Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / A vállalkozásra is igent mondh…
Egyéb - 2023.05.26. - 5 p. olvasás

A vállalkozásra is igent mondhatsz anyaként

Ha az ember tudatos, és jól keveri a kártyáit, egy vállalkozás fenntartása kivitelezhető az anyaság mellett is. A piac feltérképezése után meg kell határozni a magánélet-munka egyensúlyát, hogy az anyuka tud-e a vállalkozás mellett kellő minőségi időt szánni a családjára és fordítva, van-e támogató közeg, anyagi biztonság körülötte, és ha a feltételek adottak, nagyszerűen helyt tud állni egy nő anyaként és vállalkozóként egyaránt. Vannak persze olyan megoldások, amelyek megkönnyítik az ilyen életformát. Mutatjuk a Billingo tippeket, és bemutatjuk nektek az IgenAnya mögött álló Zubor Rozit, aki most váltott egyéni vállalkozásra. Ismerjétek meg a történetét.

vállalkozás anyaként

Zubor Rozi, az IgenAnya megalkotója, 3 gyerek édesanyja nemrég kóstolt bele a vállalkozói létbe. Maximalista, már-már grafomán író, aki mindig minden területen 100%-os teljesítményt akar hozni, ez viszont a főállás és anyaság bevállalásával egy időben nem megy, bármennyire is ügyes időmenedzsmentben, és bármennyire volt családbarát a munkahelye. Ezért váltott frissen egyéni vállalkozásra.

“Szeretném úgy kialakítani az új életemet, hogy első legyen a család, a gyerekeim, és utána jöhessen a munka. 15 év online újságírás és szerkesztés után nem vágyom SOS, ASAP és >tegnapra meg tudnád csinálni< típusú e-mailekre.”

Eljött hát a váltás ideje, és most már Rozi rendelkezik az ideje felett. Persze bőven van stressz az életében, de ő ezt alvással, olvasással, zenehallgatással és csendes egyedülléttel orvosolja. “Néhány hónapja már egyéni terápiára is járok, hogy mentálisan is rendbe tegyem magam tényleg” - tér ki az apró titkokra is.

A nagybetűs CSEND egyébként fontos, Rozi szerint muszáj néha kicsit kilépni a zajból, hogy csendben, gyerekzsivaly nélkül hallhassa a gondolatait. A legtöbbször ilyenkor pattannak ki a legjobb ötletek a fejéből. Este, vagy amikor mindenki intézményben van, akkor jön el a kreativitás ideje, és ez a kis “énidő” is lehet az írói sikerének kulcsa.

Mire van még szüksége egy női vállalkozónak?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nagyjából ugyanarra, mint amire egy férfi vállalkozónak, ám persze mindkét nem képviselőinek vannak speciális igényei attól függően, milyen életvitelt és tevékenységeket folytatnak. Leginkább az időmanagement, az automatizálás, a gyorsaság, a kiszámíthatóság az, ami egy nő életét kellően stabillá tudja tenni, hogy a kreativitása szárnyalhasson.

A mindenes női vállalkozóknak

A nők a vállalkozói életben is szembesülhetnek azzal, hogy a főtevékenység mellett egyfajta mindenes szerepet töltenek be. A saját marketingesük, ügyintézőjük, bankáruk, tanácsadójuk, sokszor önmaguk könyvelői. Rengetegszer bizonyította a nőtársadalom, hogy szuperül helyt tudnak állni egyszerre több feladat elvégzésében is, ám ez nem mindig könnyű. Jó, ha van segítség.

“A férjem, a saját és a 3 gyerek dolgait összefésülve egy naptár appban vezetjük digitálisan. Sokszor már azt is ide írom fel, ha valamelyik gyerkőcöt aznap fotózás miatt szép ruhába kell vinni” - tért ki Rozi arra, hogy egy apró digitális segítség is mennyit hozzátesz egy nap sikeréhez.

Automatizálás személyre szabva

Hogy milyen számlázó csomagot váltasz a Billingóban, rajtad múlik, a vállalkozásodra tudod szabni az ajánlatokat. Ha csak számláznál, az ingyenes csomag lehet a befutó, ezzel gyorsan kiállítod a számláidat, letöltöd és mehetsz is a gyerekekért az oviba. De ha sok partnerrel rendelkezel, webshopot viszel a hátadon, vagy a magánélet-munka egyensúlyát kicsit eltolnád a családod vagy önmagad irányába, a magasabb csomagokat ajánljuk, mert a teljes vállalkozási folyamatod támogathatod meg velük.

Amit a Billingóban találsz

  • Megbízható partnerkapcsolatok a Partnerfigyelővel
  • A számlázás automatikus és gördülékeny
  • A készleteid rendben vezethetők, a leltározás gyerekjáték
  • Automatikus kiadáskezelés
  • Követeléskezeléssel és faktoring szolgáltatással is gyorsíthatod a cash-flowt
  • A kevés elérhető pályázat miatt felértékelődött Pályázatfigyelő mellé tanácsadást is kaphatsz

Egy helyen a vállalkozástámogatási eszközeid

Az sem elhanyagolható, hogy ezeket egyetlen felületen találod meg, és nem kell oldalról oldalra klikkelgetned, bejelentkezned, megjegyezned a huszadik jelszót, többfelé előfizetni - elég a Billingo oldala ahhoz, hogy minimális erőbefektetéssel követhesd figyelemmel a téged és céged érintő változásokat. Legyen szó a partnereid adatairól, a banki integrációdról, az AAM keretedről, stb. A Billingo MobilAPP-ban pedig push üzeneteket is kérhetsz, ha azonnal szeretnél az alkalmazásban megjegyzést kapni, amint valami releváns infó jelenik meg.

A Billingo lesz tehát a te virtuális kulcskarikád: a vállalkozásod rendszerei sokkal átláthatóbbak, könnyebben használhatóak lesznek, és egy helyen kezelheted őket. Az adataid egy helyen lesznek rendszerezve, amely mondani sem kell, mennyivel könnyíti meg a mindennapi ügyintézést.

Egyéni vállalkozóknak segítség - az asszisztencia

Akár katás vagy, akár átalányadózó, az asszisztenseink órákat spórolnak az életedből, ráadásul könnyen értelmezhetők is a bennük vezetett adatok. A KATA Asszisztens a kisadózók életét könnyíti. Olyan apróságokra is figyeltünk a kialakításában, hogy ha az éjszaka közepén, fáradtan állítanál ki egy számlát, és véletlenül cégnek írnád meg, egy felugró, piros szöveg figyelmeztet rá, hogy katásként erre már nem vagy jogosult. Ezzel a kis aprósággal elkerülheted az indokolatlan sztornózásokat. A KATA Asszisztensről bővebben ITT olvashatsz.

Az Átalányadó Asszisztens az átalányadózók kereteit vezeti, az Átalányadó Asszisztens Plusz pedig a negyedéves bevallási tervezetet is előkészíti, így neked vagy könyvelődnek szinte csak ellenőrizni kell azt. Teljesen átlátható és könnyen vezethető lesz a vállalkozásod adminisztrációja, és gyakorlatilag előkészítheted a könyvelésed a könyvelőd számára.

Stabilitás a mindennapokban

A Billingo rendszere meglehetősen megbízható, a biztonságra és a működés gördülékenységére óriási hangsúlyt fektetünk. Emellett ha bármi probléma merülne fel, ügyfélszolgálatunk empatikus tagjai naprakész információkkal várják hívásod és e-mailed egyaránt. Nekünk az a fontos, hogy te jól érezd magad Billingósként, és maradjon időd magadra, a családodra és a főtevékenységedre. :)

“Számomra a >siker< 2023-ban a boldogságot jelenti. Hogy boldog lehetek. Sikeres vagyok, mert olyan dolgok vesznek körül (család, barátok, stb.), akikkel boldog lehetek. És a munkámnak is olyan dolgokat nevezhetek, amelyek boldoggá tesznek. Úgyhogy igen, sikeres vagyok, mert boldog vagyok” - mondja nekünk Rozi, aki igent mondott az anyaságra, a családjára, igent mondott önmagára, mi pedig szívből gratulálunk ehhez. :) 

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér