Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / ÚJDONSÁG! Megérkezett a Billin…
KATA - 2020.11.16. - 3 p. olvasás

ÚJDONSÁG! Megérkezett a Billingo NAV-Szinkron

Sokszor emlegettük, hogy a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség bővítése nemcsak extra adminisztrációt, de óriási információs előnyöket is ad a vállalkozások kezébe. Az egyik legjelentősebb pedig már meg is érkezett, íme a Billingo NAV-Szinkron. Az új kedvenc Billingo funkciód. Gyere, próbáljuk is ki azonnal!

Billingo NAV-Szinkron

Mi az a Billingo NAV-Szinkron?

Mint ismert, a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-jei bővítése óta minden belföldi adóalany részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére, 2021. január 4-től pedig már majdnem minden magánszemélynek és külföldi vállalkozásnak készülő számláról is. Így a NAV Online Számla rendszerében minden, vállalkozásunk részére kiállított számla megtalálható.

Ennél már csak az a jobb, hogy az adóhatóság lehetőséget biztosít arra, hogy ezeket a vállalkozásod részére kiállított számlaadatokat visszaszinkronizáljuk a Billingódba. 

Azaz az összes, vállalkozásodnak kiállított számla adata, automatikusan bekerülhet a Billingo Kiadásaid közé. Így egyetlen felületen, átláthatóan tarthatod nyilván a bevételeid mellett a kiadásaidat is. 
A Billingo megújult Kiadások funkcióról ITT írtunk bővebben.

A bevételek és kiadások viszonyát a Számlalista oldalon egy látványos grafikon egyértelműen is szemlélteti. A zöld oszlop a bevételeket, a piros pedig a kiadásokat jelöli. 

Jól mutat?

Billingo NAV-Szinkron

 A Billingo NAV-Szinkron nagyon hasznos funkció, mert

  • nem kell többé manuálisan rögzítened a kiadásaidat, 
  • minden szállítói számlád adata automatikusan megjelenik a Kiadások között, 
  • egyetlen felületen tarthatod nyilván a bevételeket és a kiadásokat, 
  • megspórolod a kiadások rögzítésére szánt időt, 
  • garantáltan minden szállítói számláról tudni fogsz,
  • egyszerűen csatolhatod a számlaképet az adatok mellé, 
  • mindig naprakészen látod a vállalkozásod kiadásait,
  • automatikusan naprakészen tarthatod a cash-flow-t,
  • a könyvelőd is hozzáfér a kiadási adatokhoz. 

A NAV-Szinkron funkcióval elfelejtheted az órákig tartó adminisztrációt. Vállalkozásod kiadásai mindig pontosan, naprakészen, egyetlen kattintásra a rendelkezésedre állnak. 

NAV-szinkron a gyakorlatban

A Billingo NAV-Szinkron a gyakorlatban nagyon egyszerű. A teljesítést követően a szállító kiállítja a számlát a vállalkozás nevére, majd a jogszabálynak megfelelően feltölti a számlaadatokat a NAV-Online Számla rendszerbe.

 A Billingo szinkronizál a NAV Online Számla rendszerrel, így az adatok automatikusan a Kiadások között is megjelennek. 

Ez ám a modern online számlázás!

A NAV-Szinkron funkciót a KATA, Master és Innovátor csomagokban ingyen, extra felár nélkül használhatod. 

Az adatok szinkronizálása KATA és Master csomagokban naponta egyszer, Innovátorban azonban már óránként egyszer megtörténik. Szóval, ha fontos, hogy mindig pontos adatokból dolgozhass, válts Innovátorra ITT.

A Billingo NAV-Szinkronnal csak a számlaadatok kerülnek a Kiadások közé, a számlaképeket manuálisan tudod az adatok mellé csatolni. E-számla esetén ez nagyon egyszerű, de az sem gond, ha papír alapú számlát kaptál. Egyszerűen fotózd le a számlát a mobiloddal, és csatold mobilról a kiadás mellé.

A Billingo NAV-Szinkron szupergyors, így könnyen előfordulhat, hogy a Kiadások között már olyan számlákat is látsz, amelyek hozzád még nem is jutottak el.

A NAV-Szinkron funkció beállítása

A Billlingo NAV-Szinkron funkciót az Online Számla beállításaidnál tudod engedélyezni. 

Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Beállítások/NAV Online Számla összekötés menüpontra, majd jelöld be a Bejövő (szállító) számlaadatok a NAV Online Számla rendszeréből lehetőséget.  

Billingo NAV-Szinkron

Már működik is. Hamarosan automatikusan megjelennek a Kiadások között a NAV Online Számla rendszerbe bekerült számláid. A Számlalista oldal grafikonján pedig a már említett, piros oszlop jelöli a kiadásaidat.

Egyszerű, mert Billingo.

Élvezd Te is a kényelmesebb, automatikus adminisztrációt és kezeld egyetlen felületen a bevételeidet és kiadásaidat a Billingóval!
Én is beállítom

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top