MOST 20% kedvezmény

MOST 20% kedvezmény

Billingo Business csomagokra, benne az Átalányadó Asszisztens Plusszal.

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / KATÁs vagy? Így hozd ki a legt…
KATA - 2021.01.13. - 3 p. olvasás

KATÁs vagy? Így hozd ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből

KATÁs vállalkozóként a Billingo az egyik legnagyobb segítséged a számlázásod intézésében, a hozzá tartozó adminisztráció automatizálásában, a KATA és AAM kereted és a pénzügyeid naprakész nyomon követésében. Most megmutatjuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből!

KATÁs vagy? Így hozd ki a legtöbbet a Billingo KATA Asszisztensedből

Naprakész KATA és AAM kalkulátorok egy kattintásra

A Billingo KATA Asszisztens legnagyobb előnye, hogy segítségével nyomon követheted a KATA és AAM keretedet. 

A KATA keret esetén a rendszer teljesen naprakészen mutatja az adott évben kifizetett előleg és végszámláid összegét abban az esetben, ha a számla státuszát fizetettre állítottad. Az aktuális keretbe nem kerülnek be a díjbekérők, a piszkozatszámlák és a kiállított, de pénzügyileg nem rendezett számlák sem. 

Az AAM (alanyi adómentes) kalkulátorod az adott évben kiállított számlákat mutatja. A kalkulátorban automatikusan frissülnek az adatok, amint egy új számlát kiállítottál.


Az oldal tetején, mindkét kalkulátorban színes sáv mutatja az adott évben még rendelkezésre álló keretedet. Ahogy szűkül a keret, úgy vált sárgára, majd pirosra a sáv színe is. 

Billingo tipp: ellenőrizd minden hónapban a KATA és AAM kereted alakulását, így nem érhet kellemetlen meglepetés. 

Szabd testre a kalkulátoraidat

A KATA és AAM kalkulátorod maximálisan hozzád és az igényeidhez igazodik. A kalkulált adatokra akkor is biztonsággal támaszkodhatsz, ha az év egy bizonyos időszakában szüneteltetted a vállalkozásodat. Ebben az esetben egyszerűen állítsd be a KATÁsként töltött hónapok számát, a KATA keret kalkulátorod pedig ennek megfelelően módosítja a felhasználható keretet.

Fontos tudnod, hogy minden megkezdett és KATÁsként töltött hónap után tételes adót kell fizetned. A rendszer ez alapján számítja az éves KATA keretedet.

A KATA Beállítások menüpontban még pontosabban beállíthatod a KATA időszak első és utolsó napját. Ugyanígy az AAM kezdetét is érdemes rögzíteni.

Készíts pontos kimutatásokat

A KATA és AAM keret kalkulátorokban szereplő összeg tartalmát egyetlen gombnyomással, tételesen is ellenőrizheted. Ez azért jó, mert a listát a KATA bevallásodhoz is használhatod. 

 De ez még nem minden. A kapott listát igény szerint testre is szabhatod, pl. hozzáadhatsz olyan számlákat, amelyeket ugyan még pénzügyileg nem rendeztek, de számítasz rá. 

Ezzel a megoldással nemcsak a pénzügyileg rendezett, de akár minden kiállított számlád megjelenhet a kalkulációban, így a KATA keret kalkulátorod várható eredményét is előre megjósolhatod.

Még több hasznos funkció a KATA csomagban

A KATA Asszisztens funkciókat a Billingo KATA csomag felár nélkül tartalmazza. Bár KATÁsként ezek a legfontosabb adatok, amelyeket tudnod kell, még számtalan módon segítheti a munkádat a Billingód. 

 Automatizáld a számlázásodat

A Billingo KATA csomagban már tiéd a választás szabadsága és több módon is automatizálhatod a számlázásodat. 

  • A Számlaismétlődő beállításával a rendszer automatikusan készíti el és küldi ki a rendszeresen ismétlődő számláidat.
  • Az API-val összekötheted a számlázódat a webshopoddal, időpontfoglaló rendszereddel vagy más szoftvereddel, így teljesen automatikusan készülnek a számláid. 
  • A Számlamásolással elég másolnod egy korábbi számlát, így néhány adat gyors változtatásával máris kész az új számlád. 

Automatizáld a NAV online számlaadat szolgáltatásodat

2021. január 1-től neked is kötelező a NAV online számlaadat szolgáltatás teljesítése, a Billingóval azonban ezt az adminisztrációs feladatot is automatizálhatod. Kösd össze a Billingódat a NAV Online Számla rendszerrel és máris dolgozik helyette a számlázód. 

Ehhez ITT találsz képes és videós segédletet.

Tarts kézben a cash flow-t  

KATÁs vállalkozóként sokan esnek abba a hibába, hogy a bevételt egyszerűen profitként tartják számon. Igaz, hogy KATÁsként nem kell nyilvántartanod a kiadásaidat, a havi és éves eredményeid kimutatásához, az aktuális cash flow tervezéséhez ez is elengedhetetlen.

  • A Billingo Kiadások között rögzítheted a kiadásaidat, így a rendszer a bevételek mellett ezt is naprakészen mutatja. 
  • Ha pedig össze van kötve a NAV Online Számla rendszerrel, akkor a vállalkozásod nevére kiállított számlák automatikusan is bekerülnek a kiadások közé, így még ezzel sem kell fáradnod. 

Olvass róla még többet » 

Dolgozz hatékonyabban a könyvelőddel 

 A Billingódból meghívót küldhetsz a könyvelődnek, így ő a saját Könyvelői fiókján keresztül érheti el a számláidat, így még egy gonddal kevesebb. 

Mutasd ezt meg a könyvelődnek »

KATÁs vagy? A Billingo KATA neked való online számlázó!
Én is regisztrálok »


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top