Azonnali fizetési QR-kóddal ✅ a Billingo számlákon

Billingo hírek 2020.03.25. - 2 p. olvasás

Március elején elindult az Azonnali Fizetési Rendszer Magyarországon, aminek köszönhetően egyedi belföldi forintátutalásaink 5 másodpercen belül megérkeznek a fogadó félhez. További újdonság, hogy e-mail-címre, mobilszámra, adószámra, adóazonosító jelre is küldhetünk pénzt. Mostantól pedig elérhetővé vált az azonnali fizetés indításához szükséges QR-kód a számlákon is. Elsőként a Billingónál, Magyarország innovatív online számlázójánál érhető el az azonnali fizetést támogató „Azonnali Számla”.

Azonnali fizetési QR-kóddal a Billingo számlákon

Magyarországon sem ismeretlen a QR-kód lefotózásával indított fizetés, ami 2012 óta érhető el a felhasználók számára. Ekkor indult el az iCsekk mobilalkalmazás, amelynek segítségével beolvashatjuk a (sárga) csekkeken elhelyezett QR-kódot, hogy egyszerűen és gyorsan befizethessük távolról közműszámláinkat, internet-előfizetési, távfelügyeleti, biztosítási díjainkat. 

A Billingo kínálja elsőként az azonnali fizetési QR-kódot

2019 nyarán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette az azonnali fizetési rendszerben alkalmazandó nyílt QR-kód-szabványt, hogy ezzel is segítse új típusú fizetési megoldások terjedését. A világon a legismertebb ilyen jellegű, QR-kódra épülő mobilfizetési megoldások a kínai Alipay és a WeChat Pay, amelynek 1-1 milliárd felhasználója van világszerte. 

A mai naptól már elhelyezhető a Billingo számlákon az azonnali fizetés indítására alkalmas QR-kód, amely teljes mértékben megfelel az MNB által kiadott útmutatónak. 

Hogyan kerül az azonnali fizetési QR-kód a Billingo számlákra?

A Billingo-felhasználónak csupán annyi dolga van, hogy egyszer megadja a Billingo fiókjában a QR-kód előállításához szükséges további adatokat, úgymint a saját bankszámlájához tartozó SWIFT-kódot, valamint az IBAN-számlaszámot. Ahogy ez megtörtént, a Billingo számlázórendszer képes lesz automatikusan előállítani az azonnali fizetéshez szükséges QR-kódot. A Billingo-felhasználó minden esetben eldöntheti, hogy a számlaképen megjelenjen-e a QR-kód.

A QR-kód tartalmazza az azonnali átutalási megbízáshoz szükséges adatokat: a számlakibocsátó nevét, bankszámlaszámát, a számla végösszegét, a közlemény rovatban pedig a számla azonosító adatait. 

Mire jó a QR-kódos azonnali mobilfizetés?

A számlát befogadónak mostantól nem kell kitöltenie az átutalási megbízás mezőit, mivel a QR-kód lefotózásával a mobilbanki alkalmazásban automatikusan és hibamentesen kitöltésre kerülnek az adatok, különös tekintettel a közlemény rovatra.

Ez utóbbi a könyvelők és a webshopok számára lesz rendkívül hasznos, amelynek segítségével a banki számlatörténetben hibamentesen azonosíthatók lesznek a folyószámlára befolyó átutalások.

“A Billingo felismerte, hogy az online számlázáson túl számos olyan digitális szolgáltatást is nyújthat a webshopoknak, könyvelőknek, az online számlázót használóknak, amikkel csökkentheti számukra az adminisztrációs terheket, ezért is döntöttünk úgy, hogy elsőként vezetjük be az azonnali fizetési QR-kódot” – mondta el Sárospataki Albert, a Billingo ügyvezetője és társalapítója.

“Jelenleg egyetlen hazai nagybank mobilalkalmazása, a myRaiffeisen képes az MNB által kiadott azonnali fizetési QR-kódot olvasni. Várakozásunk szerint a következő hónapokban további 3-4 bank mobilbanki alkalmazása lesz alkalmas a QR-kód olvasására és 1 év múlva már az összes fel lesz készítve erre” – tette hozzá a Billingo ügyvezetője.

Hasonló cikkek a kategóriában

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top