Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Itt a 2023-as adófizetési hatá…
Tippek - 2023.02.03. - 2 p. olvasás

Itt a 2023-as adófizetési határidők - töltsd le a naptárt!

Az egész kisvállalkozói éved diszkrét stresszfaktorként végig kísérik a vonatkozó befizetési határidők? Felejtsd el a cetlikre jegyzetelt dátumokat és a folyamatos agyalást, töltsd le a Billingo havi bontású adóbevallási kártyanaptárait!

Adóbefizetési határidő

Sok mindent tartasz egyszerre a kezedben, nem nehéz elfelejteni egy-egy határidőt. Hogy az adóbevallási és befizetési dátumokkal ne legyen gond, tételesen, hónapról hónapra összeszedtük neked, mikor mit kell befizetned. Miért fontos ez?

Ha például az ügyfeled a Billingo Partnerfigyelővel megnézi az adataid, és nem talál a köztartozásmentes adatbázisban (ahonnan akkor lehet „kiesni”, ha adótartozásod van vagy egy bevallás nem lett beadva), akár még bevételtől is eleshetsz, arról nem beszélve, hogy a NAV-nak tartozni sosem egy életbiztosítás, még ha egyből nem is büntetnek meg.

A 2023-as adóbevallási és befizetési határidő-változások

2022-höz képest néhány változás is van a befizetési határidők közt, például több, korábban meghatározott időpont hétvégére esik - ilyenkor pedig a következő munkanapra csúszik a fontos dátum.

Emellett változás még többek közt az átalányadózás göngyölítéses módszere, eszerint a befizetendő adót az adott negyedévet követő hónap 12-éig kell bevallani és befizetni, nem pedig havonként, bár azt semmi nem tiltja, hogy a befizetést havonként, kis részletekben intézd. Olvass tovább, ha érdekel, 2023-ban mely napokat kell számon tartanod.

A havi bontású Billingo adóbevallási naptárak

Korábban összeszedtük nektek az infókat, milyen esetben, kinek mit kell fizetnie, hiszen nem minden vállalkozóra vonatkozik a negyedéves vagy a havi áfabevallás. Mielőtt letöltöd a naptárakat, olvasd el cikkünket, és van egy plusz tippünk: fogadj egy jó könyvelőt, aki személyre szólóan a te vállalkozásodnak szépen mindent vezetni fog.

Az alábbi listában szedtük össze neked a leggyakoribb adónemekhez (KATA, KIVA, társasági adó, szociális hozzájárulási adó, tb-járulék, SZJA, ÁFA, cégautóadó, környezetvédelmi termékdíj) tartozó határidőket. Nem tértünk ki a ritkábban előforduló adókra (pl. jövedéki engedélyesek, biztosítók, pénzintézetek adói), hiszen annak biztosan van könyvelője, aki ezeket a határidőket figyeli.

A kártyák letöltéséhez összegyűjtöttük neked az ehhez hasonló, havi bontású kártyanaptárainkat egy PDF-be, mentsd le őket, ha pedig szeretnéd, ki is nyomtathatod mindet.

Ahogy látod, a kitöltendő nyomtatványok számait is a naptárakba írtuk, illetve megtalálod bennük, hogy az adott befizetés melyik hónapra, negyedévre, időszakra vonatkozik. Van még egy jelölés, amelyre érdemes figyelned!

Akad néhány hónap, amelyben a befizetési határidő nem a szokásos dátum, mivel az adott évben az hétvégére esik, így a következő munkanapot kell figyelembe venned. Ezt csillaggal és eltérő színnel is jelöltük az egyértelműség kedvéért. 

Nézd meg és töltsd le az összes kártyát INNEN, hogy egész évben naprakész legyél! A naptárakat egyesével, hónapra lebontva is letöltheted galériánkból.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska