Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Elektronikus számla kitöltése …
Tippek - 2017.10.12. - 3 p. olvasás

Elektronikus számla kitöltése - minden, amit a Billingo e-számláról tudnod kell

Régóta szeretnéd már leváltani a papír alapú számlatömböket egy sokkal gyorsabb és olcsóbb megoldásra? Akkor ne is kutass tovább, mert a Billingo e-számláival megtaláltad a tökéletes megoldást, ráadásul most a használatába is percek alatt beletanulhatsz.

Elektronikus számla kitöltése

Az e-számlákkal rengeteg időt spórolhatsz meg

Mitől lesz igazán gyors és kényelmes a számlázás elektronikus formája? A válasz 4 nagyon egyszerű pontban foglalható össze:

1. Az e-számlákkal kikerülheted a postai sorban állást. Nem kell a kígyózó sorok közt szlalomoznod vagy éppen azok végén álldogálnod órákon át a postán. Te is tudnál mit kezdeni a felszabaduló idővel igaz?

2. Az e-számlákat villámgyorsan kitöltheted. Nemcsak feladni, hanem megírni is jóval rövidebb ideig tart egy elektronikus számlát. Amíg a kézzel írt változatoknál minden egyes adatot le kell körmölnöd, addig a Billingo az Opten adatbázisból átveszi és kitölti helyetted az ügyféladatokat. Neked csupán néhány karaktert kell begépelned, a rendszer pedig felismeri ügyfeledet és automatikusan feltölti a számla kiállításához szükséges mezőket.

3. A termékadatokat is letudhatod gépelés nélkül. A számlán nemcsak a cégadatokat kell feltüntetni, hanem az általa vásárolt termékek vagy szolgáltatások listáját is. A Billingóban azonban létrehozhatod saját termékadatbázisodat is, amiből szintén néhány kattintás után átvehetők a szükséges adatok az e-számlára.

4. Automatizálhatod az e-számlákat. Akármennyire is szereti egy vállalkozó a rendszeres vásárlókat, a számlák kiállítása számukra minden egyes hónapban rengeteg időt emészt fel. Kivéve persze, ha a számlázó programod ezeket automatikusan elkészíti helyetted.

Az e-számlákkal komoly költségeket takaríthatsz meg

A postai sorbanállással elvesztegetett időnél már csak a küldemények magas díja okoz nagyobb fejfájást. Arról nem is beszélve, hogy egy papír alapú számla költései nem állnak meg ennyiből, hiszen a nyomtatáshoz használt patron és papír is csak pénzbe kerül.

Az elektronikus számlákkal azonban elfelejtheted ezeket a költségeket, és csupán a hitelesítésükre szolgáló időbélyegekért kell fizetned. A Billingónál azonban havonta 500 e-számlát ingyen kapsz, így egy jó ideig ezzel a kiadással sem kell számolnod. Te vajon mekkora összeget spórolnál meg, ha lecserélnéd a papír alapú számlatömböket? Ezt könnyedén kiderítheted a Billingo kalkulátorának segítségével.

Az e-számla létrehozása 5+1 egyszerű lépésben

1. lépés: új számla létrehozása - Egy új e-számla létrehozásához lépj be a “Számlák” menüpontba, majd kattints a jobb felső sarokban található “Új számla” gombra.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

2. lépés: partneradatok kitöltése - Az új oldalon rögtön szemben is találod magad a kérdéssel, hogy “kinek szól a számla”. Itt kell begépelned a vásárló adatait, vagy feltöltened néhány kattintással az Opten adatbázisból.

3. lépés: a számlaadatok kitöltése - Ebben a pontban kell megadnod az e-számla keltére és teljesítésére vonatkozó adatokat.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

4. lépés: a termékadatok megadása - A partneradatok után a rendszer arra is rákérdez, hogy “mit számlázol”. Ezt a szakaszt is letudhatod hosszadalmas gépelés nélkül, ha az adatokat átveszed a Billingóban létrehozott termékadatbázisból.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

5. lépés - egyéb lehetőségek beállítása - Mielőtt kiállítanád az e-számlát még lehetőséged van néhány speciális beállítást is meghatározni:

  • az adott példány számlatömbhöz rendelése,
  • megjegyzések és egyedi mezők hozzáadása,
  • címkék létrehozása a jövőbeli kényelmesebb keresés érdekében.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

+1. lépés - a számla kiállítása

Utolsó lépésként az oldal legalján egy pipával bejelölheted, hogy hagyományos vagy e-számlát szeretnél küldeni. Továbbá, hogy nyomon szeretnéd-e követni a bizonylat útját és státuszát. Ha ezzel megvagy, akkor kattints a jobb alsó sarokban található “Számla létrehozása” gombra.

Minden, amit a Billingo e-számlákról tudni érdemes

Próbáld ki a villámgyors és költséghatékony e-számlák előnyeit egy hónapig ingyen, regisztrálj egy Billingo Premium fiókot most »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top