Ez történt velünk idén - Billingo fejlesztések 2022-ben

Billingo hírek 2022.12.28. - 8 p. olvasás

Hosszú és eseménydús év van mögöttünk, amelyben sokszor kellett sportos ütemet diktálnunk, de megérte. Rengetegen vagytok, akiknek segíteni tudtunk a funkcióbővítésekkel, az újításokkal vagy épp azzal, hogy azonnal reagáltunk a kata-törvény módosítására, és szinte pillanatok alatt lefejlesztettük az Átalányadó asszisztenst és egyéb segítségeket. Nézzük sorra a 2022-es újdonságokat, amelyek a 2023-as évet is megkönnyítik nektek!

Ha január, akkor megújulás…

Erősen indult a január, rengeteg újítással robbantunk be az évbe. A Bankszinkront 2022 év elejétől már a Takarékbank ügyfelei is használhatják, és az integrációnak köszönhetően mindent könnyen, egy helyen kezelhetnek. Akkor 11-re bővült a Billingóval összeköthető bankok száma, 2022 év végére pedig már négy ország 21 pénzintézetével kapcsolódtunk össze, és folyamatosan bővülünk!

Emellett még év elején bővítettük a Jogosultságok fülét minden Billingo felhasználónak, hogy a munkatársak is használhassák a felületet cégen belül, de csak olyan mértékben, ahogy te azt beállítod. Gyorsítottunk a fizetett státusz állításán számláid esetében, a felületre történő belépésen (már Google, Apple és Facebook adataiddal is használhatod a Billingót), és bővültünk a nyugta/e-nyugta stornózás lehetőségével.

A tömeges számlagenerálást átláthatóbbá téve előre helyeztük a legfrissebbeket, és ha sikertelen lett az adatszolgáltatásod a NAV felé, januártól azonnali e-mailt küldünk róla, ha a beállításokban ezt kéred. Szintén januártól van arra lehetőséged, hogy az adatszolgáltatási kötelezettséged automatikusságát megtagadd a Billingo felületén.

Február - feltört a készletkezelő, az Ügykezelő és a Soft POS

A Készletkezelő kivételezési folyamatában februártól hasít a számlázás, a bruttó ár mellett a termék nettó árát és nettó beszerzési árát is felviheted. Év eleje óta választhatsz, hogy a tömeges szerkesztésnél a felvitt terméked készletkezelt legyen-e vagy sem, valamint beszerkesztheted az EAN-kódját és a cikkszámát is.

Frissült mobilAPP-unk is, illetve az Ügykezelőnket is feltunningoltuk, bővítettük a szűrési lehetőségeket, és a modern vállalkozók kedvence, a Soft POS is lépett egyet előre - 2022 februárjától azonnal nyomtathatod is vele a számlát vagy e-számlát. Egy-két újítással még okosabb lett a Billingo, kattints a részletekért!

Emellett külön kértétek, mi pedig februárban megcsináltuk - leradírozhatod a számlákról a bankszámlaszámod. Ha szeretnéd, akkor megválhatsz ettől az adattól a számláidon.

Ha tavasz, akkor gyorsítás

Újabb funkciókkal bővült a Billingo MobilAPP, megérkezett egy szuper újítás, amire rengetegen vártatok és újabb funkciók érhetők el márciustól a Készletkezelőben és az Ügykezelőben.

Márciusban még ingadoztunk a fagyok és a tavaszi virágillat közt, a Billingónál viszont már sziklaszilárdan elérhető lett a Céginfó és a Partnerfigyelő a mobilAPPban, így azóta bárhol és bármikor képbe kerülhetsz ügyfeleid hátterével kapcsolatban. Ráadásul az időben nem fizető ügyfeleidnek már a mobilodról is kiküldheted a fizetési kérelmed (aminek kiküldésén minden felületünkön gyorsítottunk). És ami egy óriási könnyítés: a Facebook adataiddal is beléphettek azóta az applikációba, hogy még gyorsabbak legyetek.

Bővítettük a készletkezelőt, könnyebb a raktárak közti készletmozgás, és csökkentettük az adminisztrációs terheiteket, az Ügykezelő azóta is közkedvelt fejlesztésével. Csak pár kattintás, és díjbekérőből előlegszámlát, számlából módosító számlát, előlegszámlából, számlából vagy nyugtából pedig stornó számlát készíthetsz.

Április-május - a mobilapp tündököl

Várva-várt újításként a MobilAPP tablet verzióját készítettük el, ráadásul már a sötét téma is elérhetővé vált. A Billingo frissítette a Kata Asszisztensét az ügyfelek visszajelzései alapján, az ügyfélszolgálathoz befutott kéréseitek szerint bővítettük a funkciókat.

Vízre bocsátottuk a Bankszinkron Plusz hajóját, amellyel bárhány bankszámlád elérhetővé vált egy felületen! Egy plusz funkciót kapott a Készletkezelő is, amellyel még átláthatóbbá válik az árumozgásod. Lesd meg, mire jó ez neked!

Nyári fejlesztések - A Billingo digitalizáltabb, mint valaha

Júniusban arról számoltunk be, hogy a Kata Asszisztens elérhetővé vált a MobilAPP-ban, így akár a Balaton felé vonatozva is nyomon követhetted az AAM kereted. Júniusban érkezett az alkalmazásba a Pályázatfigyelő, hogy még a laptopot se kelljen felnyitnod, ha számodra releváns tenderről akarsz értesülni.

Ha épp az ország másik felén jártál vállalkozóként, és nem volt nálad terminál, külön örülhettél a Soft POS fejlesztésünknek, a kiállított nyugtát vagy e-nyugtát azonnal elküldheted már az ügyfeleknek SMS-ben vagy e-mailben.

A Bankszinkronon folyamatosan csiszoltunk 2022-ben is, már májustól párosíthatók a korábban fizetettre állított számlák is a tranzakciókkal. A megjelenő tranzakciókat a közlemény alapján automatikusan összepárosítja a Bankszinkron a kiállított számlákkal, és egyezés esetén automatikusan fizetettre is állítja a bizonylatot.

Júniusban záporoztak hozzánk a visszajelzések, mennyire örültök a megújult Vezérlőpultunknak, hiszen sokkal átláthatóbbá és modernebbé tettük. Grafikonon is láthatóvá váltak a bevételek és kiadások, az adataid láthatóbbak lettek, és a közelgő események is megjelentek a Vezérlőpulton, a számlázás pedig azonnal indítható már innen.

Hogy a készleteid rendben legyenek, júniusban debütált a régóta dédelgetett fejlesztésünk: az automatikus kivételezési funkció és az új, Vevői rendelések menüpont. Ebben a termékek fizikai vagy webáruházas termékértékesítéseiről kiállított számláinak adatai jelennek meg. Ezek alapján a Készletkezelő automatikusan kivételezi a termékeid, és ezzel egyidejűleg aktualizálja a készletváltozásokat. Teljesen automatizáltan vezetheted a készleteid!

Július - amikor borult az addigi menetrend

A Billingo azonnal reagált a júliusi kata-törvény módosításra, és behoztuk a profilunkba az átalányadózást nagyban segítő funkciókat. Először az Átalányadó Kalkulátorral tudtátok kiszámolni, nektek megfelel-e ez az adózási mód, és közben létrehoztuk az Átalányadó Asszisztenst is. Hogy a váltás során a kiállított, de ki nem fizetett számlákból kevesebb problémátok legyen, a Követeléskezelőt adtuk segítségül - közvetlenül a Billingo felületéről indíthatod a “behajtást” több tárgyalástechnikai elemet használva, profi kintlévőségkezelő céggel együttműködve.

A Pályázatfigyelőn is állítottunk ezt-azt, sokkal egyértelműbb, átláthatóbb lett a pályázati adatlap, gyorsítottunk a konzultációkérési időn, és összességében sokkal könnyebb lett a használat.

Augusztusban továbbfejlesztettük a Kalkulátorunkat, a helyi iparűzési adóval és a kötelező kamarai hozzájárulással is számolhattál már, és az egyedileg igénybe vehető adókedvezményeidnek is szorítottunk helyet. Az Átalányadó Asszisztens mellett megjelent az Átalányadó Asszisztens Plusz, amely a bevallást automatikusan előkészíti neked azóta is - és mindezt a MobilAPP-ban is elérhetővé tettük.

Elindítottuk az Átalányadó Asszisztens Facebook csoportunkat, létrehoztunk egy Átalányadó Tudástárat, kimaxoltuk tehát a témát, amennyire lehetett. Emellett a Kata Asszisztenst is megújítottuk azoknak, akik az új-katára tudtak váltani. Módosultak a kalkulátorok, lett egy külön taxis funkció, a rendszer automatikusan figyelmeztet, ha véletlenül cégnek számláznál, így csökkentve a problémáidat.

A nyár vége nekünk nem a pihenésről szólt, két új csomagunk is debütált, az azóta is népszerű Billingo One és Billingo Business, amelyek egyetlen előfizetés keretében nyújtják a Billingo legjavát. Olvasnál róluk bővebben? Kattints IDE!

Szeptember-október - az első lépések az új adózási módokban

Rengeteg vállalkozónak kellett kilépnie a régi katából, és bizony a szeptemberi váltás után elérkezett az első bevallások, a bejelentési határidők idejeje. A Billingo Átalányadó Asszisztens Facebook Csoportban izzott az élet, könyvelő szakértőink odatették magukat a válaszadásban. Mi az Átalányadó Asszisztenst készítettük fel a bevallási időszakra, és beállíthatóvá tettük a biztosítási szüneteket.

Persze nem csak az átalányadózás terén serénykedtünk, ismét frissítettük a MobilAPP-ot, már bekerült az Átalányadó Asszisztens Plusz is, elérheted rajta azóta is a statisztikáid, a bankszámlaegyenleged, a becsült fizetendő áfát és a közelgő eseményeket. A Partnerprofilban is elérhetővé váltak új funkciók, már nyomtatni, letölteni és szerkeszteni is tudod az elektronikus piszkozataid. A Partnerprofil októberben a MobilAPP-ba is bekerült, ráadásul több funkcióval, mint webappon: a Céginfós adatok és a Partnerfigyelő is elérhető a partnereknél.

November - költözz a Billingóra!

Az ősz végével a külföldön már régóta bevett gyakorlatot tettük magunkévá - elindítottuk a Számlázó-költöztetőnket! Ha Billingóra váltanál, novembertől sokkal könnyebben teheted meg úgy, hogy az adataidat is áthozhatod a korábbi online számlázódból, és ott folytathatod a számlázást, ahol abbahagytad. Az áthozott számlaképek érvényes adóügyi bizonylatoknak felelnek meg.

Mivel folyamatosan monitoroztuk az igényeiteket, frissítettük az Átalányadó Asszisztenst, így már a részteljesítéseket is dokumentálhatod a rendszerben. A mobilAPP-ban pedig a bizonylattömb-kezelés lett elérhető, mobilon is külön kezelheted a statisztikáid több tevékenységi kör esetén.

Decembertől a részteljesítések is pontosan dokumentálhatók az Átalányadó Asszisztensben, így ezek az összegek tört összegként jelennek meg a fizetendők és statisztikák közt is, hogy a számításaid pontosak legyenek.

Természetesen 2023-ban sem állunk meg, tovább bővítgetjük a meglévő termékeinket, és szuper újításokban is gondolkodunk. Megtartjuk a jó szokásunkat, hogy titeket, Billingósokat is megkérdezünk, hiszen akkor jó a fejlesztés, ha az titeket szolgál. Észben tartjuk ezt, és folyamatosan beszámolunk minden újdonságról. Tartsatok velünk, Billingózzatok továbbra is!


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top