Próbáld ki a Billingód novemberi és decemberi újdonságait!

Billingo hírek 2021.01.19. - 5 p. olvasás

Két sokak által várt és a pénzügyi nyilvántartások vezetését jelentősen megkönnyítő funkció debütált a tavalyi év végén. A Kiadások menüpont megújulása és a NAV-Szinkron bevezetése látványosan egyszerűsíti a bejövő számlák kezelését és befogadását, de ez csak a kezdet. Nézd meg, mennyi új funkciót és újdonságot élesítettünk novemberben és decemberben a Billingódban!

Újdonságok

Megérkezett a Billingo NAV-Szinkron

A NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség nemcsak adminisztrációs teher. Az adóhatóság az adatokért cserébe elérhető és naprakész szolgáltatásokat is nyújt. Ezek közül az egyik legjelentősebb a szállítói számlaadatok szinkronizálási lehetősége, azaz a Billingo NAV-Szinkron. 

A Billingo NAV-Szinkron funkcióval a NAV Online Számla rendszerébe feltöltött számlák adatait automatikusan visszaszinkronizáljuk a Billingódba. Az automatikus összesítéssel így a bevételeid mellett a kiadásaid is pontosan, látványos diagramon jelennek meg a Billingo Számlalista oldaladon. 

Olvass róla még többet » 

 Automatizálható a Billingo Kiadások funkció

A Billingo Kiadások menüpontban eddig is kényelmesen vezethetted a Kiadásaidat. A NAV-Szinkron funkcióval kombinálva azonban akár ezt is automatizálhatod. A NAV-Szinkron funkció KATA és Master előfizetés esetén naponta 1x, Innovátor csomag esetén óránként 1x szinkronizálja a bejövő számlák adatait, amelyek automatikusan, a kiadás típusa szerint kategorizálva kerülnek be a Kiadások menüpontba. A lista alapján naprakészen ellenőrizheted, milyen számlákat állítottad ki a vállalkozásod címére, ezzel a számlabefogadást is egyszerűsítheted. 

A Kiadások menüpont a Könyvelői fiókon keresztül is elérhető, így a könyvelőd a kiadásaid adataihoz is hozzáférhet a közvetlen közreműködésed nélkül. 

Olvass róla még többet » 

A Kiadások beállításához képes útmutatót is készítettünk »


Megjelent a Billingo White Label

A White Label kiegészítővel elrejtheted a Billingóra utaló logókat, megjegyzéseket és információkat a kiállított számlaértesítő e-mailből, a számlaletöltő oldalról és a számlaképekről is. Így csak az általad megadott adatok, információk és logók jelennek meg a számládon, semmi egyéb. 
A Billingo White Label kiegészítő havidíjas, kiegészítő szolgáltatás, amely KATA, Master és Innovátor csomag esetén választható és az előfizetési díjon felül fizetendő. 

Olvass róla többet »


Növeld Limitemeléssel a kiállítható számláid számát

Előfordult már, hogy kevésnek bizonyult a Billingo előfizetésedhez járó, kiállítható számlák kerete? A Billingo új Limitemelés kiegészítő funkciójával ezt azonnal megoldhatod, és naponta (!) 2000 számlával növelheted a keretedet.

Olvass róla többet »


Változások és újítások a már meglévő funkciók működésében

Díjbekérő is készíthető a Számlaismétlődővel

Ha rendszeresen állítasz ki ugyanolyan díjbekérőt ugyanazon vevődnek, akkor mostantól ezt a feladatot automatizálhatod. Azaz a Számlaismétlődő beállításakor a Díjbekérő típust is választhatod, így a rendszer a megadott időben kiállítja a kért díjbekérődet. Fontos, hogy jelenleg a díjbekérőt a rendszer e-mailben még nem küldi ki, ezt manuálisan kell megtenned, de hamarosan ezt is automatizálhatod.

Utólag nem módosíthatók a kiállított díjbekérők

A megújult Számlalista felületen a korábban kiállított és kiküldött díjbekérő nem módosítható. A Szerkeszt gombra kattintva archiválhatod a korábban kiállított díjbekérőt, ezzel együtt egy másolatot hozhatsz létre, amelyet már bárhogyan módosíthatsz. Az új díjbekérőn megjelenik, hogy melyik díjbekérő alapján készült az új bizonylat, így egyértelműen azonosíthatod Te és a vevőd is.

Új szűrési lehetőségként megjelenik az ún. Archív kategória. Ha szeretnéd, a benne lévő számlákat el is rejtheted a számlalistából.

Új számlatípusok állíthatók ki a díjbekérők alapján

Korábban a pénzügyileg teljesített díjbekérő alapján csak végszámlát lehetett készíteni. Mostantól előlegszámla is kiállítható. A kiállított számlára pedig automatikusan rákerül a díjbekérő sorszáma is. 

 Új információk a pénzügyileg rendezett díjbekérőkön 

Korábban a fizetettre állítása esetén csak a befizetés dátumát lehetett megadni, mostantól a Pénzügyi teljesítést nem igényel felirat, a teljesítés dátumának megadása és a Fizetési határidő módosítása is megoldható. 

Szabadon módosítható a Számla kelte és a Teljesítési dátum bankkártyás fizetés esetén

Azonnali és bankkártyás fizetési módok esetén a korábbiaktól eltérően lehetőség van módosítani a teljesítési dátum és a számla keltének időpontját, amennyiben díjbekérő alapján állítod ki a vég- vagy előlegszámlát. A funkció a korábban megszokott módon is használható.


Módosítható a Billingo fiókhoz tartozó e-mail cím

Felhasználói igényre készült el a fejlesztés, amelynek köszönhetően mostantól egyszerűen módosíthatod a Billingo fiókodhoz tartozó e-mail címet. Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Fiók/E-mail cím változtatás menüpontra, és add meg az új e-mail címet, végül kattints a Mentés gombra. 

 Elrejthető a ország a számláról

Szintén felhasználói visszajelzés alapján érkezett az igény, hogy abban az esetben, ha a számlákat csak belföldi vevők részére állítjuk ki, el lehessen rejteni az országnevet. Bekerült ezért Beállítások/Bizonylat Beállítások menüpontba egy Ország elrejtése a számlákon opció. A Ne látszódjon lehetőséget kiválasztva az országnév nem jelenik meg a számlákon. 

 

Eldöntheted, hogy elektronikus vagy hagyományos számlát kérsz a Billingótól

A Billingo eddig minden partnere részére automatikusan elektronikus számlát állított ki. Szintén felhasználói visszajelzés alapján történt fejlesztésnek köszönhetően viszont mostantól hagyományos, papír alapú számlát is igényelhetsz. Az erre vonatkozó információt a számlázási adatoknál adhatod meg. 


Új adat az Általános számla export -XLS-ben

Szintén felhasználói igényre készült el az Általános számla export - XLS bővítése, amelynek köszönhetően mostantól az exportba egy új oszlop, a Kulso azonosito is bekerült. Ez azért hasznos, mert az oszlopban megjelenhetnek pl. a webáruházban rögzített megrendelések azonosító számai. Így könnyebb azonosítani futárcégek elszámolásai alapján az utánvéthez tartozó számlát. Ezzel jelentősen gyorsítható az ellenőrzési folyamat. 

Kötelező a terméknév megadása a számlán

Egy új bizonylat létrehozásakor mostantól kötelező elem a termék nevének megadása. Ez az adat a tömeges számlagenerálás esetén is kötelezően megadandó információ.  

Nem rövid a lista, de érdemes kipróbálnod a téged is érintő funkciókat és újításokat, mert még egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik a számlázásodat!

Irány a Billingóm »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top