Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 10 pénztárcakímélő érv a száml…
Tippek - 2015.04.28. - 5 p. olvasás

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

A számlázás a vállalkozói lét kötelező velejárója. A cég növekedésével pedig egyre több időt, energiaráfordítást és pénzt követel. Bár a papíralapú számlázás kora lassan lejár, mégis akadnak, akik csak nehezen váltanak, vagy kezdő vállalkozóként tanácstalanok milyen módszert válasszanak az eladott termékek vagy elvégzett munka számlázására. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani a mai poszttal.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

Egy induló vállalkozás életében nagy élmény az első számla kiállítása. Egészséges izgalom kíséri, hogy minden sorba a helyes adat kerüljön, jól legyen kiszámolva az áfa, ne maradjon le semmilyen információ. A megrendelések sokasodásával azonban a számlázás körüli adminisztráció az egyik leginkább időrabló tevékenységgé változhat. És akkor felmerül a sok tízezret érő kérdés: hogyan lehetne ezt egyszerűsíteni, gyorsítani?

A számlázó programok megjelenésével a kérdés megoldódni látszik, az viszont talán csak kevés cégvezető fejében fordul meg, hogy a számítógépes számlázással mekkora előnyre tehet szert és akár évente jelentős összeget meg is takaríthat. Összegyűjtöttük a 10 legütősebb érvet a számlázó programok mellett, amelyeknek köszönhetően a céges kassza is tovább dagadhat.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett:

  • Pofonegyszerű Az ideális számlázó használata egyszerű, felépítése egyértelmű és logikus. A rendszer üres dobozokat kínál fel, amelyeket egyszerűen csak ki kell tölteni. Elég megadni a termék vagy szolgáltatás árát, a program automatikusan számolja az áfát és a végösszeget is. Ennél azonban egy korszerű számlázó program többet is tud.

  • Villámgyors Optimális esetben, a számlázó megjegyzi a felvitt partner adatait és a következő számlázáskor elég azt csak a listából kiválasztani. A legjobb azonban, ha a termék vagy szolgáltatás neve és ára is rögzíthető, így ha azok már szerepelnek a rendszerben, akkor a számlázás valóban csak néhány kattintás. A számlázó program megismerését követően pedig a számlázás olyan villámgyorssá változtatható, akár egy versenyautó.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Kiszámítható A kiállított számlák összegét minden számlázó program megmutatja. Ezek adott időpontra, hónapra vagy évre lebontva is jól szűkíthetőek. A cégvezetők számára hasznos információkkal szolgálhat a kiadások rögzítése is, így bármikor pontos képet kaphat cége pénzügyeiről, tervezhetők a költségek és előre látható a fizetendő áfa összege is.

  • Átlátható Hasznos funkció a kiadott, kifizetetlen vagy lejárt számlák szűrésének lehetősége is, mert ezzel pontosan nyomon követhető a vállalkozás kintlévősége és időben megelőzhetők a likviditási problémák.

  • Olcsó Bár léteznek szolgáltatásukban korlátozott ingyenes számlázó programok is, bármennyire is hihetetlennek tűnik a fizetős számlázó programokkal is lehet csökkenteni a számlázási költségeket.

A gépi számlázáshoz kapcsolódóan először felmerülő költség a nyomtatáshoz és a postai feladáshoz kapcsolódik. Az elektronikus vagy mobil számlázással azonban ez 100%-ban elhagyható. Az e-számlák rögzítése ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a hagyományos számlák készítése, nem kell - és nem is szabad - őket kinyomtatni, e-mailben azonnal, akár a számlázó programon belül is küldhetők, így nem kell időt pazarolni a postai sorban állásra, és a folyton dráguló, lassú és bizonytalan postai szolgáltatás sem jelenthet problémát többé. Ugyan az e-számlák hitelesítéséhez időbélyeg szülkséges, amely pénzbe kerül, 2015. áprilisától a Billingo Premium előfizetői számára ez is teljesen ingyenes. Extra pozitívum az eleketronikus számlák mellett, hogy a tapasztalatok szerint ezeket a partnerek gyorsabban kifizetik, ezért a kintlévőségminimalizálás egyik hatékony eszköze lehet.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Kifogáskezelő Magyarországon sajnos nem ritkák a kifizetetlen számlák, az egyik leggyakoribb reakció a "de hát meg sem kaptuk a számlát"-kifogás. Az e-mailben küldött számlákkal ez a kibúvó is hatékonyan kezelhető, hiszen a kiállítást követően a számla azonnal a partner postaládájában landol. Ezzel a módszerrel csökkenthetők a kintlévőségek és gyorsíthatók a kifizetések.

  • Nyomon követhető Pár éve talán még utópisztikusnak tűnt, hogy figyelni tudjuk mikor kapja meg, nyitja ki, olvassa el vagy tölti le a partner a megkapott számlát. 2015-ben ez azonban már egy megvalósult álom.

  • Bármikor, bárhonnan elérhető Felgyorsult világunkban mindent azonnal és ott helyben akarunk. Egy számla kiállítását sem halogathatjuk napokig. Az online számlázó programok a számlázás tökéletes szabadságát biztosítják. A számlák kiállításához mindössze internetkapcsolatra van szükség. A művelet laptopon, tableten vagy akár mobilon is elvégezhető, a számlát pedig azonnal e-mailben el is lehet küldeni. Mobil számlázhatunk a vonaton vagy a dugónban ülve, a strandon, a színházi előadás szünetében vagy akár a kedvenc kávézónkban is. Az online számlázás végtelen kényelmet és határtalan szabadságot biztosít a számlázásban.

10 pénztárcakímélő érv a számlázó programok mellett

  • Automatizálható Bár korábban már ejtettünk szót arról, hogy a számlázó programokkal rengeteg időt és pénzt lehet spórolni, az igazán nagy áttörést azonban mégiscsak a számlázás automatizálása jelenti. Egy API-nak köszönhetőn a számlázó összeköthető a webáruházzal vagy bármilyen arra alkalmas rendszerrel, így a program a megrendelést követően automatikusan kiállítja és ki is küldi a számlát a megrendelőnek. Ezt követően csak a vételár beérkezését kell ellenőrizni, a számlázás folyamatával egy másodpercet sem kell foglalkozni.

  • Presztízsnövelő A céges arculat megtervezésére a legtöbb vállakozás jelentős összeget költ. Ez az egyik legjobb eszköz, céljaik, elképzeléseik kifejezésére. Miért éppen a számlák ne tükröznék ezt, amikor azzal az összes partner találkozik? Az igényes, szép és az arculathoz illeszkedő számlával növelhető a cégbe vetett bizalom, fontos kommunikációs eszköz és a vállakozás presztízsét is emeli. Nagy hiba megfeledkezni róla.

Ha még nem találtad meg álmaid elektronikus és mobil számlázóját, de a fentiek számodra is nagyon fontosak, akkor próbáld ki 30 napig ingyen a Billingót, és feltárul előtted a számlázók új generációja.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top