ÚJDONSÁG! Megérkezett a Billingo NAV bejövő számlaszinkron

Adózás, NAV 2020.11.16. - 3 p. olvasás
Figyelem

A cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Bár folyamatosan dolgozunk az aktualizáláson, előfordulhat, hogy itt most kihagytunk valamit. Ha elévültnek vélt tartalmat találsz, kérjük, szólj nekünk, és igyekezz több forrásból is tájékozódni. Ebben mi is segíthetünk más fórumon, keress minket!

Sokszor emlegettük, hogy a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség bővítése nemcsak extra adminisztrációt, de óriási információs előnyöket is ad a vállalkozások kezébe. Az egyik legjelentősebb pedig már meg is érkezett, íme a Billingo NAV bejövő számlaszinkron. Az új kedvenc Billingo funkciód. Gyere, próbáljuk is ki azonnal!

NAV bejövő számlaszinkron

Mi az a Billingo NAV bejövő számlaszinkron?

Mint ismert, a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-jei bővítése óta minden belföldi adóalany részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére, 2021. január 4-től pedig már majdnem minden magánszemélynek és külföldi vállalkozásnak készülő számláról is. Így a NAV Online Számla rendszerében minden, vállalkozásunk részére kiállított számla megtalálható.

Ennél már csak az a jobb, hogy az adóhatóság lehetőséget biztosít arra, hogy ezeket a vállalkozásod részére kiállított számlaadatokat visszaszinkronizáljuk a Billingódba. 

Azaz az összes, vállalkozásodnak kiállított számla adata, automatikusan bekerülhet a Billingo Kiadásaid közé. Így egyetlen felületen, átláthatóan tarthatod nyilván a bevételeid mellett a kiadásaidat is. 
A Billingo megújult Kiadások funkcióról ITT írtunk bővebben.

A bevételek és kiadások viszonyát a Számlalista oldalon egy látványos grafikon egyértelműen is szemlélteti. A zöld oszlop a bevételeket, a piros pedig a kiadásokat jelöli. 

Jól mutat?

Billingo NAV-Szinkron

 A Billingo NAV bejövő számlaszinkron nagyon hasznos funkció, mert

  • nem kell többé manuálisan rögzítened a kiadásaidat, 
  • minden szállítói számlád adata automatikusan megjelenik a Kiadások között, 
  • egyetlen felületen tarthatod nyilván a bevételeket és a kiadásokat, 
  • megspórolod a kiadások rögzítésére szánt időt, 
  • garantáltan minden szállítói számláról tudni fogsz,
  • egyszerűen csatolhatod a számlaképet az adatok mellé, 
  • mindig naprakészen látod a vállalkozásod kiadásait,
  • automatikusan naprakészen tarthatod a cash-flow-t,
  • a könyvelőd is hozzáfér a kiadási adatokhoz. 

A NAV bejövő számlaszinkron funkcióval elfelejtheted az órákig tartó adminisztrációt. Vállalkozásod kiadásai mindig pontosan, naprakészen, egyetlen kattintásra a rendelkezésedre állnak. 

NAV bejövő számlaszinkron a gyakorlatban

A Billingo NAV bejövő számlaszinkron a gyakorlatban nagyon egyszerű. A teljesítést követően a szállító kiállítja a számlát a vállalkozás nevére, majd a jogszabálynak megfelelően feltölti a számlaadatokat a NAV-Online Számla rendszerbe.

 A Billingo szinkronizál a NAV Online Számla rendszerrel, így az adatok automatikusan a Kiadások között is megjelennek. 

Ez ám a modern online számlázás!

A NAV bejövő számlaszinkron funkciót a Standard és Pro csomagokban ingyen, extra felár nélkül használhatod. 

Az adatok szinkronizálása Standard csomagokban naponta egyszer, Proban azonban már óránként egyszer megtörténik. Szóval, ha fontos, hogy mindig pontos adatokból dolgozhass, válts Prora ITT.

A Billingo NAV bejövő számlaszinkronnal csak a számlaadatok kerülnek a Kiadások közé, a számlaképeket manuálisan tudod az adatok mellé csatolni. E-számla esetén ez nagyon egyszerű, de az sem gond, ha papír alapú számlát kaptál. Egyszerűen fotózd le a számlát a mobiloddal, és csatold mobilról a kiadás mellé.

A Billingo NAV bejövő számlaszinkron szupergyors, így könnyen előfordulhat, hogy a Kiadások között már olyan számlákat is látsz, amelyek hozzád még nem is jutottak el.

A NAV bejövő számlaszinkron funkció beállítása

A Billlingo NAV bejövő számlaszinkron funkciót az Online Számla beállításaidnál tudod engedélyezni. 

Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Beállítások/NAV Online Számla összekötés menüpontra, majd jelöld be a Bejövő (szállító) számlaadatok a NAV Online Számla rendszeréből lehetőséget.  

Billingo NAV-Szinkron

Már működik is. Hamarosan automatikusan megjelennek a Kiadások között a NAV Online Számla rendszerbe bekerült számláid. A Számlalista oldal grafikonján pedig a már említett, piros oszlop jelöli a kiadásaidat.

Egyszerű, mert Billingo.

Élvezd Te is a kényelmesebb, automatikus adminisztrációt és kezeld egyetlen felületen a bevételeidet és kiadásaidat a Billingóval!
Én is beállítom

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top