“A saját kishitűségem, önbizalomhiányom sokkal nagyobb gát, amin tudatosan dolgozom”

Billingo hírek 2022.11.14. - 3 p. olvasás

Straub Fanni gyakorlatilag a telemedicína magyarországi reformere. A vállalkozás már a Covid alatt is bővült, a járvány alatt pedig kidomborodott, mekkora szükség van az online orvosválasztásra és időpontegyeztetésre. Sokkal több terhet tud levenni a kórházak, orvosok válláról, a pácienst pedig bizonyos esetekben online is el tudják látni. A FoglaljOrvost.hu ma már egy megkerülhetetlen portál, ha az egészségünkről van szó, Fanni pedig amellett, hogy üzletasszonyként remekül menedzseli a munkafolyamatait, foglalkozik az önismerettel, figyel magára és környezetére, mindemellett édesanyaként is helytáll.

foglaljorvost

Honnan jött a FoglaljOrvost.hu ötlete?

Tudatosan készültem arra, hogy vállalkozó legyek, és folyamatosan kerestem az ötleteket, végül a saját terhességem alatt találtam rá arra a problémára, amelyet szerettem volna megoldani. Ez pedig, hogy az élet más területein már megszokott internet segítségével könnyebbé és átláthatóbbá tegyük az orvosválasztást.

Mi volt az 3 legnagyobb segítség, amivel el tudtál indulni a vállalkozásodban?

Nagy segítség volt, hogy volt a kezdetekkor alapítótársam, egyedül talán nem vállalkoztam volna. A legnagyobb drukkerem végig a férjem és a családom volt, a nehéz évek alatt is kitartásra buzdítottak, és támogattak mindenben. Alapvetően tehát azt tudom mondani, hogy a család és a barátok számomra minden szempontból a legnagyobb segítség.

Hol tart most a cég a kezdetekhez képest?

Mivel nulláról indultunk, ezért elég nagy a növekedés. A napi 1-2 foglalásnál még név szerint ismertük a foglalóinkat, manapság már havonta egy közepes méretű városnyi páciens foglal nálunk. Árbevételben is szép a növekedés, és ma már egy 15 fős csapatot is kényelmesen eltart.

Hogyan látod ma Magyarországon a vállalkozó nők helyzetét?

Én leginkább saját magam gátja voltam, alapvetően nem éreztem hátrányát annak, hogy nő vagyok, ha volt is, talán ugyanannyi előnyt is fel tudok sorolni. A saját kishitűségem, önbizalomhiányom sokkal nagyobb gát, amin tudatosan dolgozom, és próbálok fejlődni, de valójában azt látom, hogy ezzel valóban sok nő küzd velem együtt.

Te hogy vagy most a bőrödben?

Most, hogy a gyerekeim picit nagyobbak, könnyebben megtalálom a munka-magánélet egyensúlyt, így én is jobban vagyok, persze nagy önbizalom löketet adott és óriási sikerélmény, hogy a munkámat az OTP csoport sikeresnek ítélte meg, és megvette a Foglaljorvost portált.

Adódott már nehézséged abból, hogy nőként vagy vállalkozó?

Egy-egy kellemetlen élményt tudnék csak felsorolni a 12 évből, de nehéz elválasztani, hogy ez akkor valóban annak szólt, hogy nő vagyok, esetleg más érzések voltak mögötte. Igyekeztem humorral kezelni ezeket a helyzeteket. Nehézségek bőven akadtak, de nem amiatt, mert nő vagyok, hanem mert ez a vállalkozó lét sajátja, és legtöbbször ezeket a helyzeteket egyedül kell megoldani.

Mit csinálsz, ha nehézben vagy? Van valami rituáléd, tevékenységed, amit ilyenkor csinálsz?

Én egy dolgozós, szorgalmas típus vagyok, ezért általában erőből igyekszem megoldani az ilyen helyzeteket, még több munkával. Így a feladatra tudok koncentrálni.

Kik azok az emberek, akik téged inspirálnak?

Nagyon sok, amerikai vállalkozóknak szóló kiadványt és könyvet olvasok, persze itt is fél szemmel inkább a nőket keresem, akikkel talán könnyebben tudok azonosulni. De az internetes világban nagyon sok izgalmas story van, amit közelről követek és felnézek rájuk, függetlenül attól, hogy nők vagy férfiak.

Mit jelent számodra a siker?

Régen ritkán ültem le megünnepelni a kisebb sikereket, a siker sokáig számomra csak valami teljesen kimagasló, elérhetetlen eredményt jelentett. Ma már a szürke hétköznapokban, a családi pillanatokban, a kisebb üzleti sikereket is megpróbálom megélni és sikerként értékelni őket..

Mi a vállalkozásod motorja?

Sok évig én voltam, de ez évek óta már egyértelműen a csapatra jellemző. Stabil és összetartó, mindenkinek nagyon sokat köszönhetek.

Mit tanácsolsz a vállalkozáson gondolkodó nőknek?

Én a gyerekvállalás előtti időszakot részben arra használtam, hogy felkészüljek egy új életre és életszakaszra. Tudatosan készültem arra, hogy gyerekek mellett egy sokkal rugalmasabb időbeosztású és önállóbb feladatot szeretnék magamnak.

Akinek van támogató családi háttere, esetleg megtakarítása, van egy terület, ami igazán a szívügye és bevállalja, hogy szívvel lélekkel csinálja évekig, akár fizetés nélkül, akkor ez alatt az időszak alatt kiderül, hogy az ötlet egyáltalán jó irány-e. Nem kell önként lemondani egy korábbi magasabb pozícióról és fizetésről, hiszen ettől az ember pár évre úgyis elbúcsúzhat. Ma egy laptoppal és mobiltelfonnal nagyon sok vállalkozási ötlet letesztelhető.


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top