Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Elektronikus számla kitöltése …
Tippek - 2017.10.12. - 3 p. olvasás

Elektronikus számla kitöltése - minden, amit a Billingo e-számláról tudnod kell

Régóta szeretnéd már leváltani a papír alapú számlatömböket egy sokkal gyorsabb és olcsóbb megoldásra? Akkor ne is kutass tovább, mert a Billingo e-számláival megtaláltad a tökéletes megoldást, ráadásul most a használatába is percek alatt beletanulhatsz.

Elektronikus számla kitöltése

Az e-számlákkal rengeteg időt spórolhatsz meg

Mitől lesz igazán gyors és kényelmes a számlázás elektronikus formája? A válasz 4 nagyon egyszerű pontban foglalható össze:

1. Az e-számlákkal kikerülheted a postai sorban állást. Nem kell a kígyózó sorok közt szlalomoznod vagy éppen azok végén álldogálnod órákon át a postán. Te is tudnál mit kezdeni a felszabaduló idővel igaz?

2. Az e-számlákat villámgyorsan kitöltheted. Nemcsak feladni, hanem megírni is jóval rövidebb ideig tart egy elektronikus számlát. Amíg a kézzel írt változatoknál minden egyes adatot le kell körmölnöd, addig a Billingo az Opten adatbázisból átveszi és kitölti helyetted az ügyféladatokat. Neked csupán néhány karaktert kell begépelned, a rendszer pedig felismeri ügyfeledet és automatikusan feltölti a számla kiállításához szükséges mezőket.

3. A termékadatokat is letudhatod gépelés nélkül. A számlán nemcsak a cégadatokat kell feltüntetni, hanem az általa vásárolt termékek vagy szolgáltatások listáját is. A Billingóban azonban létrehozhatod saját termékadatbázisodat is, amiből szintén néhány kattintás után átvehetők a szükséges adatok az e-számlára.

4. Automatizálhatod az e-számlákat. Akármennyire is szereti egy vállalkozó a rendszeres vásárlókat, a számlák kiállítása számukra minden egyes hónapban rengeteg időt emészt fel. Kivéve persze, ha a számlázó programod ezeket automatikusan elkészíti helyetted.

Az e-számlákkal komoly költségeket takaríthatsz meg

A postai sorbanállással elvesztegetett időnél már csak a küldemények magas díja okoz nagyobb fejfájást. Arról nem is beszélve, hogy egy papír alapú számla költései nem állnak meg ennyiből, hiszen a nyomtatáshoz használt patron és papír is csak pénzbe kerül.

Az elektronikus számlákkal azonban elfelejtheted ezeket a költségeket, és csupán a hitelesítésükre szolgáló időbélyegekért kell fizetned. A Billingónál azonban havonta 500 e-számlát ingyen kapsz, így egy jó ideig ezzel a kiadással sem kell számolnod. Te vajon mekkora összeget spórolnál meg, ha lecserélnéd a papír alapú számlatömböket? Ezt könnyedén kiderítheted a Billingo kalkulátorának segítségével.

Az e-számla létrehozása 5+1 egyszerű lépésben

1. lépés: új számla létrehozása - Egy új e-számla létrehozásához lépj be a “Számlák” menüpontba, majd kattints a jobb felső sarokban található “Új számla” gombra.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

2. lépés: partneradatok kitöltése - Az új oldalon rögtön szemben is találod magad a kérdéssel, hogy “kinek szól a számla”. Itt kell begépelned a vásárló adatait, vagy feltöltened néhány kattintással az Opten adatbázisból.

3. lépés: a számlaadatok kitöltése - Ebben a pontban kell megadnod az e-számla keltére és teljesítésére vonatkozó adatokat.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

4. lépés: a termékadatok megadása - A partneradatok után a rendszer arra is rákérdez, hogy “mit számlázol”. Ezt a szakaszt is letudhatod hosszadalmas gépelés nélkül, ha az adatokat átveszed a Billingóban létrehozott termékadatbázisból.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

5. lépés - egyéb lehetőségek beállítása - Mielőtt kiállítanád az e-számlát még lehetőséged van néhány speciális beállítást is meghatározni:

  • az adott példány számlatömbhöz rendelése,
  • megjegyzések és egyedi mezők hozzáadása,
  • címkék létrehozása a jövőbeli kényelmesebb keresés érdekében.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

+1. lépés - a számla kiállítása

Utolsó lépésként az oldal legalján egy pipával bejelölheted, hogy hagyományos vagy e-számlát szeretnél küldeni. Továbbá, hogy nyomon szeretnéd-e követni a bizonylat útját és státuszát. Ha ezzel megvagy, akkor kattints a jobb alsó sarokban található “Számla létrehozása” gombra.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

Próbáld ki a villámgyors és költséghatékony e-számlák előnyeit egy hónapig ingyen, regisztrálj egy Billingo fiókot most »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés