Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Már elérhetők az új frissítése…
Velünk történt - 2021.08.10. - 2 p. olvasás

Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Mit ismert, a NAV online számlaadat-szolgáltatás bevezetése óta minden kiállított számla adatait kötelező beküldeni a NAV Online Számla rendszerbe. Ehhez kapcsolódóan is került új fejlesztés júliusban a Billingo online számlázódba. Olvass tovább, már mutatjuk is.

Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Villámgyors adatexportok a NAV státuszokról 

A NAV adatszolgáltatás egyik legjobb része, hogy a Billingo és a Online Számla összekapcsolásával a számlázó automatikusan teljesíti az adatszolgáltatási kötelezettségedet. Erről a számla melletti ikonon azonnali státuszvisszajelzést is ad. Az ikonok jelentéséről ITT is írtunk a Billingo blogban.

Az adatexportok közé azonban bekerült új funkció is, amelynek segítségével nemcsak egyesével, számlánként ellenőrizheted, hogy sikeres volt-e a beküldés, hanem akár több száz számla aktuális NAV státuszát egyetlen fájlban is látod. 

A funkciót az Adatexportok menüpont alatt éred el. Az Export típusánál egyszerűen válaszd a NAV - Online Számla státusz lehetőséget. 

Az így elkészült táblázat az alábbi adatokat tartalmazza:

  • Számla sorszáma
  • Tranzakciós azonosító
    (ezzel az azonosítóval került be a számla a NAV rendszerébe)
  • Státusz
    (Pl. Az adott indexen lévő számla adatszolgáltatás feldolgozása sikeresen befejeződött, Az adott számla tartalma NAV adatszolgáltatásra nem kötelezett.)
  • NAV üzenet
    (Pl. Számlád beküldve, Minden rendben!, Nincs számlaadat-szolgáltatási kötelezettség) 

A funkció használata vállalkozóként neked is hasznos, hiszen így azonnal látod, ha az adatszolgáltatásod nem sikerült. Óriási segítség lehet a könyvelődnek is, ha rendszeresen ellenőrzi, hogy sikeresen teljesültek-e az adatszolgáltatások. 

Azért is megéri használni a funkciót, a nem, késve vagy hibás adatokkal beküldött számlák esetén az adatszolgáltatás nem teljesíthető. Ez pedig komoly mulasztási bírságot vonhat maga után. 


Egyszerűbb a számlák kiállítása

 A számlatípus-választás a számlázás egyik fontos állomása, ezért átalakítottuk a bizonylat létrehozási felületét. Ez az opció így a számlakiállítás legelső lépése lett.

Mostantól, ha az Új bizonylat létrehozása gombra kattintasz, azonnal ki tudod választani, hogy hagyományos vagy e-számlát szeretnél létrehozni, illetve a bizonylat típusát (számla, előlegszámla, díjbekérő) is rögtön megadhatod. 

A rendszer figyelembe veszi a Billingo csomagod lehetőségeit és a Bizonylat beállításoknál korábban megadott irányelvet is. A Tovább gombra klikkelve pedig a rendszer menti a beállításokat és már készítheted is a számládat. 

Próbáld ki a Billingódban =>

Már csak pár hét van hátra a nyárból, élvezd ki, minden percét. Fél szemedet azonban tartsd továbbra is a Billingódon, mert a következő hetekben az izgalmakból ismét nem lesz hiány. 


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár