Sikersztorik

A modern számlázó programokkal kapcsolatos elvárások könyvelői szemmel

Nézd meg a történetet (01:39)

Egy könyvelő rendszerint a precíz és körültekintő munkája révén termel hasznot a megbízóinak. Ennek szellemében kifejezetten izgalmas kérdés, hogy milyen metódus alapján választ számlázóprogramot saját maga számára.

Ennek a menetébe engedett betekintést számunkra Tuska István mérlegképes könyvelő, aki a vállalkozásának bemutatásán kívül, a Billingo használatáról és hasznosulásáról is hasznos tudnivalókat osztott meg.

Rendszerint miért fordulnak hozzád az ügyfeleid?

Azt mindenki tudja, hogy megfelelő információk nélkül nem érhető el a vállalati hatékonyság. Ha nem ismerjük a bevételt termelő és kiadásokat generáló területeket, akkor esélyünk sincs eldönteni, hogy melyik üzletágakra érdemes koncentrálni.

Az eredményes és költséghatékony működés megvalósításában segítem az ügyfeleimet. Tájékoztatom őket a lehetőségekről, naprakész információkat kapnak tőlem, illetve felhívom a figyelmüket az esetleges kockázatokra és veszélyekre.

Segítek eligazodni a folyamatosan változó adójogszabályok útvesztőiben, megszervezem a folyamatokat, optimalizálom a költségeket, illetve időben szólok a közelgő határidőkről. Segítek időt spórolni a hivatalos ügyek intézésével, és leveszem a vállukról a könyvvizsgálás, adóbevallás és egyéb feladatok terhét.

Pontosan milyen szolgáltatásokat nyújtasz?

Vállalom egyéni és társas vállalkozások teljes körű könyvelését, valamint adóbevallások és beszámolók elkészítését. Foglalkozom továbbá társas vállalkozások teljes körű bérügyintézésével és járulékbevallásával.

Része a munkámnak a cégalapítással és cégmódosítási eljárásokkal kapcsolatos teljes körű tanácsadás és ügyintézés, egyúttal az átalakulás és társaságiforma váltás lebonyolításával is bátran lehet hozzám fordulni.

Segítséget nyújtok továbbá a legmegfelelőbb pályázat kiválasztásában és előkészítésében, mindezek mellett pedig szabályzatok készítésével, valamint üzletviteli tanácsadással is foglalkozom.

Egy igazán precíz könyvelő számlázóprogramot is körültekintően választ

Amikor elkezdtem a vállalkozásomat, a munkám miatt már bőven volt rálátásom a számlázóprogramokra. Értelemszerűen teljesen mások a preferenciák, amikor az ember a saját munkája megkönnyítéséhez választ szoftveres segítséget.

A választást megelőzően elég komoly kutatómunkát végeztem. Sok szempontot szedtem össze, és közel 40 számlázóprogramról készítettem Excel táblázatot. Ebben egyenként soroltam fel az egyes számlázóprogramok alapvető funkcióit, extráit, előnyeit, hátrányait, és természetesen az árakat.

Ezekből első körben a nem felhő alapú opciókat szűrtem ki, majd folytattam a szűkítést különböző egyéb preferenciák alapján. A versenyben maradó jelöltek közül a Billingo mellett döntöttem.

Miért pont a Billingo-ra esett a választásod?

A Billingo képes adatexportra az általam használt könyvelőprogram felé. Egyszerű kezelni, könnyű testre szabni és beállítani, ár/érték arányban pedig tökéletes választást kínál.

Megnyerő volt számomra a program fancy megjelenése, illetve felhasználóbarát felülete. Előnyösnek tartottam, hogy a számlamegőrzés végtelen ideig történik, emellett az ügyfél részére történő automatikus számlaküldés is pozitívum. Mindezek mellett az is szimpatikus volt, hogy a Billingo esetében nincsenek rejtett költségek.

Miként hasznosul a Billingo a napi munka során?

A Billingo nemcsak a saját számlázásomat könnyíti meg, hanem az ügyfeleim számláinak a feldolgozásában is hasznosnak bizonyul. Elég csak megemlítenem az adatexport, vagy a NAV számla export lehetőségét.

A program segít nyomon követni a már kiegyenlített, és még ki nem fizetett számlákat, illetve automatikus figyelmeztetéseket küld az ügyfeleknek, sok terhet levéve így a vállamról. Havonta nagyjából ugyanazon ügyfeleknek számlázom ugyanazokat a tételeket, ezért a tömeges számlagenerálás sok időt megspórol nekem.

Amikor az ügyfeleim számlázóprogramot keresnek, én mindig a Billingo-t ajánlom nekik. Tapasztalataim szerint az egyik legjobb a piacon, és a használatát bárki percek alatt elsajátíthatja.


Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére