Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / A sikeres emberek 5+1 aranysza…
Egyéb - 2017.04.06. - 2 p. olvasás

A sikeres emberek 5+1 aranyszabálya hétvégére

Azt már régóta tudjuk, hogy a túlzásba vitt túlórázás nem jár egyértelműen a teljesítményed növekedésével. Sőt, sokkal hasznosabb néha megállni, és kikapcsolni ahhoz, hogy újult erővel, és még hatékonyabban dolgozhass. Erre pedig tökéletes alkalmat kínál a hétvége, mi pedig megmutatjuk mire kell odafigyelned, hogy igazán sikeres lehess.

A sikeres emberek 5+1 aranyszabálya hétvégére

1. Pótold az alváshiányt

Azt már régóta tudjuk, hogy az igazán sikeres emberek korábban kelnek, még akkor is, amikor bőven lenne idejük pihenni. Egy fárasztó hét után pedig mikor pótolnád be a hiányzó alvást, mint hétvégén?

Érdemes azonban hétvégén is ugyanakkor felkelned, mint amikor munkába indulsz. A szervezeted ugyanis megszokott bioritmus szerint működik, és ha ezt felborítod, akkor csak fáradtabbnak érzed magadat, mint előtte. Ha egy kiadós pihenésre vágysz, akkor inkább feküdj le korábban aludni.

2. Szánj időt magadra

Fontos, hogy hétvégén szakíts időt olyan programokra is, amelyekben igazán nagy örömöt lelsz. Ha mindenképpen dolgoznod kell hétvégén is, akkor se ess neki a munkának rögtön reggel.

Az agy ébredés után 2-4 órával működik a leghatékonyabban, így célszerű erre az időszakra időzítened a szellemi tevékenységet. Előtte azonban nyugodtan hódolj kedvenc hobbijaidnak, akár a barkácsolás, akár a kertészkedés kapcsol ki a legjobban.

3. Menj ki a levegőre

A sport nemcsak fizikailag hoz csúcsformába, hanem a fejedben is rendet tesz, és a feszültséget is segít levezetni. Figyelj oda arra, hogy lehetőleg minden hétvégén sportolj a szabadban egy keveset, hogy kitisztult fejjel vághass neki a következő hétnek. A szabad levegőn végzett mozgás közben ráadásul könnyebben támadhatnak új, és kreatív gondolataid.

4. Kapcsolj ki

Szó szerint. Szakadj el néhány órára az elektronikus eszközeidtől, az állandó e-mailek, hívások és értesítések csak fokozzák a stresszt. A sikeres emberek persze nem tehetik meg, hogy egész hétvégére eltűnjenek és 100%-ban kizárják a munkát. Ezért célszerű, ha előre kijelölsz magadnak olyan időpontokat, amikor ellenőrzöd a beérkező leveleket, a többi időt pedig a feltöltődésre fordítod.

5. Nézz vissza

Még a legsikeresebb emberek sem képesek reálisan és racionálisan értékelni az adott pillanatban vállalkozásuk összes történését és eredményét. Hétvégén van időd visszagondolni az elmúlt hét eseményeire, és más szemszögből, szinte kívülről szemlélheted azokat.

Ilyenkor könnyen észrevehetsz olyan dolgokat, amelyek korábban elkerülték a figyelmedet, visszagondolva pedig a legnehezebben megoldott problémák sikere még édesebb lesz.

+1. Nézz előre

Miután lezártad a mögötted álló hét eseményeit, stressz nélkül kezdhetsz neki az előtted álló hét megtervezésének. Gondolt át milyen feladatok várnak rád, és hogyan tudnád a leghatékonyabban beosztani idődet.

Ennél jobban azonban ne mélyülj el a munkában. Ha mindenképpen valami hasznosat szeretnél csinálni, akkor olvass el néhány cikket, nézz meg pár videót a céged ágazati újdonságairól, legérdekesebb híreiről. Ezek ugyanis egyszerre szórakoztatnak és visznek közelebb a sikerhez, anélkül, hogy megterhelést jelentenének.

Fogadd meg ezt a néhány tanácsot, és máris gördülékenyebben pörögnek majd a hétköznapok. Még több hatékonyságnövelő tanácsra vágysz? Olvass tovább itt »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés