Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Számlázó programot váltanál? 1…
Egyéb - 2018.12.06. - 3 p. olvasás

Számlázó programot váltanál? 10 szempont, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül!

Kinőtted régi számlázódat és az ideális programot keresed? Vagy szimplán még csak most készülsz lecserélni a kézi számlatömböket egy modernebb, hatékonyabb megoldásra? Akkor ezt a listát mindenképpen fusd át. A tökéletes programmal ugyanis komoly költségeket és temérdek időt spórolhatsz meg, ráadásul vállalkozásod mindennapjait is sokkal kényelmesebbé teheted. Íme 10 szempont, amit érdemes átgondolni az új számlázó kiválasztása előtt, ha gyorsan és jól szeretnél dönteni.

10 szempont, ha számlázót váltasz

1. Mennyire rugalmas és kényelmes a program használata

Mielőtt belevetnéd magad az egyes programok nyújtotta funkciókba, célszerű eldönteni, hogy mennyire fontos szempont számodra a mobilitás. Egy online számlázóval ugyanis nem kell egész nap az irodában ülnöd, hiszen bárhol, bármikor és bármilyen eszközről megnyithatod, ha van internetkapcsolatod. Ha a rugalmasság nem tartozik az elsődleges prioritások közé, akkor a telepíthető programok is remek megoldást jelentenek.

2. Milyen funkciókkal spórolhat meg vállalkozásod több időt

A tökéletes számlázó fogalma minden cég esetében más és más, hiszen teljesen eltérő funkciókra lehet szüksége egy logisztikai vállalatnak, mint egy webáruháznak. Amíg előbbi például szállítólevél kiállításával és raktárkezelővel, addig utóbbi az automatizálással nyerhet igen sok időt. A választás előtt így értelemszerűen azt érdemes megnézni, hogy az alapvető funkciókkal mennyi időt spórolhatsz majd meg.

3. Milyen kiegészítő funkciókkal nyerhetsz még többet

Akad jó néhány számlázó, ahol az időtakarékosságot szolgáló kényelmi funkciók mellett számos egyéb extra lehetőséget is találsz, amelyekkel szintén igen sokat nyerhetsz. Ilyenek lehetnek például a különböző pénzügyi statisztikák, a látványos számladizájnok, idegen nyelvek és a számlák tárolása.

4. Kipróbálhatod-e új számlázódat vásárlás előtt

Amennyiben komplexebb programra van szükséged komolyabb funkciókkal, jó, ha meg tudod ismerni. Például a megrendelés vagy előfizetés előtt kipróbálhatod azt akár egy demó verzió, vagy egy rövid időtartamú ingyenes tesztelőfizetés formájában.

5. Milyen modulok és előfizetési csomagok közül válogathatsz

Ha nem szeretnél évente számlázót váltani, akkor érdemes olyan programot keresni, amely képes együtt növekedni folyamatosan fejlődő vállalkozásoddal. Ehhez ideális választás lehet egy modulokból felépülő, folyamatosan bővíthető számlázó és egy olyan szoftver is, ahol többféle csomagajánlat közül válogathatsz.

6. Mennyibe kerül pontosan a számlázás az új programmal

Mivel a kinézett program árát egyébként is a legfontosabb szempontok között kezelnéd, ezért egy sokkal érdekesebb tényezőre hívnánk fel a figyelmedet. Méghozzá a rejtett költségekre, amelyekbe olykor könnyedén belefuthatsz, ha nem vagy elég alapos.

Aggodalomra persze semmi ok! Hiszen őrületes kiadásokba azért nem verheted magadat, de néhány számlázó az alapvető áron kívül plusz költséget számíthat fel:

  • ha több felhasználót szeretnél hozzáadni a rendszerhez,
  • az egyedi számlasablonokért,
  • a kiegészítő modulokért,
  • az e-számlákat hitelesítő időbélyegekért.

7. Milyen gyakran érkezik fejlesztés a kinézett számlázóhoz

Ha pedig már a növekedésnél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a fejlesztések mellett sem. Sokkal logikusabb döntés egy olyan program mellett voksolni, amelyhez rendszeresen érkeznek frissítések, új funkciók, hogy számlázód mindig naprakész legyen.

8. Egyéb hatékonyságnövelő programokkal is összekötheted-e

A tökéletes programmal nem csak a számlák kiállításán, hanem az ahhoz kapcsolódó többi adminisztratív feladaton is rengeteg időt spórolhatsz meg. Néhány hasznos összekötésnek köszönhetően:

9. Van-e ügyfélszolgálata a választott számlázónak

Egy segítőkész és gyors, könnyedén elérhető ügyfélszolgálat hatalmas segítséget jelenthet a váratlan helyzetekben. A váltás előtt célszerű eldönteni azt is, hogy számodra elegendő-e az e-mailben történő kapcsolattartás lehetősége vagy telefonos segítségre is szükséged van-e.

10. NAV-bekötés funkció, avagy automatizált számlaadat-szolgáltatás lehetősége

Ha gyakran állítasz ki olyan számlákat, amelyek ÁFA-tartalma eléri a 100 000 forintot, akkor olyan programot válassz, amely tartalmazza a NAV-bekötés funckiót.

Így rengeteg felesleges plusz munkától kíméled meg magadat, és az elfelejtett vagy hibás adatszolgáltatás kockázatát is minimálisra csökkentheted. Ezek a programok ugyanis az előírásoknak megfelelően néhány kisebb beállítás után automatikusan, emberi beavatkozás nélkül elküldik a NAV irányába a szükséges adatokat.

Próbáld ki a villámgyors és szuperkényelmes számlázás élményét, Billingózz egy hónapig ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés