Itt a 2023-as adófizetési határidők - töltsd le a naptárt!

Adózás, NAV 2023.02.03. - 2 p. olvasás

Az egész kisvállalkozói éved diszkrét stresszfaktorként végig kísérik a vonatkozó befizetési határidők? Felejtsd el a cetlikre jegyzetelt dátumokat és a folyamatos agyalást, töltsd le a Billingo havi bontású adóbevallási kártyanaptárait!

Sok mindent tartasz egyszerre a kezedben, nem nehéz elfelejteni egy-egy határidőt. Hogy az adóbevallási és befizetési dátumokkal ne legyen gond, tételesen, hónapról hónapra összeszedtük neked, mikor mit kell befizetned. Miért fontos ez?

Ha például az ügyfeled a Billingo Partnerfigyelővel megnézi az adataid, és nem talál a köztartozásmentes adatbázisban (ahonnan akkor lehet „kiesni”, ha adótartozásod van vagy egy bevallás nem lett beadva), akár még bevételtől is eleshetsz, arról nem beszélve, hogy a NAV-nak tartozni sosem egy életbiztosítás, még ha egyből nem is büntetnek meg.

A 2023-as adóbevallási és befizetési határidő-változások

2022-höz képest néhány változás is van a befizetési határidők közt, például több, korábban meghatározott időpont hétvégére esik - ilyenkor pedig a következő munkanapra csúszik a fontos dátum.

Emellett változás még többek közt az átalányadózás göngyölítéses módszere, eszerint a befizetendő adót az adott negyedévet követő hónap 12-éig kell bevallani és befizetni, nem pedig havonként, bár azt semmi nem tiltja, hogy a befizetést havonként, kis részletekben intézd. Olvass tovább, ha érdekel, 2023-ban mely napokat kell számon tartanod.

A havi bontású Billingo adóbevallási naptárak

Korábban összeszedtük nektek az infókat, milyen esetben, kinek mit kell fizetnie, hiszen nem minden vállalkozóra vonatkozik a negyedéves vagy a havi áfabevallás. Mielőtt letöltöd a naptárakat, olvasd el cikkünket, és van egy plusz tippünk: fogadj egy jó könyvelőt, aki személyre szólóan a te vállalkozásodnak szépen mindent vezetni fog.

Az alábbi listában szedtük össze neked a leggyakoribb adónemekhez (KATA, KIVA, társasági adó, szociális hozzájárulási adó, tb-járulék, SZJA, ÁFA, cégautóadó, környezetvédelmi termékdíj) tartozó határidőket. Nem tértünk ki a ritkábban előforduló adókra (pl. jövedéki engedélyesek, biztosítók, pénzintézetek adói), hiszen annak biztosan van könyvelője, aki ezeket a határidőket figyeli.

A kártyák letöltéséhez összegyűjtöttük neked az ehhez hasonló, havi bontású kártyanaptárainkat egy PDF-be, mentsd le őket, ha pedig szeretnéd, ki is nyomtathatod mindet.

Ahogy látod, a kitöltendő nyomtatványok számait is a naptárakba írtuk, illetve megtalálod bennük, hogy az adott befizetés melyik hónapra, negyedévre, időszakra vonatkozik. Van még egy jelölés, amelyre érdemes figyelned!

Akad néhány hónap, amelyben a befizetési határidő nem a szokásos dátum, mivel az adott évben az hétvégére esik, így a következő munkanapot kell figyelembe venned. Ezt csillaggal és eltérő színnel is jelöltük az egyértelműség kedvéért. 

Nézd meg és töltsd le az összes kártyát INNEN, hogy egész évben naprakész legyél! A naptárakat egyesével, hónapra lebontva is letöltheted galériánkból.

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top