Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Próbáld ki a Billingód novembe…
Velünk történt - 2021.01.19. - 5 p. olvasás

Próbáld ki a Billingód novemberi és decemberi újdonságait!

Két sokak által várt és a pénzügyi nyilvántartások vezetését jelentősen megkönnyítő funkció debütált a tavalyi év végén. A Kiadások menüpont megújulása és a NAV-Szinkron bevezetése látványosan egyszerűsíti a bejövő számlák kezelését és befogadását, de ez csak a kezdet. Nézd meg, mennyi új funkciót és újdonságot élesítettünk novemberben és decemberben a Billingódban!

Próbáld ki a Billingód novemberi és decemberi újdonságait!

Újdonságok

Megérkezett a Billingo NAV-Szinkron

A NAV online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség nemcsak adminisztrációs teher. Az adóhatóság az adatokért cserébe elérhető és naprakész szolgáltatásokat is nyújt. Ezek közül az egyik legjelentősebb a szállítói számlaadatok szinkronizálási lehetősége, azaz a Billingo NAV-Szinkron. 

A Billingo NAV-Szinkron funkcióval a NAV Online Számla rendszerébe feltöltött számlák adatait automatikusan visszaszinkronizáljuk a Billingódba. Az automatikus összesítéssel így a bevételeid mellett a kiadásaid is pontosan, látványos diagramon jelennek meg a Billingo Számlalista oldaladon. 

Olvass róla még többet » 

 Automatizálható a Billingo Kiadások funkció

A Billingo Kiadások menüpontban eddig is kényelmesen vezethetted a Kiadásaidat. A NAV-Szinkron funkcióval kombinálva azonban akár ezt is automatizálhatod. A NAV-Szinkron funkció KATA és Master előfizetés esetén naponta 1x, Innovátor csomag esetén óránként 1x szinkronizálja a bejövő számlák adatait, amelyek automatikusan, a kiadás típusa szerint kategorizálva kerülnek be a Kiadások menüpontba. A lista alapján naprakészen ellenőrizheted, milyen számlákat állítottad ki a vállalkozásod címére, ezzel a számlabefogadást is egyszerűsítheted. 

A Kiadások menüpont a Könyvelői fiókon keresztül is elérhető, így a könyvelőd a kiadásaid adataihoz is hozzáférhet a közvetlen közreműködésed nélkül. 

Olvass róla még többet » 

A Kiadások beállításához képes útmutatót is készítettünk »


Megjelent a Billingo White Label

A White Label kiegészítővel elrejtheted a Billingóra utaló logókat, megjegyzéseket és információkat a kiállított számlaértesítő e-mailből, a számlaletöltő oldalról és a számlaképekről is. Így csak az általad megadott adatok, információk és logók jelennek meg a számládon, semmi egyéb. 
A Billingo White Label kiegészítő havidíjas, kiegészítő szolgáltatás, amely KATA, Master és Innovátor csomag esetén választható és az előfizetési díjon felül fizetendő. 

Olvass róla többet »


Növeld Limitemeléssel a kiállítható számláid számát

Előfordult már, hogy kevésnek bizonyult a Billingo előfizetésedhez járó, kiállítható számlák kerete? A Billingo új Limitemelés kiegészítő funkciójával ezt azonnal megoldhatod, és naponta (!) 2000 számlával növelheted a keretedet.

Olvass róla többet »


Változások és újítások a már meglévő funkciók működésében

Díjbekérő is készíthető a Számlaismétlődővel

Ha rendszeresen állítasz ki ugyanolyan díjbekérőt ugyanazon vevődnek, akkor mostantól ezt a feladatot automatizálhatod. Azaz a Számlaismétlődő beállításakor a Díjbekérő típust is választhatod, így a rendszer a megadott időben kiállítja a kért díjbekérődet. Fontos, hogy jelenleg a díjbekérőt a rendszer e-mailben még nem küldi ki, ezt manuálisan kell megtenned, de hamarosan ezt is automatizálhatod.

Utólag nem módosíthatók a kiállított díjbekérők

A megújult Számlalista felületen a korábban kiállított és kiküldött díjbekérő nem módosítható. A Szerkeszt gombra kattintva archiválhatod a korábban kiállított díjbekérőt, ezzel együtt egy másolatot hozhatsz létre, amelyet már bárhogyan módosíthatsz. Az új díjbekérőn megjelenik, hogy melyik díjbekérő alapján készült az új bizonylat, így egyértelműen azonosíthatod Te és a vevőd is.

Új szűrési lehetőségként megjelenik az ún. Archív kategória. Ha szeretnéd, a benne lévő számlákat el is rejtheted a számlalistából.

Új számlatípusok állíthatók ki a díjbekérők alapján

Korábban a pénzügyileg teljesített díjbekérő alapján csak végszámlát lehetett készíteni. Mostantól előlegszámla is kiállítható. A kiállított számlára pedig automatikusan rákerül a díjbekérő sorszáma is. 

 Új információk a pénzügyileg rendezett díjbekérőkön 

Korábban a fizetettre állítása esetén csak a befizetés dátumát lehetett megadni, mostantól a Pénzügyi teljesítést nem igényel felirat, a teljesítés dátumának megadása és a Fizetési határidő módosítása is megoldható. 

Szabadon módosítható a Számla kelte és a Teljesítési dátum bankkártyás fizetés esetén

Azonnali és bankkártyás fizetési módok esetén a korábbiaktól eltérően lehetőség van módosítani a teljesítési dátum és a számla keltének időpontját, amennyiben díjbekérő alapján állítod ki a vég- vagy előlegszámlát. A funkció a korábban megszokott módon is használható.


Módosítható a Billingo fiókhoz tartozó e-mail cím

Felhasználói igényre készült el a fejlesztés, amelynek köszönhetően mostantól egyszerűen módosíthatod a Billingo fiókodhoz tartozó e-mail címet. Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Fiók/E-mail cím változtatás menüpontra, és add meg az új e-mail címet, végül kattints a Mentés gombra. 

 Elrejthető a ország a számláról

Szintén felhasználói visszajelzés alapján érkezett az igény, hogy abban az esetben, ha a számlákat csak belföldi vevők részére állítjuk ki, el lehessen rejteni az országnevet. Bekerült ezért Beállítások/Bizonylat Beállítások menüpontba egy Ország elrejtése a számlákon opció. A Ne látszódjon lehetőséget kiválasztva az országnév nem jelenik meg a számlákon. 

 

Eldöntheted, hogy elektronikus vagy hagyományos számlát kérsz a Billingótól

A Billingo eddig minden partnere részére automatikusan elektronikus számlát állított ki. Szintén felhasználói visszajelzés alapján történt fejlesztésnek köszönhetően viszont mostantól hagyományos, papír alapú számlát is igényelhetsz. Az erre vonatkozó információt a számlázási adatoknál adhatod meg. 


Új adat az Általános számla export -XLS-ben

Szintén felhasználói igényre készült el az Általános számla export - XLS bővítése, amelynek köszönhetően mostantól az exportba egy új oszlop, a Kulso azonosito is bekerült. Ez azért hasznos, mert az oszlopban megjelenhetnek pl. a webáruházban rögzített megrendelések azonosító számai. Így könnyebb azonosítani futárcégek elszámolásai alapján az utánvéthez tartozó számlát. Ezzel jelentősen gyorsítható az ellenőrzési folyamat. 

Kötelező a terméknév megadása a számlán

Egy új bizonylat létrehozásakor mostantól kötelező elem a termék nevének megadása. Ez az adat a tömeges számlagenerálás esetén is kötelezően megadandó információ.  

Nem rövid a lista, de érdemes kipróbálnod a téged is érintő funkciókat és újításokat, mert még egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik a számlázásodat!

Irány a Billingóm »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023