Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 3 hónappal elhalasztja a NAV a…
Egyéb - 2020.03.25. - 2 p. olvasás

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Sárospataki Albert
Sárospataki Albert Billingo, startup

A koronavírus okozta járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 3 hónappal elhalasztja a NAV az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának kötelező alkalmazását. A Billingo online számlázó a változás ellenére viszont már teljes mértékben felkészült a változásra. Az új határidő 2020. április 1. helyett 2020. július 1-re módosult.

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Az Online számla 2.0

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás leginkább a számlázó programok készítőinek adott feladatot. Az új verzió ugyanis olyan adatok megadását is elvárja, melyek a számlák lezárásának és kiállításának pillanatában nem mindig érhetők el. 

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás határideje 2020. április 1. volt, ezt tolta ki most a NAV 2020. július 1-re. A Billingo felkészült a változásra, a fejlesztések már elkészültek, az ügyfeleink semmit nem fognak tapasztalni az átállásból. A számlázás ugyanolyan gördülékenyen zajlik majd, mint eddig. 

„A járvány miatt életbe lépő korlátozások miatt számos vállalatnál a napi üzletfolytonosság biztosítása is bizonytalanná vált. Ráadásul a megváltozott üzletmenetre történő átállás a legtöbb helyen olyan mértékű technikai erőforrás bevonását igényli, hogy az adóhatóság által felkínált tehermentesítés szinte mindenhol szükségszerű” – mondta Sík Richárd, a Deloitte adótechnológiai csapatának menedzsere a cég közleményében.

2020. július 1-től más változás is lesz

A három hónapos határidő most lehetőséget biztosít azok számára is, akik eddig nem foglalkoztak az adatszolgáltatásban várható változásokkal. 

2020. július 1-től ugyanis az adatszolgáltatásra kötelezettek körét is bővítik. Adatot kell szolgáltatni a NAV részére minden belföldön teljesített ügyletről, 2021. január 1-től pedig minden magánszemély és külföldi szervezet által kiállított számláról is. Erről ITT és ITT is írtunk korábban.

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítésére vonatkozó határidő kitolásáról egyelőre nincs információ. A Billingo online számlázó már erre is felkészült. A rendszer kész, működik, tesztelhető.

Érdemes már most összekapcsolni a Billingo online számlázót a NAV Online Számla rendszerével. Lehet tesztelni az automatikus adatátvitel működését, ismerkedni az azonnali visszajelzésekkel. Így a jogszabály hatályba lépésekor már minden tökéletesen működik majd. 

A NAV Online Számla és a Billingo online számlázó összekötésének folyamatáról képes útmutatót is készítettünk, ami ITT és ITT érhető el. Segítségével néhány perc alatt felkészíthetjük a vállalkozást az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Online Számla regisztrációhoz szükséges információkat pedig ITT foglalta össze Bonácz Zsolt adószakértő.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram