Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 10 pénztárcakímélő érv a száml…
Tippek - 2015.04.28. - 5 p. olvasás

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

A számlázás a vállalkozói lét kötelező velejárója. A cég növekedésével pedig egyre több időt, energiaráfordítást és pénzt követel. Bár a papíralapú számlázás kora lassan lejár, mégis akadnak, akik csak nehezen váltanak, vagy kezdő vállalkozóként tanácstalanok milyen módszert válasszanak az eladott termékek vagy elvégzett munka számlázására. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani a mai poszttal.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

Egy induló vállalkozás életében nagy élmény az első számla kiállítása. Egészséges izgalom kíséri, hogy minden sorba a helyes adat kerüljön, jól legyen kiszámolva az áfa, ne maradjon le semmilyen információ. A megrendelések sokasodásával azonban a számlázás körüli adminisztráció az egyik leginkább időrabló tevékenységgé változhat. És akkor felmerül a sok tízezret érő kérdés: hogyan lehetne ezt egyszerűsíteni, gyorsítani?

A számlázó programok megjelenésével a kérdés megoldódni látszik, az viszont talán csak kevés cégvezető fejében fordul meg, hogy a számítógépes számlázással mekkora előnyre tehet szert és akár évente jelentős összeget meg is takaríthat. Összegyűjtöttük a 10 legütősebb érvet a számlázó programok mellett, amelyeknek köszönhetően a céges kassza is tovább dagadhat.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett:

  • Pofonegyszerű Az ideális számlázó használata egyszerű, felépítése egyértelmű és logikus. A rendszer üres dobozokat kínál fel, amelyeket egyszerűen csak ki kell tölteni. Elég megadni a termék vagy szolgáltatás árát, a program automatikusan számolja az áfát és a végösszeget is. Ennél azonban egy korszerű számlázó program többet is tud.

  • Villámgyors Optimális esetben, a számlázó megjegyzi a felvitt partner adatait és a következő számlázáskor elég azt csak a listából kiválasztani. A legjobb azonban, ha a termék vagy szolgáltatás neve és ára is rögzíthető, így ha azok már szerepelnek a rendszerben, akkor a számlázás valóban csak néhány kattintás. A számlázó program megismerését követően pedig a számlázás olyan villámgyorssá változtatható, akár egy versenyautó.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Kiszámítható A kiállított számlák összegét minden számlázó program megmutatja. Ezek adott időpontra, hónapra vagy évre lebontva is jól szűkíthetőek. A cégvezetők számára hasznos információkkal szolgálhat a kiadások rögzítése is, így bármikor pontos képet kaphat cége pénzügyeiről, tervezhetők a költségek és előre látható a fizetendő áfa összege is.

  • Átlátható Hasznos funkció a kiadott, kifizetetlen vagy lejárt számlák szűrésének lehetősége is, mert ezzel pontosan nyomon követhető a vállalkozás kintlévősége és időben megelőzhetők a likviditási problémák.

  • Olcsó Bár léteznek szolgáltatásukban korlátozott ingyenes számlázó programok is, bármennyire is hihetetlennek tűnik a fizetős számlázó programokkal is lehet csökkenteni a számlázási költségeket.

A gépi számlázáshoz kapcsolódóan először felmerülő költség a nyomtatáshoz és a postai feladáshoz kapcsolódik. Az elektronikus vagy mobil számlázással azonban ez 100%-ban elhagyható. Az e-számlák rögzítése ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a hagyományos számlák készítése, nem kell - és nem is szabad - őket kinyomtatni, e-mailben azonnal, akár a számlázó programon belül is küldhetők, így nem kell időt pazarolni a postai sorban állásra, és a folyton dráguló, lassú és bizonytalan postai szolgáltatás sem jelenthet problémát többé. Ugyan az e-számlák hitelesítéséhez időbélyeg szülkséges, amely pénzbe kerül, 2015. áprilisától a Billingo Premium előfizetői számára ez is teljesen ingyenes. Extra pozitívum az eleketronikus számlák mellett, hogy a tapasztalatok szerint ezeket a partnerek gyorsabban kifizetik, ezért a kintlévőségminimalizálás egyik hatékony eszköze lehet.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Kifogáskezelő Magyarországon sajnos nem ritkák a kifizetetlen számlák, az egyik leggyakoribb reakció a "de hát meg sem kaptuk a számlát"-kifogás. Az e-mailben küldött számlákkal ez a kibúvó is hatékonyan kezelhető, hiszen a kiállítást követően a számla azonnal a partner postaládájában landol. Ezzel a módszerrel csökkenthetők a kintlévőségek és gyorsíthatók a kifizetések.

  • Nyomon követhető Pár éve talán még utópisztikusnak tűnt, hogy figyelni tudjuk mikor kapja meg, nyitja ki, olvassa el vagy tölti le a partner a megkapott számlát. 2015-ben ez azonban már egy megvalósult álom.

  • Bármikor, bárhonnan elérhető Felgyorsult világunkban mindent azonnal és ott helyben akarunk. Egy számla kiállítását sem halogathatjuk napokig. Az online számlázó programok a számlázás tökéletes szabadságát biztosítják. A számlák kiállításához mindössze internetkapcsolatra van szükség. A művelet laptopon, tableten vagy akár mobilon is elvégezhető, a számlát pedig azonnal e-mailben el is lehet küldeni. Mobil számlázhatunk a vonaton vagy a dugónban ülve, a strandon, a színházi előadás szünetében vagy akár a kedvenc kávézónkban is. Az online számlázás végtelen kényelmet és határtalan szabadságot biztosít a számlázásban.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Automatizálható Bár korábban már ejtettünk szót arról, hogy a számlázó programokkal rengeteg időt és pénzt lehet spórolni, az igazán nagy áttörést azonban mégiscsak a számlázás automatizálása jelenti. Egy API-nak köszönhetőn a számlázó összeköthető a webáruházzal vagy bármilyen arra alkalmas rendszerrel, így a program a megrendelést követően automatikusan kiállítja és ki is küldi a számlát a megrendelőnek. Ezt követően csak a vételár beérkezését kell ellenőrizni, a számlázás folyamatával egy másodpercet sem kell foglalkozni.

  • Presztízsnövelő A céges arculat megtervezésére a legtöbb vállakozás jelentős összeget költ. Ez az egyik legjobb eszköz, céljaik, elképzeléseik kifejezésére. Miért éppen a számlák ne tükröznék ezt, amikor azzal az összes partner találkozik? Az igényes, szép és az arculathoz illeszkedő számlával növelhető a cégbe vetett bizalom, fontos kommunikációs eszköz és a vállakozás presztízsét is emeli. Nagy hiba megfeledkezni róla.

Ha még nem találtad meg álmaid elektronikus és mobil számlázóját, de a fentiek számodra is nagyon fontosak, akkor próbáld ki 30 napig ingyen a Billingót, és feltárul előtted a számlázók új generációja.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés