Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Hogyan számlázz automatikusan?…
Tippek - 2014.04.08. - 1 p. olvasás

Hogyan számlázz automatikusan?

Íme egy módszer, amivel az elfelejtett számlázandó tételeket múlt időbe tehetjük és tovább növelhetjük a bevételeinket!

Hogyan számlázz automatikusan?

Miért akarok automatikus számlákat?

Sokunknak jelent problémát a rendszeresen ismétlődő számlák folyamatos újra elkészítése. Amikor még nem készítettük el a Billingót, naptárakat és egyéb figyelmeztetőket kellett használunk arra, hogy pl. a VOOV hoszting díjait megfelelő időközönként kiszámlázzuk.

Így amikor a Billingot készítettük, az automatikusan ismétlődő számlák lehetősége már az első vázlatoknál szerepelt a terveinkben.

És hogyan?

Egy számla létrehozása után, a listában egy legördülő mezőből kiválasztható, hogy milyen gyakorisággal ismétlődjön a számla (pl. havonta vagy negyedévente). A rendszer minden kora hajnalban ellenőrzi az elkészítendő számlákat és automatikusan legenerálja azokat.

Fontos!

A számla automatikus generálásakor egy számla másolat készül az eredeti számláról. Tehát az nettó összeg ugyanaz marad, a megjegyzés és a legtöbb számlaadat változatlan marad. Ha időközben változtattunk a számla befogadójának az adatain, akkor már az új adatok jelennek meg a számlán! A számla határideje napokban mérve ugyanannyi lesz mint az eredeti számlánál és a teljesítési dátum is ugyanannyi napra lesz állítva mint az eredeti számlánál.

Például: Az eredeti számla 2014 március 8-án készült és havi rendszerességűre van állítva. Az eredeti számla teljesítési dátuma 2014. március 8. és a fizetési határideje 2014. március 16. Az új számla dátuma 2014. április 8. lesz, 2014. április 8-i teljesítési dátummal, mivel az eredetin is 0 nap különbség volt a két dátum között. A fizetési határidő 2014. április 16., mivel az eredeti számlán a két dátum között 8 nap különbség volt.

UPDATE: Az ismétlődő számlagenerálás beállítása változott, részletes információt itt találsz.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés