz.

Az Átalányadó Asszisztens az átalányadózók kereteit vezeti, az Átalányadó Asszisztens Plusz pedig a negyedéves bevallási tervezetet is előkészíti, így neked vagy könyvelődnek szinte csak ellenőrizni kell azt. Teljesen átlátható és könnyen vezethető lesz a vállalkozásod adminisztrációja, és gyakorlatilag előkészítheted a könyvelésed a könyvelőd számára.

Stabilitás a mindennapokban

A Billingo rendszere meglehetősen megbízható, a biztonságra és a működés gördülékenységére óriási hangsúlyt fektetünk. Emellett ha bármi probléma merülne fel, ügyfélszolgálatunk empatikus tagjai naprakész információkkal várják hívásod és e-mailed egyaránt. Nekünk az a fontos, hogy te jól érezd magad Billingósként, és maradjon időd magadra, a családodra és a főtevékenységedre. :)

“Számomra a >siker- mondja nekünk Rozi, aki igent mondott az anyaságra, a családjára, igent mondott önmagára, mi pedig szívből gratulálunk ehhez. :) 

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top