Minden, amit az online számlázásról tudnod kell, friss hírek, információk

Ismerd meg a billingót

10 gyakori hiba, amivel a startup vállalkozások elkaszálják a saját jövőjüket - 1. rész

2019-05-09 - Hírek
10 gyakori hiba, amivel a startup vállalkozások elkaszálják a saját jövőjüket - 1. rész

Hiába a zseniális ötlet, a kitörő lelkesedés és a fáradhatatlan robotolás, rengeteg (jóval többre hivatott) startup cég már azelőtt feladni kényszerül a piaci versenyt, hogy kihozhatta volna magából a maximumot. Te is éppen vállalkozás alapítását tervezed, esetleg már be is indítottad saját üzletedet, de úgy érzed az eredmények csak nem akarnak jönni? Akkor ezt a listát látnod kell, hiszen összegyűjtöttünk 10 olyan gyakori, de könnyen elkerülhető hibát, amelyekkel a startupok saját magukat kaszálják el a cél előtt.

1. Az adatok és elemzések iránti lelkesedés hiánya

Na jó, lelkesedni nem kötelező irántuk, viszont muszáj időt szakítani az adatgyűjtésre és az elemzésre. Méghozzá egészen attól a pillanattól kezdve, hogy az ötlet kipattan a fejedből. Tapasztalataink szerint ennek ellenére sokan előzetes piackutatás vagy akár teljes üzleti terv nélkül vágnak bele a vállalkozói létbe, abban bízva, hogy útközben minden jön majd magától.

Pedig úgy igen nehéz lesz hosszú távon sikeresen működni, ha nem ismered például a potenciálisan elérhető fogyasztók számát, a piaci igényeket, a termeléshez és fejlesztéshez szükséges anyagi és időbeli ráfordításokat, a kollégák teljesítménymutatóit. És akkor a célpiac árérzékenységét, a szűk keresztmetszeteket, a helyettesítő termékek számát és számtalan olyan tényezőt még nem is említettünk, amelyeket óriási hiba figyelmen kívül hagyni.

Billingo tipp: a Billingóval bárhol és bármikor ránézhetsz pénzügyeidre egy látványos grafikon segítségével.

2. A piac és a fogyasztók félreértése

Mindenképpen érdemes tehát egy piackutatással kezdeni, még akkor is, ha nem fér bele a büdzsébe felbérelni egy profi csapatot erre. A startupok is számos lehetőség közül válogathatnak a szekunder (korábbi) adatoktól kezdve a versenytársak tevékenységének elemzésén át egészen az igen olcsó vagy akár ingyenes online megoldásokig.

Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy az adatokat helyesen értelmezd és ültesd át a gyakorlatba, hiszen gyakran a félreértett (vagy figyelmen kívül hagyott) piaci elvárások állnak az eredménytelenség hátterében. A fogyasztók és általánosságban a piac precíz ismerete nélkül ugyanis igencsak nehéz belőni a költségeket, a keresletet és az ideális árszintet, amelyek kulcsfontosságú tényezők.

3. Merev ragaszkodás az eredeti ötlethez

Bár a korszakos ötletek képesek alapvetően megváltoztatni a fogyasztói szokásokat, sokkal valószínűbb, hogy a startupok többségének inkább a terméken kell majd finomítania, ha szeretné, hogy a kereslet és a kínálat találkozzon. Ez nem minden esetben jelent drasztikus változásokat, ezért hiba minden esetben mereven ragaszkodni az eredeti ötlethez, miközben apróbb módosításokkal, fejlesztésekkel sokkal szélesebb célközönséghez juthatsz el.

4. Időrabló szöszölés automatizált folyamatok helyett

Természetesen azt is tudjuk (saját tapasztalatból is), hogy egy vállalkozás beindításakor sokszor még a legfontosabb feladatokra is alig marad idő, hiszen ezerfelé kell figyelnie az embernek. Éppen ezért érdemes már rögtön az elején kiszűrni, majd automatizálni amennyire csak lehetséges azokat az időrabló elfoglaltságokat, amelyeket egyébként sokkal gyorsabban és hatékonyabban is letudhatnál. Ebben rengeteget segíthetnek például a különböző ügyviteli rendszerek, projekt- vagy raktárkezelő programok, statisztikai szoftverek és egyéb digitalizált megoldások.

Billingo tipp: a Billingóval nemcsak a számlázás időrabló folyamatát gyorsíthatod fel és automatizálhatod, hanem a hozzá kapcsolódó további olyan kötelezettségeket is, mint például a könyvelés előkészítése.

5. Az átlátható és hatékony rendszerek kialakításának elhanyagolása

Szintén könnyedén kikerülhető hiba, sok startup mégsem alakít ki rögtön az első napokban átlátható, logikus és könnyedén kezelhető rendszereket. Talán azért, mert nem is gondolják mekkora káosszal jár majd, amikor az üzlet igazán beindul.

Pedig hidd el, hogy állandóan hívogat majd a könyvelő, szemmel kell tartani a megrendeléseket és beszállítókat, újra kell gondolni a csomagolást, fejleszteni is illene a terméket, kedvezményeket és kampányokat kell tervezned és millió egyéb adminisztratív kötelességnek kell eleget tenned.

A fentebb említett programok és alkalmazások ezen a téren is komoly segítséget jelentenek, hiszen másodpercek alatt, néhány kattintás segítségével előkeresheted a szükséges papírokat, adatokat és szerződéseket ahelyett, hogy órákon át kutatnál utánuk. Így nemcsak rengeteg plusz munkától, hanem teljesen felesleges stressztől is megkímélheted magadat.

Billingo tipp: a számlák tárolása, keresése nemcsak hely-, hanem elképesztően időigényes tud lenni. A Billingóval azonban kutakodás és dobozolás nélkül, néhány kattintással, másodpercek alatt letudhatod »

Még több könnyedén elkerülhető hibáról rántjuk le a leplet

Cikkünk következő részében 5 további olyan gyakori hibát mutatunk be, amelyekkel a startupok maguk alatt vágják a fát. Ne maradj le róluk!

Startup program - Billingózz egy évig teljesen ingyen

Tudtad, hogy a 3 hónapnál fiatalabb vállalkozások 1 éven át teljesen ingyen használhatják a Billingo számlázó program Premium verzióját? Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors számlázás élményét!

Regisztrálj a Billingóra most »

Örömteli számlázást kíván,
Számlázó program - Billingo online számlázó - Billy üdvözlettel,
Billy

Hozzászólások ()

10 gyakori hiba, amivel a startup vállalkozások elkaszálják a saját jövőjüket - 2. rész

10 gyakori hiba, amivel a startup vállalkozások elkaszálják a saját jövőjüket - 2. rész

Hírek, 2019-05-20

Félreértett fogyasztók, átláthatatlan és lassú rendszerek, túlzott ragaszkodás? Csak néhány azon hibák közül, …

NAV XSD verziófrissítés 1.1. – A Billingo már felkészült, íme a legfontosabb tudnivalók

NAV XSD verziófrissítés 1.1. – A Billingo már felkészült, íme a legfontosabb tudnivalók

Hírek, 2019-05-02

Újabb fontos határidő közeledik a cégek számára, hiszen itt a NAV Online Számla rendszerének legújabb, komolya…

Tényleg létezik profi számlázó program Mac-re?

Tényleg létezik profi számlázó program Mac-re?

Hírek, 2019-04-25

A kérdés inkább az, hogy miért kutatnál fölöslegesen olyan programok után, amelyekből nagy nehezen találni Mac…

Gyorsan fizető ügyfelek és minimális kintlévőségek? Te is tehetsz érte!

Gyorsan fizető ügyfelek és minimális kintlévőségek? Te is tehetsz érte!

Hírek, 2019-04-18

Gyakran csúsznak ki ügyfeleid a fizetési határidőkből, pedig bőven tudná mire fordítani céged a tartozásokból …

Biztonságban lesznek az adataim és a számláim, ha programot használok?

Biztonságban lesznek az adataim és a számláim, ha programot használok?

Hírek, 2019-04-11

A kérdés teljesen érthető a felhő alapú rendszerek korában, viszont aggodalomra semmi okod, hiszen a számlázó …

Ingyen hónapok a Billingónál – megérkezett az ajánlói rendszer

Ingyen hónapok a Billingónál – megérkezett az ajánlói rendszer

Hírek, 2019-04-04

Te még nem is hallottad, hogy elindult a vadonatúj Billingo ajánlói rendszer? Akkor itt a lehetőség bepótolni …