Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Használd a mobilodat bankkárty…
Velünk történt - 2021.09.20. - 4 p. olvasás

Használd a mobilodat bankkártya terminálként - Billingo SoftPOS

A Billingo SoftPOS egy mobil, bankkártyás fizetési lehetőség, amivel vevőid a bankkártyájukat az Androidos telefonodhoz érintve tudnak fizetni bárhol, bármikor.

A Billingo SoftPOS egy mobil, bankkártyás fizetési lehetőség, amivel vevőid a bankkártyájukat az Androidos telefonodhoz érintve tudnak fizetni bárhol, bármikor.

Biztosan hallottál már róla, hogy 2021. január 1-től az online pénztárgépet üzemeltető kereskedőknek és szolgáltatóknak kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása vásárlóik részére. A Billingónak most már erre is van megoldása. A Global Payments Europe-pal (GPE) közös, vadonatúj fejlesztéssel nyújthatod a bankkártyás vásárlás kényelmét vásárlóidnak.

Mi az a SoftPOS?

A Billingo SoftPOS alkalmazás segítségével vevőid terminál nélkül, a Billingo MobilAPP-odon keresztül fizethetnek Mastercard vagy VISA bankkártyájukkal vagy okostelefonon, okosórán elérhető virtuális bankkártyával bárhol, bármikor. 

A SoftPOS alkalmazás használatához egy minimum Android 8.0 operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobiltelefon vagy tablet és internetkapcsolat szükséges. A mobil bankkártyás fizetési technológiát az iOS jelenleg nem támogatja. Nem kell külön POS terminál, nem lesznek zavaró vezetékek és nem kell aggódnod a magas tranzakciós költségek miatt sem.

A Billingo SoftPOS-t értékben és a tranzakciók mennyiségét illetően is korlátlanul használhatod.  

15 000 Ft vásárlási összeg alatt a vásárlás PIN-kód megadása nélkül történik. Ill. okostelefonon vagy okosórán lévő virtuális bankkártyával (pl. Apple Pay vagy Google Pay) történő fizetés esetén a fizetési limit korlátlan. 

 15 000 Ft feletti vásárlás esetén az erős ügyfél-hitelesítés alkalmazása miatt PIN-kód megadása szükséges. Ekkor a telefonodon automatikusan megjelenik a PIN-kód megadására szolgáló képernyő, ahol a vásárló meg tudja adni a PIN-kódot.

A SoftPOS jó választás:

  • kereskedőknek, 
  • szolgáltatóknak, 
  • telephellyel nem rendelkező vállalkozóknak, 
  • taxisoknak,
  • piacozóknak,
  • utazó ügynököknek, 
  • tanácsadóknak,
  • azoknak, akik nem szeretnének POS terminált bevezetni,
  • akik utalás helyett kényelmesebb online fizetési megoldást keresnek,
  • és mindazoknak, akik számára fontos, hogy ügyfeleik bármikor, bárhol, kényelmesen tudjanak bankkártyával vagy az okostelefonon, okosórán elérhető virtuális bankkártyával is fizetni. 

Neked is lehet SoftPOS terminálod

A Billingo SoftPOS minden Billingo csomag esetén korlátlanul használható mindössze 890 Ft/hó díjért, illetve az alábbi táblázatban feltüntetett, havi SoftPOS forgalom alapján meghatározott, tranzakció alapú kereskedői díjak szerint. 

A fenti sávok szerint alkalmazandó kereskedői díjak havonta újraértékelésre kerülnek az elmúlt hónapban bonyolított SoftPOS forgalmad alapján.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a SoftPOS szolgáltatás segítségével végrehajtott fizetési tranzakciókat a fentieken kívül a hazai kibocsátású Mastercard és Visa bankkártyák esetén 0,09% és 0,1515% közötti arányos, illetve 3 Ft és 17,07 Ft közötti fix, tranzakció alapú rendszerhasználati díjak terhelhetik. Egyéb hazai kártyatípusok, illetve külföldi kibocsátású kártyák esetén ezek a díjak eltérőek lehetnek.

SoftPOS-t a Billingo Androidos MobilAPP-on keresztül tudsz igényelni. Töltsd le az alkalmazást INNEN a telefonodra, majd töltsd ki és küldd el az igényléshez szükséges űrlapot. Partnerünk, a GPE munkatársa felveszi veled a kapcsolatot az azonosítás érdekében. A beüzemeléshez a GPE SoftPOS alkalmazásra is szükséged lesz. Ezt INNEN töltheted le.

Hogyan működik a Billingo SoftPOS mobilterminál?

A Billingo SoftPOS-szal éppen olyan gyors és egyszerű a fizetés, akár egy POS terminállal. 

1. Nyisd meg a Billingo MobilAPP-ban a SoftPOS terminálodat.

2. Add meg a vásárlás végösszegét, majd nyomd meg a Vásárlás gombot. 

3. A vevőd a bankkártyáját a telefonod hátuljához érintve tud fizetni. Okostelefonon vagy okosórán elérhető virtuális bankkártyával történő fizetés esetén a két eszközt kell összeérinteni. 

4. A sikeres fizetést jelző üzenet megjelenik a telefonodon. 

5. A fizetésről szóló nyugtát azonnal elküldheted neki e-mailben vagy mobil blokknyomtatóval összekapcsolódva kinyomtathatod. 


6. A tranzakció azonnal megjelenik a SoftPOS felületeden. Kattints a megfelelőre, és máris kiválaszthatod, hogy a Billingód E-számlát vagy Számlát készítsen a vásárlás alapján. 

7. Számla készítése esetén add meg a vásárlás adatait és a Billingo máris elkészíti. Természetesen, ha szeretnéd, ezt e-mailben továbbíthatod a vevőnek vagy ki is nyomtathatod.


Ha a SoftPOS mobilterminál zárása (napzárás funkció futtatása) 18 óráig megtörténik, akkor az adott napi forgalom már másnap elszámolásra kerül az általad megadott bankszámlán. A napi forgalom bankszámlán történő elszámolásáról a Global Payments Europe gondoskodik.

Ilyen egyszerű! 

A Billingo ismét többet tud, mint gondolnád. 

Vezesd be te is a kényelmes és gyors SoftPOS mobil bankkártya-elfogadási megoldást!
Töltsd le az alkalmazást!

A Global Paymentsről

A Global Payments a világ egyik legnagyobb, nem banki tulajdonú fizetési szolgáltatója. Az amerikai anyacég tagja az S&P 500-nak (azaz, az NYSE és a NASDAQ által jegyzett, érték alapján legnagyobb amerikai vállalatok egyike). 

Több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a fizetési megoldások területén. Világszerte több millió kereskedőnek, több száz intézménynek, pénzügyi szervezetnek, valamint kormányzati ügyfeleknek nyújtja szolgáltatásait. 

A Global Payments világszerte 30 országban van jelen, innovatív softPOS szolgáltatása pedig most már számodra a Billingódban is elérhető!

Ehman Beatrix, a Global Payments Europe country managere és Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér