2 hónap ajándékba

2 hónap ajándékba

Fizess elő MOST 1 évre bármilyen új Billingo szolgáltatásra és további 2 hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / ÚJDONSÁG! Megérkezett a Billin…
KATA - 2020.11.16. - 3 p. olvasás

ÚJDONSÁG! Megérkezett a Billingo NAV bejövő számlaszinkron

Figyelem

A cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Bár folyamatosan dolgozunk az aktualizáláson, előfordulhat, hogy itt most kihagytunk valamit. Ha elévültnek vélt tartalmat találsz, kérjük, szólj nekünk, és igyekezz több forrásból is tájékozódni. Ebben mi is segíthetünk más fórumon, keress minket!

Sokszor emlegettük, hogy a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség bővítése nemcsak extra adminisztrációt, de óriási információs előnyöket is ad a vállalkozások kezébe. Az egyik legjelentősebb pedig már meg is érkezett, íme a Billingo NAV bejövő számlaszinkron. Az új kedvenc Billingo funkciód. Gyere, próbáljuk is ki azonnal!

NAV bejövő számlaszinkron

Mi az a Billingo NAV bejövő számlaszinkron?

Mint ismert, a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-jei bővítése óta minden belföldi adóalany részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére, 2021. január 4-től pedig már majdnem minden magánszemélynek és külföldi vállalkozásnak készülő számláról is. Így a NAV Online Számla rendszerében minden, vállalkozásunk részére kiállított számla megtalálható.

Ennél már csak az a jobb, hogy az adóhatóság lehetőséget biztosít arra, hogy ezeket a vállalkozásod részére kiállított számlaadatokat visszaszinkronizáljuk a Billingódba. 

Azaz az összes, vállalkozásodnak kiállított számla adata, automatikusan bekerülhet a Billingo Kiadásaid közé. Így egyetlen felületen, átláthatóan tarthatod nyilván a bevételeid mellett a kiadásaidat is. 
A Billingo megújult Kiadások funkcióról ITT írtunk bővebben.

A bevételek és kiadások viszonyát a Számlalista oldalon egy látványos grafikon egyértelműen is szemlélteti. A zöld oszlop a bevételeket, a piros pedig a kiadásokat jelöli. 

Jól mutat?

Billingo NAV-Szinkron

 A Billingo NAV bejövő számlaszinkron nagyon hasznos funkció, mert

  • nem kell többé manuálisan rögzítened a kiadásaidat, 
  • minden szállítói számlád adata automatikusan megjelenik a Kiadások között, 
  • egyetlen felületen tarthatod nyilván a bevételeket és a kiadásokat, 
  • megspórolod a kiadások rögzítésére szánt időt, 
  • garantáltan minden szállítói számláról tudni fogsz,
  • egyszerűen csatolhatod a számlaképet az adatok mellé, 
  • mindig naprakészen látod a vállalkozásod kiadásait,
  • automatikusan naprakészen tarthatod a cash-flow-t,
  • a könyvelőd is hozzáfér a kiadási adatokhoz. 

A NAV bejövő számlaszinkron funkcióval elfelejtheted az órákig tartó adminisztrációt. Vállalkozásod kiadásai mindig pontosan, naprakészen, egyetlen kattintásra a rendelkezésedre állnak. 

NAV bejövő számlaszinkron a gyakorlatban

A Billingo NAV bejövő számlaszinkron a gyakorlatban nagyon egyszerű. A teljesítést követően a szállító kiállítja a számlát a vállalkozás nevére, majd a jogszabálynak megfelelően feltölti a számlaadatokat a NAV-Online Számla rendszerbe.

 A Billingo szinkronizál a NAV Online Számla rendszerrel, így az adatok automatikusan a Kiadások között is megjelennek. 

Ez ám a modern online számlázás!

A NAV bejövő számlaszinkron funkciót a Standard és Pro csomagokban ingyen, extra felár nélkül használhatod. 

Az adatok szinkronizálása Standard csomagokban naponta egyszer, Proban azonban már óránként egyszer megtörténik. Szóval, ha fontos, hogy mindig pontos adatokból dolgozhass, válts Prora ITT.

A Billingo NAV bejövő számlaszinkronnal csak a számlaadatok kerülnek a Kiadások közé, a számlaképeket manuálisan tudod az adatok mellé csatolni. E-számla esetén ez nagyon egyszerű, de az sem gond, ha papír alapú számlát kaptál. Egyszerűen fotózd le a számlát a mobiloddal, és csatold mobilról a kiadás mellé.

A Billingo NAV bejövő számlaszinkron szupergyors, így könnyen előfordulhat, hogy a Kiadások között már olyan számlákat is látsz, amelyek hozzád még nem is jutottak el.

A NAV bejövő számlaszinkron funkció beállítása

A Billlingo NAV bejövő számlaszinkron funkciót az Online Számla beállításaidnál tudod engedélyezni. 

Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Beállítások/NAV Online Számla összekötés menüpontra, majd jelöld be a Bejövő (szállító) számlaadatok a NAV Online Számla rendszeréből lehetőséget.  

Billingo NAV-Szinkron

Már működik is. Hamarosan automatikusan megjelennek a Kiadások között a NAV Online Számla rendszerbe bekerült számláid. A Számlalista oldal grafikonján pedig a már említett, piros oszlop jelöli a kiadásaidat.

Egyszerű, mert Billingo.

Élvezd Te is a kényelmesebb, automatikus adminisztrációt és kezeld egyetlen felületen a bevételeidet és kiadásaidat a Billingóval!
Én is beállítom

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top