Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Tényleg biztonságosak az onlin…
Egyéb - 2019.08.01. - 3 p. olvasás

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Hogy a felhő alapú megoldások még a legkisebb vállalkozások előtt is kaput nyitnak a soha nem látott rugalmasság és hatékonyság világára az nem is lehet kérdés. Abban azonban már sokan kételkednek, hogy elég biztonságosak-e ezek a rendszerek ahhoz, hogy nyugodt szívvel tárolhassunk bennük fontos üzleti adatokat. A Billingónál körbejártuk a témakört és megmutatunk minden fontos infót és eloszlatjuk a kételyeket az online számlázók megbízhatóságával kapcsolatosan.

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Egyáltalán megéri online számlázóra váltani?

Ahogyan a bevezetőben is említettük, ez nem is lehet kérdés. Ha szereted az átlátható, kényelmes és rugalmas üzleti megoldásokat, akkor mindenképpen érdemes ránézned korábbi cikkünkre. Az idő- és költségtakarékos felhő alapú számlázás előnyeiről »

Biztos vagy benne, hogy felhő nélkül teljes biztonságban vagy?

Hacker támadások, adatszivárgás vagy éppen az adatok elvesztése? Tapasztalataink szerint ezek a felhő alapú megoldásokkal kapcsolatos legnagyobb félelmek. Pedig mindezen veszélyeknek a saját szervereidet (és a telepített számlázókat) is kiteszed attól a pillanattól kezdve, hogy rákapcsolódsz az internetre. És akkor az olyan „offline rizikófaktorokról” még nem is beszéltünk, mint például:

 • a számítógépekre leselkedő fizikai veszélyek a felborított kávésbögrétől a tűzesetekig,
 • a vírusok, amelyeket könnyedén beszedhet bárki
 • vagy éppen egy belső adatlopás.

Brutális adatvédelem a felhők mögött

A felhő alapú programokkal, így a számlázókkal szembeni aggályok fő oka a bizonytalanság. Az, hogy nem látod, kik és milyen formában tárolják az adataidat és mit tesznek azok védelméért. Az persze teljesen jogos, hogy mindezt tudni szeretnéd, ezért most meg is mutatjuk Neked.

Egy igazán profi és megbízható szolgáltató olyan védelmet garantál Számodra, amelyet egyetlen cégnek őrült költségekkel járna kiépítenie a saját részére. A felhők viszont nagyon kedvező áron biztosítják például:

 • a legmodernebb tűzfalakat és ellenőrző rendszereket,
 • az igen fejlett titkosítási megoldásokat,
 • az adatvesztést megelőző technológiákat,
 • a kiváló minőségű hardvereket és számítástechnikai eszközöket,
 • a szerverek speciális, sokszor fegyveres védelmét napi 24 órán át.

Az online számlázóknak kötelességük garantálni adataid biztonságát

Szigorú jogszabály írja elő, hogy milyen biztonsági követelményeknek kell megfelelniük a számlázó programoknak. Akadnak persze olyan szolgáltatók is, amelyek a törvényben megfogalmazott elvárásokon felül egyéb fejlesztésekkel erősítik a felhasználók védelmét. Ide tartozik a Billingo is, ahol alapvető:

 • a szerverek védelme,
 • a titkosított kommunikáció,
 • a kétlépcsős bejelentkezés,
 • a folyamatos, titkosítással ellátott biztonsági mentés,
 • a biztonságos, bankkártyás fizetés.

Hogy az imént felvázolt biztonsági intézkedések miként néznek ki és működnek a gyakorlatban, arról még több részletes infót találsz korábbi cikkünkben »

Egyre több vállalat bízik meg a felhőkben

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy éppen ideje megbízni az online számlázókban. Emellett az olyan (ellenőrizhető hátterű) felhő alapú megoldásokban, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a mindennapos munkavégzést.

És nagyon úgy tűnik, hogy a cégek bíznak is bennük. Ez derül ki az ITcafé 2019-es cikkéből is, amely az Oracle and KPMG Cloud Threat Report 2019 jelentését idézve igen bíztató adatokról számolt be:

 • a megkérdezett cégek 72%-a biztonságosabbnak tartja a nyilvános felhőket, mint saját adatközpontját,
 • a válaszadók 71%-a pedig bizalmas üzleti információkat is bátran tárol felhőben,
 • 2020-ra pedig jelentősen növekszik azon vállalatok aránya is, amelyek az adataiknak legalább a felét felhőben tárolja.

Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Regisztrálj a Billingóra most »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés