Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Startup sztorik / Légy jól a bőrödben és a válla…
Startup sztorik - 2022.11.19. - 6 p. olvasás

Légy jól a bőrödben és a vállalkozásodban - ünnepeljük a vállalkozó nőket!

Talán meglepett ez a sok interjú, amit egymás után készítettünk el vállalkozó nőkkel, és a héten jelentek meg a Billingo blogfelületén. Erzsébet napja, november 19-e immár kilenc éve a Vállalkozó nők világnapja, mi pedig ösztönzésünkkel szeretnénk támogatni a hölgyeket a vállalkozás néha rögös, néha könnyebb útján. A lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz! Ehhez néhány ízig-vérig nő gondolatait kérdeztük meg a témában, akik mind különböző karakterek különböző értékekkel. Ám mégis összecseng a mondandójuk. Kitalálod, mi a fő üzenetük?

Légy jól a bőrödben és a vállalkozásodban - ünnepeljük a vállalkozó nőket!

Mi az a Vállalkozó nők világnapja?

A Vállalkozó nők világnapját immár 2013 óta ünneplik világszerte egy amerikai írónő, Wendy Diamond ötlete nyomán. Ezen a napon a női vállalkozókat támogatják, Diamond pedig azóta már egy szervezetet is felépített eköré, a nők érvényesülése mögé sorakoztat fel támogató eszközöket. Az ENSZ is felkarolta az eseményt, és külön weboldallal, eseményekkel üdvözli a hölgy vállalkozók munkásságát.

Magyarországon nincs ennek különösebb hagyománya, de azért van némi mozgolódás e téren. November 22-én például konferencia lesz workshopokkal, vállalkozást fellendítő vagy épp érdekérvényesítő tippekkel. A Billingónál is szeretnénk hagyományt teremteni abból, hogy a vállalkozó hölgyekkel foglalkozunk, rendkívüli erejüket, kitartásukat és szakmaiságukat elismerjük és becsüljük. Azt pedig csak reméljük, hogy a Billingo funkcióival, csomagjaival és megoldásaival könnyebbé tudjuk tenni a vállalkozói mindennapjaitokat.

Helyetek van a vállalkozók közt, csajok, nők, hölgyek és úrhölgyek, bármilyen területet is képviseltek.

A vállalkozó nők helyzete ma

Statisztikai alapon a vállalkozások többségét a férfiak viszik a hátukon, a nemek közti bérszakadék pedig olyan mértékű, mintha a nők novembertől év végéig már nem is dolgoznának, tehát éves szinten gyakorlatilag két hónapnyi bérrel kevesebbet visznek haza egy férfihoz képest. A szemléletes példa persze nem minden helyzetre húzható rá, és nem azt jelenti, hogy azonos munkáért kapnának kevesebb fizetést a hölgyek - derült ki egy, az Egyenlítő Alapítvány szervezésében létrejött esemény kerekasztal-beszélgetéséből.

Ennek ellenére számos területen érvényesülni tudnak már a női vállalkozók, és 2022-ben már nyitottabbnak tűnik arra a társadalom, hogy a vezető pozícióban lévő nők jelenlétét természetesnek vegye. Persze egy nő emellett teremtse meg a családi békét, az élet különböző területein menedzselje az egyensúlyt. Hát, nem egyszerű feladat, mégis rengetegen megvillantják azt a varázserőt, amivel a brandet építik, a családi békét és kényelmet teremtik meg, miközben maguk is kiteljesednek. A Billingirls-interjúkban is rendre megjelent, hogy vállalkozni nemtől függetlenül lehet nehéz és csodálatos, és elég sok területen tudnak maradandót alkotni a nők, jelenlétük pedig mindenkit ösztönöz.

Motivációs üzenetek a hét interjúiból

Vegyük például Straub Fannit, aki a telemedicína egyik alapkövét, a Foglalj Orvost.hu-t rakta le elénk, egyszerre egyensúlyoz édesanyaként és vállalkozóként, miközben az önfejlesztést sem felejti el. A sikeres üzletasszony cége óriásit nőtt az elmúlt években, közben pedig ő maga is harmonikus életet él még akkor is, ha voltak/ vannak nehézségei. Kedvenc mondatunk tőle:

“Ma már a szürke hétköznapokban, a családi pillanatokban, a kisebb üzleti sikereket is megpróbálom megélni és sikerként értékelni őket.”

Pancsa Emese fejlesztőként a bolygóért tesz, miközben a mi kényelmünket és trendi igényeinket szolgálja ki egy komposztáló robot segítségével. A kis, hazai “R2D2” szinte szagtalanul komposztál rövid idő alatt, beltéren, így iskolák, irodák mindennapjait teszi színesebbé, a Földet pedig kicsit élhetőbbé. Emeséből szinte ömlik a lelkesedés, tényleg hittel és meggyőződéssel teszi a dolgát. Szerinte

“Akik jól tudnak reflektálni önmagunkra, azok egészséges egyensúlyban tudnak létezni a női vállalkozó léttel. Én is ezt az egyensúlyt keresem magamban és a világban, azt, ami nekem autentikus.”

Kovács Orsolya, a YURKOV stílustanácsadója nők (és férfiak) ezreinek adja vissza a félúton elhagyott önbizalmát, munkájával szebbé teszi a mindennapokat. Hamarosan magasabb szintre emeli az önismereti stílustanácsadást, amire mi már nagyon várunk. Ki meri mondani, hogy a “szeresd önmagad” üzenet kicsit kevés, mi több, frusztráló mondat. Viszont megoldáskulcsot is ad az interjúban, ami nemcsak a női minőség megélése során fontos, hanem vállalkozóként is elengedhetetlen. Olvasd el tippjeit és meglátásait, mi egyet kiválasztottunk kedvcsinálónak:

“...elkezdeni valamit nem csupán az első lépés, hanem egyszer csak a dolgok kellős közepén találod magad. Szóval csak el kell kezdeni, nem abbahagyni, és egy picit elérhetetlennek kell lenni.”

OAT AVA egy tervezőpárost rejtő márka - Ági és Vanessza a fenntartható divatot és a slow fashiont képviselik, kötött holmijaikra egyre nagyobb a kereslet. Márkájuk szép fejlődési ívet mutat, és szerencsére azt látják, nem a versengés jellemző a vállalkozókra, inkább támogató, egymást segítő kapcsolatokat építenek ki. Ők is bíztatnak, hogy ha vállalkozáson gondolkodsz, merj belevágni a bizniszbe.

“Légy felkészült már az indulás előtt, határozd meg az elveket amik mentén haladsz, illetve a legelejétől alakítsd ki a rendszert, struktúrát, amit akkor is használni fogsz, amikor sokkal nagyobbra nő a vállalkozás. Használd kapcsolati tőkéd, és próbáld bővíteni folyamatosan!”

A Yogasecrets anyja, Nagy Anna jógaoktató nem félt egy lapra tenni mindent azért, hogy megvalósítsa álmát, amit azóta is megoszt követőivel. A jóga szellemiségét adja át, miközben a matracon mozgásra és meditációra buzdítja a dolgos hétköznapok pihenni vágyó embereit. Pontos határt szab a munka és gyermeke közti időben, így tudja kiegyensúlyozni élete több területét. És hogy miben segít neked vállalkozóként a jóga?

“A mai nők többsége úgy alszik el, hogy már a fejében van, másnap mit fog csinálni, álmukban is azon dolgoznak, hogy másnap mi lesz. Csak a feladatokat próbálják teljesíteni, és nem állnak meg egy másodpercre sem. A jógaszőnyegen az emberek megállnak, egy pillanatra csend lesz, és a létezés visszatölti azt a rendszert, ami a testünk, a lelkünk számára fontos. Hiszen nem erre a tempóra lett kitalálva, amit ma diktálunk neki.”

Góg Anikó az örök-pozitív edző, aki személyre szabottan segít az edzésben, mozgásban és általában jól lenni a bőrünkben, legyen szó várandós kismamáról, sportolóról vagy hétköznapi emberről. Jelenlétéből egyszerre sugárzik az önbizalom és a tenni akarás, a mások megsegítéséért van, közben gyermekeket nevel, azt pedig végképp ne hagyjuk ki a sorból, hogy poénos videóival akár humoristának is elmehetne. Az adminisztráció nem az erőssége, azt szakemberre delegálja, hogy az élet fontos részein megállja a helyét… számára a siker ünem anyagi javakban rejlik, hanem a boldogságban.

“A mi leszel, ha nagy leszel kérdésre is az a leghelyesebb válasz, hogy legyél boldog. Viszonylag kevéssel megelégszem, nincs bennem az a törtetés, hogy még többet, még nagyobbat akarjak.”

A zene minden női minőség alapja, Bréda Bia a DJ-k világát élve szolgáltatja a talpalávalót a mindennapok keringőihez. Egy kis megnyugvás, ellazulás vagy felpörgés, minden területen segítenek kedvenc dallamaink.

Szerinte érdemes az álmokért küzdeni, a hibákból pedig tanulni, és előnyt kovácsolni belőlük. Ütős mondattal zárta a mondandóját interjúnkban, érdemes megnézned. ;)

A Billingo szakértői közt is rengeteg hölgyet találsz, szakmai videókat, blogcikkeket láthatsz/ olvashatsz nálunk Fülöp Olgától, Mészáros Anikótól, Böröczky Zsuzsitól, Szilágyi Anitától. Nézzetek körül, fantasztikus tudástár alapjait képezik ezek az anyagok. Szakértőinket, interjúalanyainkat, titeket, kedves vállalkozóink, mindannyiótokat ünneplünk - ma különösen, a többi napon pedig mögétek állunk a Billingo teljes körű vállalkozói szolgáltatásaival.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár