MOST 20% kedvezmény

MOST 20% kedvezmény

Billingo Business csomagokra, benne az Átalányadó Asszisztens Plusszal.

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 3 hónappal elhalasztja a NAV a…
Egyéb - 2020.03.25. - 2 p. olvasás

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Sárospataki Albert
Sárospataki Albert Billingo, startup
Figyelem

Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.

A koronavírus okozta járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 3 hónappal elhalasztja a NAV az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának technikai fejlesztésre vonatkozó kötelező alkalmazását. A Billingo online számlázó a változás ellenére viszont már teljes mértékben felkészült a változásra. Az új határidő 2020. április 1. helyett 2020. július 1-re módosult.

3 hónappal elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Az Online számla 2.0

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás leginkább a számlázó programok készítőinek adott feladatot. Az új verzió ugyanis olyan adatok megadását is elvárja, melyek a számlák lezárásának és kiállításának pillanatában nem mindig érhetők el. 

Az Online Számla 2.0 verzióra való átállás határideje 2020. április 1. volt, ezt tolta ki most a NAV 2020. július 1-re. A Billingo felkészült a változásra, a fejlesztések már elkészültek, az ügyfeleink semmit nem fognak tapasztalni az átállásból. A számlázás ugyanolyan gördülékenyen zajlik majd, mint eddig. 

„A járvány miatt életbe lépő korlátozások miatt számos vállalatnál a napi üzletfolytonosság biztosítása is bizonytalanná vált. Ráadásul a megváltozott üzletmenetre történő átállás a legtöbb helyen olyan mértékű technikai erőforrás bevonását igényli, hogy az adóhatóság által felkínált tehermentesítés szinte mindenhol szükségszerű” – mondta Sík Richárd, a Deloitte adótechnológiai csapatának menedzsere a cég közleményében.

2020. július 1-től más változás is lesz

A három hónapos határidő most lehetőséget biztosít azok számára is, akik eddig nem foglalkoztak az adatszolgáltatásban várható változásokkal. 

2020. július 1-től ugyanis az adatszolgáltatásra kötelezettek körét is bővítik. Adatot kell szolgáltatni a NAV részére minden belföldön teljesített ügyletről, 2021. január 1-től pedig minden magánszemély és külföldi szervezet által kiállított számláról is. Erről ITT és ITT is írtunk korábban.

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítésére vonatkozó határidő kitolásáról egyelőre nincs információ. A Billingo online számlázó már erre is felkészült. A rendszer kész, működik, tesztelhető.

Érdemes már most összekapcsolni a Billingo online számlázót a NAV Online Számla rendszerével. Lehet tesztelni az automatikus adatátvitel működését, ismerkedni az azonnali visszajelzésekkel. Így a jogszabály hatályba lépésekor már minden tökéletesen működik majd. 

A NAV Online Számla és a Billingo online számlázó összekötésének folyamatáról képes útmutatót is készítettünk, ami ITT és ITT érhető el. Segítségével néhány perc alatt felkészíthetjük a vállalkozást az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Online Számla regisztrációhoz szükséges információkat pedig ITT foglalta össze Bonácz Zsolt adószakértő.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top