2 hónap ajándékba

2 hónap ajándékba

Fizess elő MOST 1 évre bármilyen új Billingo szolgáltatásra és további 2 hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / “A saját kishitűségem, önbizal…
Velünk történt - 2022.11.14. - 3 p. olvasás

“A saját kishitűségem, önbizalomhiányom sokkal nagyobb gát, amin tudatosan dolgozom”

Straub Fanni gyakorlatilag a telemedicína magyarországi reformere. A vállalkozás már a Covid alatt is bővült, a járvány alatt pedig kidomborodott, mekkora szükség van az online orvosválasztásra és időpontegyeztetésre. Sokkal több terhet tud levenni a kórházak, orvosok válláról, a pácienst pedig bizonyos esetekben online is el tudják látni. A FoglaljOrvost.hu ma már egy megkerülhetetlen portál, ha az egészségünkről van szó, Fanni pedig amellett, hogy üzletasszonyként remekül menedzseli a munkafolyamatait, foglalkozik az önismerettel, figyel magára és környezetére, mindemellett édesanyaként is helytáll.

foglaljorvost

Honnan jött a FoglaljOrvost.hu ötlete?

Tudatosan készültem arra, hogy vállalkozó legyek, és folyamatosan kerestem az ötleteket, végül a saját terhességem alatt találtam rá arra a problémára, amelyet szerettem volna megoldani. Ez pedig, hogy az élet más területein már megszokott internet segítségével könnyebbé és átláthatóbbá tegyük az orvosválasztást.

Mi volt az 3 legnagyobb segítség, amivel el tudtál indulni a vállalkozásodban?

Nagy segítség volt, hogy volt a kezdetekkor alapítótársam, egyedül talán nem vállalkoztam volna. A legnagyobb drukkerem végig a férjem és a családom volt, a nehéz évek alatt is kitartásra buzdítottak, és támogattak mindenben. Alapvetően tehát azt tudom mondani, hogy a család és a barátok számomra minden szempontból a legnagyobb segítség.

Hol tart most a cég a kezdetekhez képest?

Mivel nulláról indultunk, ezért elég nagy a növekedés. A napi 1-2 foglalásnál még név szerint ismertük a foglalóinkat, manapság már havonta egy közepes méretű városnyi páciens foglal nálunk. Árbevételben is szép a növekedés, és ma már egy 15 fős csapatot is kényelmesen eltart.

Hogyan látod ma Magyarországon a vállalkozó nők helyzetét?

Én leginkább saját magam gátja voltam, alapvetően nem éreztem hátrányát annak, hogy nő vagyok, ha volt is, talán ugyanannyi előnyt is fel tudok sorolni. A saját kishitűségem, önbizalomhiányom sokkal nagyobb gát, amin tudatosan dolgozom, és próbálok fejlődni, de valójában azt látom, hogy ezzel valóban sok nő küzd velem együtt.

Te hogy vagy most a bőrödben?

Most, hogy a gyerekeim picit nagyobbak, könnyebben megtalálom a munka-magánélet egyensúlyt, így én is jobban vagyok, persze nagy önbizalom löketet adott és óriási sikerélmény, hogy a munkámat az OTP csoport sikeresnek ítélte meg, és megvette a Foglaljorvost portált.

Adódott már nehézséged abból, hogy nőként vagy vállalkozó?

Egy-egy kellemetlen élményt tudnék csak felsorolni a 12 évből, de nehéz elválasztani, hogy ez akkor valóban annak szólt, hogy nő vagyok, esetleg más érzések voltak mögötte. Igyekeztem humorral kezelni ezeket a helyzeteket. Nehézségek bőven akadtak, de nem amiatt, mert nő vagyok, hanem mert ez a vállalkozó lét sajátja, és legtöbbször ezeket a helyzeteket egyedül kell megoldani.

Mit csinálsz, ha nehézben vagy? Van valami rituáléd, tevékenységed, amit ilyenkor csinálsz?

Én egy dolgozós, szorgalmas típus vagyok, ezért általában erőből igyekszem megoldani az ilyen helyzeteket, még több munkával. Így a feladatra tudok koncentrálni.

Kik azok az emberek, akik téged inspirálnak?

Nagyon sok, amerikai vállalkozóknak szóló kiadványt és könyvet olvasok, persze itt is fél szemmel inkább a nőket keresem, akikkel talán könnyebben tudok azonosulni. De az internetes világban nagyon sok izgalmas story van, amit közelről követek és felnézek rájuk, függetlenül attól, hogy nők vagy férfiak.

Mit jelent számodra a siker?

Régen ritkán ültem le megünnepelni a kisebb sikereket, a siker sokáig számomra csak valami teljesen kimagasló, elérhetetlen eredményt jelentett. Ma már a szürke hétköznapokban, a családi pillanatokban, a kisebb üzleti sikereket is megpróbálom megélni és sikerként értékelni őket..

Mi a vállalkozásod motorja?

Sok évig én voltam, de ez évek óta már egyértelműen a csapatra jellemző. Stabil és összetartó, mindenkinek nagyon sokat köszönhetek.

Mit tanácsolsz a vállalkozáson gondolkodó nőknek?

Én a gyerekvállalás előtti időszakot részben arra használtam, hogy felkészüljek egy új életre és életszakaszra. Tudatosan készültem arra, hogy gyerekek mellett egy sokkal rugalmasabb időbeosztású és önállóbb feladatot szeretnék magamnak.

Akinek van támogató családi háttere, esetleg megtakarítása, van egy terület, ami igazán a szívügye és bevállalja, hogy szívvel lélekkel csinálja évekig, akár fizetés nélkül, akkor ez alatt az időszak alatt kiderül, hogy az ötlet egyáltalán jó irány-e. Nem kell önként lemondani egy korábbi magasabb pozícióról és fizetésről, hiszen ettől az ember pár évre úgyis elbúcsúzhat. Ma egy laptoppal és mobiltelfonnal nagyon sok vállalkozási ötlet letesztelhető.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top