Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 5+1 legfontosabb tudnivaló a B…
Tippek - 2016.05.27. - 2 p. olvasás

5+1 legfontosabb tudnivaló a Billingo használatáról

Bár a Billingo felhasználási feltételei a számlázó program használatára vonatkozó legtöbb információt tartalmazzák, mégis akadnak vissza-visszatérő kérdések. Az ügyfélszolgálatunk tapasztalatai alapján ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Billingo használatáról.

Billingo online számlázó program használata

1. A Billingo felhasználói fiók regisztrálása ingyenes

A Billingo felhasználói fiók regisztrálása ingyenes. A havidíj-mentes Starter csomaggal korlátlan mennyiségben állíthatsz ki hagyományos, papír alapú számlákat, illetve könnyen és gyorsan végezheted az egyszerű számlázási feladatokat. Amennyiben vállalkozásodnak akár API kapcsolatra, e-számlákra, vagy kényelmi funkciókra van szüksége a napi teendők folyamán, úgy felhasználói fiókodban fizethetsz elő Kata, Master vagy Innovátor csomagokra.

2. A számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé

Fontos tudni, hogy az első hivatalos számla kiállításától kezdve be kell jelenteni a számlázó programot a NAV felé. Ennek menetéről itt írtunk korábban. Akkor is eleget kell tenni a bejelentési kötelezettségnek, ha csak egyetlen hivatalos számlát állítottál ki és/vagy a jövőben inkább mással számláznál. Nem kell azonban bejelenteni a számlázó, ha csak teszteled és a teszthez nem valós adatokat adtál meg.

3. A számlák archiválásáról a felhasználónak kell gondoskodni

A Billingo által kiállított számlákhoz biztosított biztonsági mentés a hatályos magyar törvények szerint nem minősül minősített archiválási szolgáltatásnak. Ezért felhasználóként a te kötelességed a digitális és nyomtatott formában kiállított számlák tárolásáról gondoskodni. Ettől függetlenül a Billingo a számlák és egyéb adatok biztonsági másolatait időbeni korlát nélkül a felhasználói fiókhoz tárolja.

4. Nem kell törölni a Billingo fiókot

Nem kell törölnöd akkor sem a regisztrált Billingo fiókodat, ha mégsem szeretnéd használni a programot. Így később is bármikor meggondolhatod magad és az adataid sem vesznek el.

5. Az előfizetés megszűnésekor a szolgáltatás automatikusan átáll az ingyenes verzióra

Ha igénybe vetted a Billingo bármely előfizetését, de mégsincs szükséged a szolgáltatás extráira vagy kevesebb számlát állítasz ki, akkor sem szűnik meg a fiókod. A szolgáltatás automatikusan átáll ingyenes verzióra.

+1. Az előfizetés megszűnésével sem vesznek el az adatok

Jogosan felmerülő félelem, hogy mi történik a kiállított számlákkal és a rögzített adatokkal, ha megszűnik a Billingo előfizetés? Jó hír, hogy az adatok és a kiállított számlák ebben az esetben sem vesznek el. Azokhoz bármikor hozzáférhetsz és az ingyenes verziót is tudod használni. Az adataid egyedül a fiók törlésével vesznek el, de mivel ezekre a későbbiekben is bármikor szükséged lehet, ezért nem javasoljuk.

Maradt még kérdésed a Billingo használatával kapcsolatban? Keress rá a blogban vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top