Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Számlázó programot váltanál? 1…
Egyéb - 2018.12.06. - 3 p. olvasás

Számlázó programot váltanál? 10 szempont, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül!

Kinőtted régi számlázódat és az ideális programot keresed? Vagy szimplán még csak most készülsz lecserélni a kézi számlatömböket egy modernebb, hatékonyabb megoldásra? Akkor ezt a listát mindenképpen fusd át. A tökéletes programmal ugyanis komoly költségeket és temérdek időt spórolhatsz meg, ráadásul vállalkozásod mindennapjait is sokkal kényelmesebbé teheted. Íme 10 szempont, amit érdemes átgondolni az új számlázó kiválasztása előtt, ha gyorsan és jól szeretnél dönteni.

10 szempont, ha számlázót váltasz

1. Mennyire rugalmas és kényelmes a program használata

Mielőtt belevetnéd magad az egyes programok nyújtotta funkciókba, célszerű eldönteni, hogy mennyire fontos szempont számodra a mobilitás. Egy online számlázóval ugyanis nem kell egész nap az irodában ülnöd, hiszen bárhol, bármikor és bármilyen eszközről megnyithatod, ha van internetkapcsolatod. Ha a rugalmasság nem tartozik az elsődleges prioritások közé, akkor a telepíthető programok is remek megoldást jelentenek.

2. Milyen funkciókkal spórolhat meg vállalkozásod több időt

A tökéletes számlázó fogalma minden cég esetében más és más, hiszen teljesen eltérő funkciókra lehet szüksége egy logisztikai vállalatnak, mint egy webáruháznak. Amíg előbbi például szállítólevél kiállításával és raktárkezelővel, addig utóbbi az automatizálással nyerhet igen sok időt. A választás előtt így értelemszerűen azt érdemes megnézni, hogy az alapvető funkciókkal mennyi időt spórolhatsz majd meg.

3. Milyen kiegészítő funkciókkal nyerhetsz még többet

Akad jó néhány számlázó, ahol az időtakarékosságot szolgáló kényelmi funkciók mellett számos egyéb extra lehetőséget is találsz, amelyekkel szintén igen sokat nyerhetsz. Ilyenek lehetnek például a különböző pénzügyi statisztikák, a látványos számladizájnok, idegen nyelvek és a számlák tárolása.

4. Kipróbálhatod-e új számlázódat vásárlás előtt

Amennyiben komplexebb programra van szükséged komolyabb funkciókkal, jó, ha meg tudod ismerni. Például a megrendelés vagy előfizetés előtt kipróbálhatod azt akár egy demó verzió, vagy egy rövid időtartamú ingyenes tesztelőfizetés formájában.

5. Milyen modulok és előfizetési csomagok közül válogathatsz

Ha nem szeretnél évente számlázót váltani, akkor érdemes olyan programot keresni, amely képes együtt növekedni folyamatosan fejlődő vállalkozásoddal. Ehhez ideális választás lehet egy modulokból felépülő, folyamatosan bővíthető számlázó és egy olyan szoftver is, ahol többféle csomagajánlat közül válogathatsz.

6. Mennyibe kerül pontosan a számlázás az új programmal

Mivel a kinézett program árát egyébként is a legfontosabb szempontok között kezelnéd, ezért egy sokkal érdekesebb tényezőre hívnánk fel a figyelmedet. Méghozzá a rejtett költségekre, amelyekbe olykor könnyedén belefuthatsz, ha nem vagy elég alapos.

Aggodalomra persze semmi ok! Hiszen őrületes kiadásokba azért nem verheted magadat, de néhány számlázó az alapvető áron kívül plusz költséget számíthat fel:

  • ha több felhasználót szeretnél hozzáadni a rendszerhez,
  • az egyedi számlasablonokért,
  • a kiegészítő modulokért,
  • az e-számlákat hitelesítő időbélyegekért.

7. Milyen gyakran érkezik fejlesztés a kinézett számlázóhoz

Ha pedig már a növekedésnél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a fejlesztések mellett sem. Sokkal logikusabb döntés egy olyan program mellett voksolni, amelyhez rendszeresen érkeznek frissítések, új funkciók, hogy számlázód mindig naprakész legyen.

8. Egyéb hatékonyságnövelő programokkal is összekötheted-e

A tökéletes programmal nem csak a számlák kiállításán, hanem az ahhoz kapcsolódó többi adminisztratív feladaton is rengeteg időt spórolhatsz meg. Néhány hasznos összekötésnek köszönhetően:

9. Van-e ügyfélszolgálata a választott számlázónak

Egy segítőkész és gyors, könnyedén elérhető ügyfélszolgálat hatalmas segítséget jelenthet a váratlan helyzetekben. A váltás előtt célszerű eldönteni azt is, hogy számodra elegendő-e az e-mailben történő kapcsolattartás lehetősége vagy telefonos segítségre is szükséged van-e.

10. NAV-bekötés funkció, avagy automatizált számlaadat-szolgáltatás lehetősége

Ha gyakran állítasz ki olyan számlákat, amelyek ÁFA-tartalma eléri a 100 000 forintot, akkor olyan programot válassz, amely tartalmazza a NAV-bekötés funckiót.

Így rengeteg felesleges plusz munkától kíméled meg magadat, és az elfelejtett vagy hibás adatszolgáltatás kockázatát is minimálisra csökkentheted. Ezek a programok ugyanis az előírásoknak megfelelően néhány kisebb beállítás után automatikusan, emberi beavatkozás nélkül elküldik a NAV irányába a szükséges adatokat.

Próbáld ki a villámgyors és szuperkényelmes számlázás élményét, Billingózz egy hónapig ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram