Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Hogyan számlázz automatikusan?…
Tippek - 2014.04.08. - 1 p. olvasás

Hogyan számlázz automatikusan?

Íme egy módszer amivel az elfelejtett számlázandók tételeket múlt időbe tehetjük és tovább növelhetjük a bevételeinket!

Hogyan számlázz automatikusan?

Miért akarok automatikus számlákat?

Sokunknak jelent problémát a rendszeresen ismétlődő számlák folyamatos újra elkészítése. Amikor még nem készítettük el a Billingot, naptárakat és egyéb figyelmeztetőket kellett használunk arra, hogy pl. a VOOV hoszting díjait megfelelő időközönként kiszámlázzuk.

Így amikor a Billingot készítettük, az automatikusan ismétlődő számlák lehetősége már az első vázlatoknál szerepelt a terveinkben.

És hogyan?

Egy számla létrehozása után, a listában egy legördülő mezőből kiválasztható, hogy milyen gyakorisággal ismétlődjön a számla (pl. havonta vagy negyedévente). A rendszer minden kora hajnalban ellenőrzi az elkészítendő számlákat és automatikusan legenerálja azokat.

Fontos!

A számla automatikus generálásakor egy számla másolat készül az eredeti számláról. Tehát az nettó összeg ugyanaz marad, a megjegyzés és a legtöbb számlaadat változatlan marad. Ha időközben változtattunk a számla befogadójának az adatain, akkor már az új adatok jelennek meg a számlán! A számla határideje napokban mérve ugyanannyi lesz mint az eredeti számlánál és a teljesítési dátum is ugyanannyi napra lesz állítva mint az eredeti számlánál. Példával élve: Az eredeti számla 2014 március 8-án készült és havi rendszerességűre van állítva. Az eredeti számla teljesítési dátuma 2014 március 8. és a fizetési határideje 2014 március 16. Az új számla dátuma 2014 április 8. lesz, 2014. április 8.-ai teljesítési dátummal (mivel az eredetin is 0 nap különbség volt a két dátum között) és 2014 április 16.-ai fizetési határidővel (mivel az eredeti számlán a két dátum között 8 nap különbség volt).

UPDATE: Az ismétlődő számlagenerálás beállítása változott, részletes információt itt találsz.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top