Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 9 ok, hogy ne használj többé k…
Tippek - 2018.04.19. - 4 p. olvasás

9 ok, hogy ne használj többé kézi számlatömböt

Ugye te sem szereted a macerás és időrabló feladatokat, mint például a számlázás? Akkor éppen ideje lecserélni a régi kézi számlatömböket egy számlázó programra. Vállalkozók tízezrei már megtették, mi pedig most utánajártunk és 9 pontban össze is gyűjtöttük, hogy miért éri meg neked is elfelejteni a kézi számlatömböket.

9 ok: ne használj kézi számlatömböt

1. A kézi számlázás lassú és körülményes

Ha beindul egy vállalkozás, és tömegével érkeznek a vásárlások, megrendelések, akkor bizonyára neked is van jobb dolgod, mint a kézi számlákat megírogatni egyesével. Nem lenne sokkal egyszerűbb egy olyan programot használni, ahol néhány kattintással kiválaszthatod a vevőt és az eladott terméket? Majd hátradőlve élvezheted, hogy a rendszer automatikusan, másodpercek alatt kiállítja helyetted a számlát?

2. A kézi számlatömbökkel nem tudod automatizálni webáruházad működését

Ha webáruházat üzemeltetsz, akkor a sikeres munkavégzés szinte elképzelhetetlen egy számlázó program nélkül. Valószínűleg neked sincs időd arra, hogy egész nap a beérkező megrendeléseket figyeld, majd számlákat írogass kézzel. Sokkal hatékonyabb megoldás összekötni webshopodat egy programmal, amely kiállítja és akár el is küldi helyetted a számlákat. Így te sem leszel egész nap az íróasztalodhoz kötve.

3. Egy számlázó programmal könnyedén elkerülheted a hibákat és a sztornó számlákat

Méghozzá hibátlanul állítja ki minden egyes alkalommal. Hiszen elég csupán egyszer feltölteni az adatokat a partner- és a termékadatbázisba, ahonnan a rendszer a jövőben átemeli őket. Ez pedig igen csak hasznos. Hiszen kevés bosszantóbb dolgot tudunk elképzelni egy hajtós nap közepén, mikor véletlenül elírunk egy kézi számlát, majd a sztornózással és az új számlával pepecselni.

4. A Billingóval automatizálhatod az ismétlődő számlákat

Ha vannak rendszeres vásárlóid, akkor bizonyára te is unod már, hogy hétről hétre ugyanazokat a számlákat írod meg számukra minden egyes alkalommal. Aki lecserélte a kézi számlatömböket azonban már tudja, hogy egy programmal ezek a fölösleges feladatok is könnyedén kikerülhetők. Mégpedig a számlaismétlődés funkciónak köszönhetően. Néhány kattintással ugyanis bármely számla esetében beállíthatod, hogy meghatározott időközönként automatikusan kiküldésre kerüljön a rendszeres ügyfelek számára. Újra és újra.

5. Nem kell többé a fizetési felszólításokkal bajlódnod

Ugye te is találkoztál már olyan ügyfelekkel, akik nem fizettek időben? Ilyenkor sajnos nincs mit tenni, mint megírni szerencsés esetben egy, néha akár több fizetési értesítőt, majd felszólítást.

Persze csak akkor, ha még mindig kézi számlatömböket használsz. Hiszen egy számlázó programmal akár automatikus fizetési értesítőket rendelhetsz minden egyes számlához. Ezek az általad beállított időtartam után automatikusan kiküldésre kerülnek a nem fizető partnereknek.

6. A kézi számlák tárolása macerás és átláthatatlan

A kézi számlatömbök azonban nemcsak a kiállítás során okozhatnak bosszúságot. A tárolásuk és előkeresésük sem éppen egyszerű és kényelmes, pláne nem 8 éven keresztül.

Merthogy az éves beszámoló és a könyvelés alapbizonylatait, így a számlákat is ennyi ideig kell tárolnod és bármikor hozzáférhetővé tenned a számviteli törvény értelmében. Egy olyan programmal, mint a Billingo azonban ezen sem kell aggódnod, hiszen a rendszer korlátlan ideig megőrzi helyetted a számlákat. Az ügyfél neve vagy a kiállítás dátuma alapján ráadásul könnyedén leszűrheted őket. Így bármikor kényelmesen és villámgyorsan előkeresheted bármely számlát, amelyre csak szükséged lehet.

7. A kézi számlák unalmasak és szürkék

A hatékonyság és időtakarékosság mellett akad még jó néhány előnye a programoknak a kézi számlatömbökkel szemben. Ezek közül az egyik legnagyobb a látványos és igényes dizájn. Ezekkel könnyedén megragadhatsz ügyfeleid emlékezetében, ráadásul megmutathatod vállalkozásod profizmusát is.

8. A Billingóval bárhol és bármikor számlázhatsz

És akkor azt még nem is említettük, hogy egy online számlázóval, mint például a Billingo szó szerint bárhol, bármikor és bármilyen eszközről kiállíthatsz egy számlát. Vagy éppen ránézhetsz vállalkozásod pénzügyeire. Na, persze ezt a kézi számlatömbökkel is megteheted, de azért a gyakorlatban ez igen csak macerás és kényelmetlen lenne.

9. A NAV-bekötés még több adminisztrációs munkát tol a nyakadba a kézi számlatömbökkel

A 2018 júliusába érkező online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, vagy közismertebb nevén a NAV-bekötés  mindenkit érint. A kézi számlatömbökből és a programokkal kiállított számlákra egyaránt vonatkozik majd.

Azzal a különbséggel, hogy előbbi esetben plusz adminisztrációs munka vár rád. Hiszen egyesével kell majd bepötyögnöd a számlák adatait. A Billingo azonban automatikusan elvégzi helyetted a számlaadat-szolgáltatást, így könnyedén elkerülheted a több százezres büntetéseket.

Felejtsd el a kézi számlatömböket, és próbáld ki a szuperkényelmes és villámgyors számlázás élményét. Billingózz egy hónapig ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés