Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Fizess elő bármelyik Billingo szolgáltatásra, és ha még ma ki is fizeted, 2 ingyenes hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet! Kuponkód: PLUSZ2HO

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / KATÁs vagy? Így hozd ki a legt…
KATA - 2021.01.13. - 3 p. olvasás

KATÁs vagy? Így hozd ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből

KATÁs vállalkozóként a Billingo az egyik legnagyobb segítséged a számlázásod intézésében, a hozzá tartozó adminisztráció automatizálásában, a KATA és AAM kereted és a pénzügyeid naprakész nyomon követésében. Most megmutatjuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből!

KATÁs vagy? Így hozd ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből

Naprakész KATA és AAM kalkulátorok egy kattintásra

A Billingo KATA Asszisztens legnagyobb előnye, hogy segítségével nyomon követheted a KATA és AAM keretedet. 

A KATA keret esetén a rendszer teljesen naprakészen mutatja az adott évben kifizetett előleg és végszámláid összegét abban az esetben, ha a számla státuszát fizetettre állítottad. Az aktuális keretbe nem kerülnek be a díjbekérők, a piszkozatszámlák és a kiállított, de pénzügyileg nem rendezett számlák sem. 

Az AAM (alanyi adómentes) kalkulátorod az adott évben kiállított számlákat mutatja. A kalkulátorban automatikusan frissülnek az adatok, amint egy új számlát kiállítottál.


Az oldal tetején, mindkét kalkulátorban színes sáv mutatja az adott évben még rendelkezésre álló keretedet. Ahogy szűkül a keret, úgy vált sárgára, majd pirosra a sáv színe is. 

Billingo tipp: ellenőrizd minden hónapban a KATA és AAM kereted alakulását, így nem érhet kellemetlen meglepetés. 

Szabd testre a kalkulátoraidat

A KATA és AAM kalkulátorod maximálisan hozzád és az igényeidhez igazodik. A kalkulált adatokra akkor is biztonsággal támaszkodhatsz, ha az év egy bizonyos időszakában szüneteltetted a vállalkozásodat. Ebben az esetben egyszerűen állítsd be a KATÁsként töltött hónapok számát, a KATA keret kalkulátorod pedig ennek megfelelően módosítja a felhasználható keretet.

Fontos tudnod, hogy minden megkezdett és KATÁsként töltött hónap után tételes adót kell fizetned. A rendszer ez alapján számítja az éves KATA keretedet.

A KATA Beállítások menüpontban még pontosabban beállíthatod a KATA időszak első és utolsó napját. Ugyanígy az AAM kezdetét is érdemes rögzíteni.

Készíts pontos kimutatásokat

A KATA és AAM keret kalkulátorokban szereplő összeg tartalmát egyetlen gombnyomással, tételesen is ellenőrizheted. Ez azért jó, mert a listát a KATA bevallásodhoz is használhatod. 

 De ez még nem minden. A kapott listát igény szerint testre is szabhatod, pl. hozzáadhatsz olyan számlákat, amelyeket ugyan még pénzügyileg nem rendeztek, de számítasz rá. 

Ezzel a megoldással nemcsak a pénzügyileg rendezett, de akár minden kiállított számlád megjelenhet a kalkulációban, így a KATA keret kalkulátorod várható eredményét is előre megjósolhatod.

Még több hasznos funkció a KATA csomagban

A KATA Asszisztens funkciókat a Billingo KATA csomag felár nélkül tartalmazza. Bár KATÁsként ezek a legfontosabb adatok, amelyeket tudnod kell, még számtalan módon segítheti a munkádat a Billingód. 

 Automatizáld a számlázásodat

A Billingo KATA csomagban már tiéd a választás szabadsága és több módon is automatizálhatod a számlázásodat. 

  • A Számlaismétlődő beállításával a rendszer automatikusan készíti el és küldi ki a rendszeresen ismétlődő számláidat.
  • Az API-val összekötheted a számlázódat a webshopoddal, időpontfoglaló rendszereddel vagy más szoftvereddel, így teljesen automatikusan készülnek a számláid. 
  • A Számlamásolással elég másolnod egy korábbi számlát, így néhány adat gyors változtatásával máris kész az új számlád. 

Automatizáld a NAV online számlaadat szolgáltatásodat

2021. január 1-től neked is kötelező a NAV online számlaadat szolgáltatás teljesítése, a Billingóval azonban ezt az adminisztrációs feladatot is automatizálhatod. Kösd össze a Billingódat a NAV Online Számla rendszerrel és máris dolgozik helyette a számlázód. 

Ehhez ITT találsz képes és videós segédletet.

Tarts kézben a cash flow-t  

KATÁs vállalkozóként sokan esnek abba a hibába, hogy a bevételt egyszerűen profitként tartják számon. Igaz, hogy KATÁsként nem kell nyilvántartanod a kiadásaidat, a havi és éves eredményeid kimutatásához, az aktuális cash flow tervezéséhez ez is elengedhetetlen.

  • A Billingo Kiadások között rögzítheted a kiadásaidat, így a rendszer a bevételek mellett ezt is naprakészen mutatja. 
  • Ha pedig össze van kötve a NAV Online Számla rendszerrel, akkor a vállalkozásod nevére kiállított számlák automatikusan is bekerülnek a kiadások közé, így még ezzel sem kell fáradnod. 

Olvass róla még többet » 

Dolgozz hatékonyabban a könyvelőddel 

 A Billingódból meghívót küldhetsz a könyvelődnek, így ő a saját Könyvelői fiókján keresztül érheti el a számláidat, így még egy gonddal kevesebb. 

Mutasd ezt meg a könyvelődnek »

KATÁs vagy? A Billingo KATA neked való online számlázó!
Én is regisztrálok »


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér