Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Tényleg biztonságosak az onlin…
Egyéb - 2019.08.01. - 3 p. olvasás

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Hogy a felhő alapú megoldások még a legkisebb vállalkozások előtt is kaput nyitnak a soha nem látott rugalmasság és hatékonyság világára az nem is lehet kérdés. Abban azonban már sokan kételkednek, hogy elég biztonságosak-e ezek a rendszerek ahhoz, hogy nyugodt szívvel tárolhassunk bennük fontos üzleti adatokat. A Billingónál körbejártuk a témakört és megmutatunk minden fontos infót és eloszlatjuk a kételyeket az online számlázók megbízhatóságával kapcsolatosan.

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Egyáltalán megéri online számlázóra váltani?

Ahogyan a bevezetőben is említettük, ez nem is lehet kérdés. Ha szereted az átlátható, kényelmes és rugalmas üzleti megoldásokat, akkor mindenképpen érdemes ránézned korábbi cikkünkre. Az idő- és költségtakarékos felhő alapú számlázás előnyeiről »

Biztos vagy benne, hogy felhő nélkül teljes biztonságban vagy?

Hacker támadások, adatszivárgás vagy éppen az adatok elvesztése? Tapasztalataink szerint ezek a felhő alapú megoldásokkal kapcsolatos legnagyobb félelmek. Pedig mindezen veszélyeknek a saját szervereidet (és a telepített számlázókat) is kiteszed attól a pillanattól kezdve, hogy rákapcsolódsz az internetre. És akkor az olyan „offline rizikófaktorokról” még nem is beszéltünk, mint például:

 • a számítógépekre leselkedő fizikai veszélyek a felborított kávésbögrétől a tűzesetekig,
 • a vírusok, amelyeket könnyedén beszedhet bárki
 • vagy éppen egy belső adatlopás.

Brutális adatvédelem a felhők mögött

A felhő alapú programokkal, így a számlázókkal szembeni aggályok fő oka a bizonytalanság. Az, hogy nem látod, kik és milyen formában tárolják az adataidat és mit tesznek azok védelméért. Az persze teljesen jogos, hogy mindezt tudni szeretnéd, ezért most meg is mutatjuk Neked.

Egy igazán profi és megbízható szolgáltató olyan védelmet garantál Számodra, amelyet egyetlen cégnek őrült költségekkel járna kiépítenie a saját részére. A felhők viszont nagyon kedvező áron biztosítják például:

 • a legmodernebb tűzfalakat és ellenőrző rendszereket,
 • az igen fejlett titkosítási megoldásokat,
 • az adatvesztést megelőző technológiákat,
 • a kiváló minőségű hardvereket és számítástechnikai eszközöket,
 • a szerverek speciális, sokszor fegyveres védelmét napi 24 órán át.

Az online számlázóknak kötelességük garantálni adataid biztonságát

Szigorú jogszabály írja elő, hogy milyen biztonsági követelményeknek kell megfelelniük a számlázó programoknak. Akadnak persze olyan szolgáltatók is, amelyek a törvényben megfogalmazott elvárásokon felül egyéb fejlesztésekkel erősítik a felhasználók védelmét. Ide tartozik a Billingo is, ahol alapvető:

 • a szerverek védelme,
 • a titkosított kommunikáció,
 • a kétlépcsős bejelentkezés,
 • a folyamatos, titkosítással ellátott biztonsági mentés,
 • a biztonságos, bankkártyás fizetés.

Hogy az imént felvázolt biztonsági intézkedések miként néznek ki és működnek a gyakorlatban, arról még több részletes infót találsz korábbi cikkünkben »

Egyre több vállalat bízik meg a felhőkben

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy éppen ideje megbízni az online számlázókban. Emellett az olyan (ellenőrizhető hátterű) felhő alapú megoldásokban, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a mindennapos munkavégzést.

És nagyon úgy tűnik, hogy a cégek bíznak is bennük. Ez derül ki az ITcafé 2019-es cikkéből is, amely az Oracle and KPMG Cloud Threat Report 2019 jelentését idézve igen bíztató adatokról számolt be:

 • a megkérdezett cégek 72%-a biztonságosabbnak tartja a nyilvános felhőket, mint saját adatközpontját,
 • a válaszadók 71%-a pedig bizalmas üzleti információkat is bátran tárol felhőben,
 • 2020-ra pedig jelentősen növekszik azon vállalatok aránya is, amelyek az adataiknak legalább a felét felhőben tárolja.

Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Regisztrálj a Billingóra most »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram