Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 3 hónappal elhalasztja a NAV a…
Egyéb - 2020.03.25. - 2 p. olvasás

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Sárospataki Albert
Sárospataki Albert Billingo, startup
Figyelem

A cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Bár folyamatosan dolgozunk az aktualizáláson, előfordulhat, hogy itt most kihagytunk valamit. Ha elévültnek vélt tartalmat találsz, kérjük, szólj nekünk, és igyekezz több forrásból is tájékozódni. Ebben mi is segíthetünk más fórumon, keress minket!

A koronavírus okozta járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 3 hónappal elhalasztja a NAV az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának technikai fejlesztésre vonatkozó kötelező alkalmazását. A Billingo online számlázó a változás ellenére viszont már teljes mértékben felkészült a változásra. Az új határidő 2020. április 1. helyett 2020. július 1-re módosult.

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Az Online számla 2.0

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás leginkább a számlázó programok készítőinek adott feladatot. Az új verzió ugyanis olyan adatok megadását is elvárja, melyek a számlák lezárásának és kiállításának pillanatában nem mindig érhetők el. 

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás határideje 2020. április 1. volt, ezt tolta ki most a NAV 2020. július 1-re. A Billingo felkészült a változásra, a fejlesztések már elkészültek, az ügyfeleink semmit nem fognak tapasztalni az átállásból. A számlázás ugyanolyan gördülékenyen zajlik majd, mint eddig. 

„A járvány miatt életbe lépő korlátozások miatt számos vállalatnál a napi üzletfolytonosság biztosítása is bizonytalanná vált. Ráadásul a megváltozott üzletmenetre történő átállás a legtöbb helyen olyan mértékű technikai erőforrás bevonását igényli, hogy az adóhatóság által felkínált tehermentesítés szinte mindenhol szükségszerű” – mondta Sík Richárd, a Deloitte adótechnológiai csapatának menedzsere a cég közleményében.

2020. július 1-től más változás is lesz

A három hónapos határidő most lehetőséget biztosít azok számára is, akik eddig nem foglalkoztak az adatszolgáltatásban várható változásokkal. 

2020. július 1-től ugyanis az adatszolgáltatásra kötelezettek körét is bővítik. Adatot kell szolgáltatni a NAV részére minden belföldön teljesített ügyletről, 2021. január 1-től pedig minden magánszemély és külföldi szervezet által kiállított számláról is. Erről ITT és ITT is írtunk korábban.

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítésére vonatkozó határidő kitolásáról egyelőre nincs információ. A Billingo online számlázó már erre is felkészült. A rendszer kész, működik, tesztelhető.

Érdemes már most összekapcsolni a Billingo online számlázót a NAV Online Számla rendszerével. Lehet tesztelni az automatikus adatátvitel működését, ismerkedni az azonnali visszajelzésekkel. Így a jogszabály hatályba lépésekor már minden tökéletesen működik majd. 

A NAV Online Számla és a Billingo online számlázó összekötésének folyamatáról képes útmutatót is készítettünk, ami ITT és ITT érhető el. Segítségével néhány perc alatt felkészíthetjük a vállalkozást az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Online Számla regisztrációhoz szükséges információkat pedig ITT foglalta össze Bonácz Zsolt adószakértő.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér