Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Billingo hírek 2021.08.10. - 2 p. olvasás

Mit ismert, a NAV online számlaadat-szolgáltatás bevezetése óta minden kiállított számla adatait kötelező beküldeni a NAV Online Számla rendszerbe. Ehhez kapcsolódóan is került új fejlesztés júliusban a Billingo online számlázódba. Olvass tovább, már mutatjuk is.

Már elérhetők az új frissítések a Billingódban

Villámgyors adatexportok a NAV státuszokról 

A NAV adatszolgáltatás egyik legjobb része, hogy a Billingo és a Online Számla összekapcsolásával a számlázó automatikusan teljesíti az adatszolgáltatási kötelezettségedet. Erről a számla melletti ikonon azonnali státuszvisszajelzést is ad. Az ikonok jelentéséről ITT is írtunk a Billingo blogban.

Az adatexportok közé azonban bekerült új funkció is, amelynek segítségével nemcsak egyesével, számlánként ellenőrizheted, hogy sikeres volt-e a beküldés, hanem akár több száz számla aktuális NAV státuszát egyetlen fájlban is látod. 

A funkciót az Adatexportok menüpont alatt éred el. Az Export típusánál egyszerűen válaszd a NAV - Online Számla státusz lehetőséget. 

Az így elkészült táblázat az alábbi adatokat tartalmazza:

  • Számla sorszáma
  • Tranzakciós azonosító
    (ezzel az azonosítóval került be a számla a NAV rendszerébe)
  • Státusz
    (Pl. Az adott indexen lévő számla adatszolgáltatás feldolgozása sikeresen befejeződött, Az adott számla tartalma NAV adatszolgáltatásra nem kötelezett.)
  • NAV üzenet
    (Pl. Számlád beküldve, Minden rendben!, Nincs számlaadat-szolgáltatási kötelezettség) 

A funkció használata vállalkozóként neked is hasznos, hiszen így azonnal látod, ha az adatszolgáltatásod nem sikerült. Óriási segítség lehet a könyvelődnek is, ha rendszeresen ellenőrzi, hogy sikeresen teljesültek-e az adatszolgáltatások. 

Azért is megéri használni a funkciót, a nem, késve vagy hibás adatokkal beküldött számlák esetén az adatszolgáltatás nem teljesíthető. Ez pedig komoly mulasztási bírságot vonhat maga után. 


Egyszerűbb a számlák kiállítása

 A számlatípus-választás a számlázás egyik fontos állomása, ezért átalakítottuk a bizonylat létrehozási felületét. Ez az opció így a számlakiállítás legelső lépése lett.

Mostantól, ha az Új bizonylat létrehozása gombra kattintasz, azonnal ki tudod választani, hogy hagyományos vagy e-számlát szeretnél létrehozni, illetve a bizonylat típusát (számla, előlegszámla, díjbekérő) is rögtön megadhatod. 

A rendszer figyelembe veszi a Billingo csomagod lehetőségeit és a Bizonylat beállításoknál korábban megadott irányelvet is. A Tovább gombra klikkelve pedig a rendszer menti a beállításokat és már készítheted is a számládat. 

Próbáld ki a Billingódban =>

Már csak pár hét van hátra a nyárból, élvezd ki, minden percét. Fél szemedet azonban tartsd továbbra is a Billingódon, mert a következő hetekben az izgalmakból ismét nem lesz hiány. 


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top