Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Egyre több pénzzel támogatják …
Egyéb - 2023.05.11. - 6 p. olvasás

Egyre több pénzzel támogatják a bankok a vállalkozókat

Nagyot változott a világ. A magánügyfelek után ma már a vállalkozókért is egyre nagyobb a versengés a bankszektorban. Az intézetek a bankszámlanyitásokért fizetnek ingyenpénzt, esetleg szolgáltatásokat nyújtanak 0 forintért vagy a bevezető időszakban olcsóbban. Akár százezres megtakarítások is elérhetők a láthatáron, olvasd el összegzésünket.

Egyre több pénzzel támogatják a bankok a vállalkozókat

Banki és távközlési díjak takaríthatók meg több százezer forint értékben is

Akár 300 000 forintos megtakarítást is realizálhatnak azok a vállalkozók, akik az Erste Bank és a Telekom április 1-jén indult fél éves közös akciójában dupla ideig, azaz a cégbejegyzéstől számított 3 helyett 6 hónapig igénylik a Jólinduló számlacsomagot.

Hogy is néz ez ki a gyakorlatban? A piacon az Erste most ingyen kínált szolgáltatásaihoz (díjmentes számlavezetés és 12 hónapig átutalás csak a pénzügyi tranzakciós illetékért, illetve első éves díjtól mentes bankkártya) hasonló vállalkozói csomagok éves banki költsége mintegy 100-150 ezer forintra rúg. Az Ersténél ezt az összeget tehát megtakaríthatják a vállalkozók. Mellé a Telekom is nyújt kedvezményeket (havidíj-mentes mobilinternet 6 hónapon át és négyszer gyorsabb Üzleti Net 1000/1000 csomag 6 hónapon át a belépő szintű Üzleti Net 250/70 havidíjáért).

A telekomos kedvezménnyel újabb 100-150 ezer forintos megtakarítás érhető el, így jön ki az akár 300 000 forintos megtakarítás az induló vállalkozások első üzleti évében.

A CIB Banknál ajándék számlakészítő szoftver jár az induló és meglévő vállalkozásoknak ajánlott CIB Partner vállalkozói számlacsomagokban. Az idei év végéig biztosan csak a 0,3 százalékos pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetni minden NAV-os, bankon belüli egyéb vagy bankon kívüli egyéb átutalás után, ha azt elektronikusan indítja a számlatulajdonos. Ingyenes az üzleti bankkártya első éves díjat, és nem kell fizetni a CIB Bank Mobilalkalmazás havi díját, illetve az alkalmazás tranzakciós értesítési díját sem. A kedvezményeket, vagy azok egy részét a CIB Bank meghosszabbíthatja az év végét követően is.

Itt is tízezrekre rúgó kedvezményekkel számolhatnak a vállalkozások, elsősorban attól függően, hogy mekkora bankköltséget fizetnek vagy fizetnének most máshol a pénzügyi tranzakciós illetéken felül.

A Gránit Banknál több vállalkozói számlacsomag is elérhető. A Gránit Vállalkozói Alapszámla 2 számlacsomagban ingyenes a számlanyitás, a számlavezetés, a NetBank használat, valamint első évben a Gránit Business Mastercard bankkártya. További kedvezményt jelent, hogy havonta az első 5 darab belföldi elektronikus forint utalás forgalmi jutalék mentes, csupán tranzakciós díj terheli a mindenkor hatályos jogszabály szerinti mértékig.

A Gránit Vállalkozói Alapszámla 2+ díjcsomagban a számlanyitás, NetBank és VideoBank használat ingyenes, ahogyan a bankkártya első éves díját sem kell megfizetni. A maximum 1 éve bejegyzett vállalkozások számára létrehozott Gránit Startup számlacsomagnál ingyenes számlanyitás, számlavezetés, NetBank használat található. Emellett pedig havonta az első 5 darab belföldi elektronikus forint utalás itt is forgalmi jutalékmentes, és a folyószámlához kapcsolható, kedvező kamatozású „Látra-szóló Hozamszámla” vezetése is ingyenes.

Hasonló, bár 9 hónap helyett csak fél évig érvényes utalási kedvezmények érhetők el a Raiffeisen Bank vállalkozói számlavezetése kapcsán, az MBH-nál pedig 12 hónaposak a banki díj nélküli kedvezményes utalások, de csak a NAV felé. A Gránit, K&H és OTP Bankoknál van még hasonló kedvezmény a havi első 2, 5 vagy 10 darab átutalásra, utóbbi banknál csak a Kisvállalkozói Start számlacsomag kedvezményes időszakában.

Nem ritka az sem, hogy a bankok egyéb ajándékokat biztosítanak az új ügyfeleknek, ez még egy kis pluszt jelenthet a házi kasszában.

Pénzvisszatérítés vagy nyereményjáték vállalkozóknak

Az MBH Banknál (korábbi MKB Bank) 50 000 forint visszatérítés jár azoknak az új kisvállalati ügyfeleknek, akik vállalják, hogy a számlanyitást követő második hónap végéig legalább 5 alkalommal megterhelik a számlájukat. Új ügyfél az lehet, akinek az éves nettó árbevétele nem haladja meg a 300 millió forintot, vagy legkorábban 2022-ben alapított vállalkozásként még nem rendelkezik lezárt üzleti évvel.

Egy külön weboldalt hozott létre nyereményjátékának az MBH Bank. Legalább 3 alkalommal, összesen legalább 50 000 forint értékben kell vásárolni a céges bankkártyával, majd helyesen kell válaszolni a feltett kérdésekre, és máris lehet ajándékot választani. A nyereményjátékban fődíjként utazásokat, kisebb nyereményként pedig utazással kapcsolatos ajándéktárgyakat lehet nyerni.

Nyereményjáték fut a MagNet Banknál is, mely a vállalati bankszámlát nyitó ügyfelekre is érvényes. A bankszámlanyitásért a bank elültet egy fát, továbbá minden századik új, bankszámlát nyitó ügyfél egy e-rollert kap ajándékba a banktól, minden 1 000. új ügyfél pedig egy e-kerékpárral lesz gazdagabb.

Céges ajánlóprogramok, akár százezres bevételért

Amellett, hogy a bankok nyitási kedvezményeket, az első fél évben vagy még tovább jelentős díjkedvezményeket nyújtanak, pénzvisszatérítést és nyereményjátékot biztosítanak ügyfeleiknek, létezik még egy lába az ügyfélcsalogatásoknak. Ez pedig az ajánlóprogram, amely több banknál a vállalkozóknak is elérhető már.

Ilyen nálunk is van. A könyvelői affiliate rendszerről hallottál már? 
Megnézem

Az Erste Banknál is zajlik egy ajánlóprogram. Legfeljebb 5 sikeres ajánlás után, sikeres ajánlásonként 30 000 forint díjkedvezményt (összesen legfeljebb 150 000 forint díjkedvezményt) kap az Erste Bank meglévő mikrovállalati ügyfele, ha más mikrovállalkozásoknak sikeresen ajánlja az Erste Bank szolgáltatásait. A 0 és 500 millió forint éves árbevétel közé eső új vállalkozások ajánlása akkor minősül sikeresnek, ha az új ügyfél az ajánló ügyfélkódjával Erste Jólinduló Számlacsomagot, Erste TriplaJó Számlacsomagot, Erste TriplaJó XL Számlacsomagot vagy Erste 100 Forintos Számlacsomagot nyit az Erste Banknál és a számlanyitást követő 3 hónapon belül legalább 2 kimenő tranzakciót indít, összesen legalább 200 000 forint értékben.

Az Erste Bank hitelei is ajánlhatók, a felvett hitelösszegtől függően 30 000, 70 000 vagy 100 000 forint díjkedvezmény jár. A díjkedvezményt akkor kapja meg az ajánló, ha az ajánlott ügyfélnek a számlanyitást követő 3. hónap végéig folyósítja a jóváhagyott hitelt az Erste Bank.

Kisvállalati ügyfélajánló programot indított a Raiffeisen Bank is, ahol az új kkv ügyfelek ajánlásáért 30 000 vagy 60 000 forintos jóváírásban részesül az ajánló legfeljebb 5 új partner után. Az összeg attól függ, hogy az ajánlott új kisvállalati ügyfél éves árbevétele kevesebb vagy több, mint nettó 50 millió forint.

További 10 ezer forint jóváírás jár az ajánlónak, ha az új kisvállalati ügyfél POS szolgáltatást is igényel a banknál. Az új kisvállalati ügyfél 30 ezer forintos jóváírást kap, ha a számlanyitást követő első hónapban teljesíti az általa választott számlacsomag díjmentes számlavezetésére vonatkozó feltételeit.

Szeretnél POS terminál nélkül kártyás fizetést biztosítani? Nem lehetetlen!
Nézd meg a Billingo ajánlatát

Mint látható tehát, nem aprópénzről van szó. Egy induló, de akár egy régebb óta üzemelő vállalkozás is összeszedhet akár hatjegyű forintösszeget is ezekkel a kedvezményekkel, vagy ekkora összeget takaríthat meg az általános díjakhoz képest.


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér