Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 10 dolog, amit sokan nem is tu…
Tippek - 2019.03.14. - 3 p. olvasás

10 dolog, amit sokan nem is tudnak az e-számlákról ☝️ – 2. rész

Az e-számlákkal kapcsolatban gyakran kapunk kérdéseket, így összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amelyekről még a rutinosabb felhasználók sem mindig tudnak. Az általános témák után ezúttal a mindennapos munkavégzés szempontjából érdekes infók és részletek kerültek terítékre. Teszteld le a tudásodat, ismerkedj meg az e-számlákkal még közelebbről!

elektornikus e-számla

6. Az elektronikus számlák tartalmi elemei miatt sem kell aggódnod

Az e-számlák tartalmi elemei lényegében teljesen megegyeznek a hagyományos, kézi számlatömbök adataival. Két extra tétel van csupán, aminek mindenképpen szerepelnie kell minden egyes elektronikus bizonylaton. A cikkünk első részében is említett digitális aláírás és időbélyeg, amelyek elengedhetetlenek a hitelesítéshez.

Billingo tipp: a Billingónál a digitális aláírással és az időbélyeggel sem kell bajlódnod, hiszen automatikusan rákerülnek az e-számlákra a kiállítás során. Sőt, utóbbiból havonta 500 darabot adunk ingyen.

7. Az ügyfeleknek sem jelent plusz terhet az e-számlák befogadása

Tapasztalataink szerint sokan azért sem váltanak e-számlázásra, mert attól tartanak, hogy az ügyfelek nem akarják majd elfogadni az elektronikus példányokat. Emiatt azonban kár lenne lemondani a villámgyors e-számlázásról és a megspórolt időről, hiszen:

  • nem muszáj minden ügyfélnek elektronikus példányt küldened,
  • aki nagyon ellenkezik, kaphat hagyományos számlát is e-mail-ben (azonban ezt kinyomtatva kell megőriznie).

De ami a legfontosabb, hogy az e-számlák befogadása sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolná az ember. Egy korábbi cikkünkben éppen ezért ki is gyűjtöttük az elektronikus számlák befogadásával kapcsolatos fontos tudnivalókat és tippeket.

8. Akár automatizálhatod is az elektronikus számlák és az értesítők küldését

Egy e-számla kiállításához alapvetően elég néhány kattintás. Bizonyos esetekben akár még ezt a pár másodpercet is megspórolhatod és automatizálhatod a kitöltést és a kiküldést is például:

Billingo tipp: Nem csak a számlák, hanem a hozzájuk tartozó fizetési értesítők és felszólítások küldését is automatizálhatod. Így nem kell őket minden egyes késedelmes teljesítés esetén kézzel megírnod.

9. Az e-számlákat jó eséllyel fizetik ki gyorsabban az ügyfelek

Számos nemzetközi példa bizonyítja, hogy az elektronikus bizonylatokat sok esetben hamarabb kifizetik a partnerek. Ellentétben a hagyományos, papír alapú számlákkal. A FreshBooks felhasználói például 5 nappal korábban fizetnek mióta online kapják a számláikat. Az Intuit-nál pedig még látványosabb a gyorsulás, ők 27 napról 10 napra csökkentették a számlák átlagos teljesítési idejét. De hazánkban is egyre inkább felismerik az elektronikus megoldásban rejlő előnyöket.

A gyorsabb teljesítésre persze nincsen minden egyes cég és ügyfél esetében 100%-os garancia, viszont az biztos, hogy az e-számlákkal megteremtheted ennek a lehetőségét. A siker kulcsa pedig az azonnaliságban és a folyamat felgyorsításában, rugalmasabbá tételében rejlik.

10. Az e-számlák NAV-os adatszolgáltatását is automatizálhatod

Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség az elektronikus számlákra is vonatkozik. Egy arra alkalmas programmal azonban természetesen ezt a folyamatot is automatizálhatod. A Billingo például (a jogszabályi előírásoknak megfelelően) emberi beavatkozás nélkül, azonnal elküldi az érintett számlák adatait az adóhatóság irányába. Elég néhány egyszerűbb beállítás.

További fontos és hasznos tudnivalók az e-számlázás világából

Cikkünk első részében 5 további fontos és hasznos infót gyűjtöttünk össze az e-számlázás érintő általános és alapvető területeiről »

Fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét, Billingózz akár teljesen ingyen, bármiféle kötelezettség nélkül »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top