Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Billingo hírek 2021.08.10. - 2 p. olvasás

Mit ismert, a NAV online számlaadat-szolgáltatás bevezetése óta minden kiállított számla adatait kötelező beküldeni a NAV Online Számla rendszerbe. Ehhez kapcsolódóan is került új fejlesztés júliusban a Billingo online számlázódba. Olvass tovább, már mutatjuk is.

Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Villámgyors adatexportok a NAV státuszokról 

A NAV adatszolgáltatás egyik legjobb része, hogy a Billingo és a Online Számla összekapcsolásával a számlázó automatikusan teljesíti az adatszolgáltatási kötelezettségedet. Erről a számla melletti ikonon azonnali státuszvisszajelzést is ad. Az ikonok jelentéséről ITT is írtunk a Billingo blogban.

Az adatexportok közé azonban bekerült új funkció is, amelynek segítségével nemcsak egyesével, számlánként ellenőrizheted, hogy sikeres volt-e a beküldés, hanem akár több száz számla aktuális NAV státuszát egyetlen fájlban is látod. 

A funkciót az Adatexportok menüpont alatt éred el. Az Export típusánál egyszerűen válaszd a NAV - Online Számla státusz lehetőséget. 

Az így elkészült táblázat az alábbi adatokat tartalmazza:

  • Számla sorszáma
  • Tranzakciós azonosító
    (ezzel az azonosítóval került be a számla a NAV rendszerébe)
  • Státusz
    (Pl. Az adott indexen lévő számla adatszolgáltatás feldolgozása sikeresen befejeződött, Az adott számla tartalma NAV adatszolgáltatásra nem kötelezett.)
  • NAV üzenet
    (Pl. Számlád beküldve, Minden rendben!, Nincs számlaadat-szolgáltatási kötelezettség) 

A funkció használata vállalkozóként neked is hasznos, hiszen így azonnal látod, ha az adatszolgáltatásod nem sikerült. Óriási segítség lehet a könyvelődnek is, ha rendszeresen ellenőrzi, hogy sikeresen teljesültek-e az adatszolgáltatások. 

Azért is megéri használni a funkciót, a nem, késve vagy hibás adatokkal beküldött számlák esetén az adatszolgáltatás nem teljesíthető. Ez pedig komoly mulasztási bírságot vonhat maga után. 


Egyszerűbb a számlák kiállítása

 A számlatípus-választás a számlázás egyik fontos állomása, ezért átalakítottuk a bizonylat létrehozási felületét. Ez az opció így a számlakiállítás legelső lépése lett.

Mostantól, ha az Új bizonylat létrehozása gombra kattintasz, azonnal ki tudod választani, hogy hagyományos vagy e-számlát szeretnél létrehozni, illetve a bizonylat típusát (számla, előlegszámla, díjbekérő) is rögtön megadhatod. 

A rendszer figyelembe veszi a Billingo csomagod lehetőségeit és a Bizonylat beállításoknál korábban megadott irányelvet is. A Tovább gombra klikkelve pedig a rendszer menti a beállításokat és már készítheted is a számládat. 

Próbáld ki a Billingódban =>

Már csak pár hét van hátra a nyárból, élvezd ki, minden percét. Fél szemedet azonban tartsd továbbra is a Billingódon, mert a következő hetekben az izgalmakból ismét nem lesz hiány. 


Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top