Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / Billingo számlázó program NAV …
NAV - 2020.10.12. - 2 p. olvasás

Billingo számlázó program NAV bejelentése

Az első Billingo számlád kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésedre, hogy bejelentsd az új számlázódat a NAV-hoz. Ez kötelező adminisztráció, de máris mutatjuk a lépéseket. Sőt, van egy szuper billingós trükk, amivel ki is tudod szervezni.

Billingo számlázó program NAV bejelentése

Az NGM rendelet 21. §-a alapján a 2014. október 1-ét követően használatban lévő számlázó programok, online számlázó rendszerek és használatba vett, számla kibocsátására alkalmas saját fejlesztésű programok adatait be kell jelenteni a NAV-nak. 

A bejelentésre az első érvényes számla kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésre. Azt a programot, amelyet pedig már nem használsz, szintén 30 napon belül kell kijelentened. 

Akkor is be kell jelentened a számlázó programodat a NAV-hoz, ha új szoftverre váltasz, és mellette a régit is használni szeretnéd. Ebben az esetben mindegyik programot jelentened kell.

Amíg viszont a Billingo online számlázóban csak a Tesztprofilt használod, és nem állítasz ki érvényes számlát, addig a bejelentést sem kell megtenned.

Bár a számlázó program bejelentésére 30 nap áll rendelkezésedre, ne hagyd az utolsó pillanatra. A NAV bejelentés elmulasztása vagy hibás/hiányos adatokkal való teljesítése mulasztási bírságot von maga után, ami akár 500 000 Ft is lehet.

Billingo tipp 

A vállalkozásod által használt számlázó program NAV bejelentése a Te felelősséged, a feladatot azonban sok esetben a könyvelők végzik el. 

Ez a Billingóval szuper egyszerű: 

Küldj meghívót a könyvelődnek a Billingo számlázódhoz, így a saját Könyvelői fiókján keresztül, közvetlenül, a közreműködésed nélkül tudja bejelenteni a számlázódat a NAV felé. Sőt, még a Billingo és a NAV Online Számla összekötést is intézheti helyetted, amivel a kötelező NAV adatszolgáltatásodat is automatizálhatod.

A NAV bejelentés MÁS, mint a NAV Online Számla regisztráció

A NAV bejelentés és a NAV Online Számla regisztráció nem ugyanaz. Előbbi egy jelzés a NAV felé arról, hogy melyik számlázó programot használod. Utóbbira a NAV adatszolgáltatás teljesítéséhez van szükséged.  

A Billingo online számlázó NAV bejelentés lépései 

1.lépés: Töltsd le a NAV programokat a bejelentéshez

A Billingo online számlázó bejelentését csak a NAV által erre a célra létrehozott programmal tudod intézni. Ehhez telepítsd az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK) és a SZAMLAZO nyomtatványkitöltő programot is. Ezeket a NAV oldaláról, INNEN töltheted le. 

Fontos! A Billingót online számlázó rendszerként kell bejelenteni. (A számlázó programok ebben az esetben telepíthető szoftverek. A Billingo nem igényel telepítést, online, felhő alapú szolgáltatás.)


2. Töltsd ki a vállalkozásod adatait a Billingódban

A vállalkozásod adatait a Billingo fiókodban, a Beállítások/Adatok fülön adhatod meg.

3. Töltsd le a bejelentéshez szükséges XML fájlt. 

Kattints a Beállítások/NAV bejelentés fülre, majd az oldal alján található SZÁMLÁZÓ XML-re kattintva töltsd le a XML fájlt. Majd ezt fájlt töltsd fel a NAV keretprogramba.

A NAV bejelentéshez szükséges adatok:

Rendszer neve: Billingo
Elérhetősége: www.billingo.hu
Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: Billingo Technologies Zrt.
Adószáma: 27926309-2-41

A bejelentés napja:
Ha már állítottál ki számlát a Billingóval, akkor a bejelentés napja az első számla kiállításának napja.
Ha még nem számláztál a Billingóval, akkor a bejelentés napja az adott nap.

Ennyi az egész. 

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés