Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Kérdések és válaszok ✅ a megúj…
Velünk történt - 2020.06.04. - 2 p. olvasás

Kérdések és válaszok ✅ a megújult Billingo API-ról

Korábbi hírlevélben már olvashattatok róla, hogy több hónapos fejlesztés eredményeképpen elkészült a Billingo API új 3.0-ás verziója. Azóta nagyon sok kérdés jutott el hozzánk tőletek, ezért úgy gondoltuk, hogy egy blogposzt formájában fogjuk ezeket megválaszolni.

Krdések és válaszok a megújult Billingo API-ról

Miért más? Így változott az új API 3.0-ás verzió!

Az új API tervezése során nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a felhasználóinktól, fejlesztőktől érkező észrevételeket figyelembe véve egy olyan API-t hozzunk létre, ami széles körben elterjedt technológiára épül, jól dokumentálható, verziózható és könnyű rá SDK-t készíteni. A visszajelzésekből azt láttuk, hogy a 2-es verzióban is alkalmazott REST architektúra elég közkedvelt, így ezen nem változtattunk. Továbbá azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb problémát a hiányos és a nem up-to-date dokumentáció okozta. Így ezen javítva és a fent megfogalmazott igényeket figyelembe véve az egyik legnagyobb változás az, hogy a Billingo API 3.0 dokumentációja az OpenAPI (korábban Swagger) specifikáció alapján készült el. Ez a változás számos olyan előnnyel jár, mint a könnyen áttekinthető, interaktív dokumentáció, ahol pár kattintással könnyen kipróbálható az API működése vagy akár a 30+ különböző programozási nyelven (PHP, Java, C++, C#, Python, Go…) kigenerálható SDK.

Használhatom a korábban a 2-es verzióhoz kigenerált API kulcsomat az új 3.0-hoz?

A 2-es verzióban használt JSON Web Token (JWT) alapú authentikációs megoldást lecseréltük egy ugyanolyan biztonságos, de egyszerűbben használható API kulcs alapú megoldásra. Ennek következményeképpen nem használható a régebbi kulcs az új verzióhoz. 

Meddig használhatom a Billingo API 2-es verzióját?

Számos meglévő integráció még a Billingo API 2-es verzióját használja, így biztosan támogatott lesz még ez a verzió is. Az esetleges támogatás megszűnéséről hónapokkal előre tájékoztatni fogjuk a felhasználóinkat. 

Fognak érkezni új funkciók a régi verzióba?

Új fejlesztések kizárólag a Billingo API 3-as verziójához fognak érkezni, de ha azt tapasztaljuk, hogy van olyan funkció melyre sok igény érkezik, akkor a régi verzióban is lefejlesztésre kerül idővel. 

A Billingo felületén nem találom, hol kell az új verzióhoz API kulcsot generálni.

Meglévő felhasználóinknak folyamatosan kapcsoljuk be az új verzió elérhetőségét, pár héten belül mindenki számára elérhető lesz.

Használhatom sandbox módban az új 3.0-ás verziót?

Az új API jelenleg nem támogatja a sandbox módot, teszteléshez egy új ingyenes tesztfiók regisztrálást javasoljuk.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023