Minden idők leginnovatívabb éve volt a 2021-es a Billingónál

Billingo hírek 2022.01.19. - 10 p. olvasás

Óriási szintet lépett a Billingo 2021-ben. Ennek pedig az egyik legfontosabb hozadéka, hogy minden eddiginél több visszajelzés érkezett tőletek, a Billingo felhasználóitól. Rendhagyó évértékelés Sárospataki Albert vezérigazgatóval és Besztró Szabolcs stratégiai és operatív igazgatóval.

A Billingo életében a 2021-es év az egyik legfontosabb mérföldkő volt. Elképesztő tempóban követték egymást a külön-külön is jelentős fejlesztések. Ezzel pedig az egyik legkedvelhetőbb számlázóból lépésről lépésre haladva hazánk első digitális cégvezetést támogató ökoszisztémája épült. Egyúttal megnyílt a Billingo kapuja azok előtt a vállalkozások előtt is, akik a számlázást ugyan máshol intézik, de nyitottak a digitális és fintech újdonságokra.

Nézzük,

  • mi mindent történt a Billingónál 2021-ben?
  • hogy lesz mégjobb 2022-re?
  • hogyan segíthetik az innovatív vállalkozásokat egyre inkább a Billingo szolgáltatásai?
  • mi lesz azokkal a vállalkozókkal, akik egyszerűen csak számlázni szeretnének?

Csak számlázni szeretnél? Továbbra is Billingo

A Billingo egy egyszerű MVP (Minimum Viable Product - minimálisan működőképes) számlázóként indult 2014-ben. Mára Magyarország 2. legnagyobb számlázójaként tartják számon.

Bár az elmúlt évben a szoftver elképesztően sok funkcióval bővült, továbbra is az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb választás, ha “csak” számlázni szeretnél.

Ráadásul az ingyenes, Free csomag a piac legszélesebb szolgáltatáspalettáját nyújtja. Köztük egy gyors és egyszerűen használható MobilAPP-ot, amelyet a felhasználók online számlázó kategóriában a legjobbnak értékeltek (Androidon 4,8-as, iOS-es 4,7-es).

A 2022-es évben kiemelt prioritással kezeljük a meglévő funkciók tökéletesítését, a programhasználat további egyszerűsítését, hogy még jobb, még élvezetesebb legyen billingózni, Free felhasználóként és előfizetőként egyaránt.

Maradj velünk, imádni fogod!

Fejlődik a vállalkozásod? Éljen, vele nő a Billingód is

A fejlődés és a haladás elkötelezett híveinek a Billingo 2021-es éve igazi kánaán volt. Fordítsd a hasznodra és hozd ki velük a vállalkozosodból a lehető legtöbbet! Gyere, vegyük sorra a lépéseket együtt:

A Pályázatfigyelő közelebb hozza a pályázati milliókat

A Pályázatfigyelő nem várt bombaként robbant be a digitális szolgáltatások piacára. A Billingo megszokott felületére egy hazánkban egyedülálló szolgáltatás költözött, ahol az összes lakossági és céges pályázat között pillanatok alatt megtalálod a céljainknak leginkább megfelelő tendereket. 

Az ingyenes előminősítés és pályázati tanácsadás előnyeit több száz vállalkozás használja ki hónapról hónapra, így hamarosan sokakhoz már érkezhetnek az első pályázati milliók is. Te se maradj ki belőle.

Nincs több postai sorban állás, már digitális a postai feladás is

A postai sorban állás digitalizálásával azok nyertek a legtöbbet, akiknek az ügyfelei ragaszkodnak a hagyományos papíralapú számlákhoz, az idejüket viszont sokkal értékesebbnek tartják annál, minthogy a postán álljanak sorba - különösen a járványhelyzet közepén. Neked is órákat spórolhat.


Elindult az első számlázó Marketplace

A Marketplace elindulása az egyik legnagyobb szakmai visszhangot kiváltó lépés volt az évben. A Billingo bevásárlóközpontjában a virtuális sorok között haladva lehetett összeválogatni a munkát egyszerűsítő plugineket, funkciókat, integrációkat és az összekötéshez szükséges API-kat. 

Izgulva vártuk a reakciókat, komolyan vettünk minden egyes visszajelzést, építő kritikát, így miközben a háttérben már zajlott a kívül-belül megújuló Billingo alkotása, a Marketplace felületet is újraterveztük. Az őszi új oldal indulására pedig még letisztultabbá alakítottuk.

A Marketplace bevezetése volt az a pont, ahol a Billingo óriási szintet lépett, és egyértelműen nyilvánvalóvá vált, hogy a háttérben elképesztő jelentőségű dolgok vannak készülőben. Közben a felület szépült és alakul, a piac pedig lélegzetvisszafojtva várta, mi történik még ezek után.


900 milliós tőkebefektetés a vállalkozói mindennapjaid egyszerűsítéséhez

A 2020-ban megálmodott Billingo digitális ökoszisztéma egy minden eddiginél komplexebb rendszer. A 2020-as év az alapok stabilizálásról szólt, 2021-ben pedig minden eddiginél gyorsabb és hatékonyabb fejlesztési folyamat indult, amihez a korábbinál jóval több erőforrásra volt szükségünk.

Itt jött képbe a Széchenyi Alapok (korábban Széchenyi Tőkealap), amely nem kevesebb mint 900 MILLIÓ forintnyi tőkebefektetéssel segítette az új, digitális cégvezetést támogató Billingo létrehozását.

És innentől kezdve rakétaként lőtt ki a Billingo.


iOS-re és Androidra is megérkezett a Billingo MobilAPP

Az újabb fontos mérföldkővel még egyszerűbb és gyorsabb lett a mobilos számlázás. A trendi alkalmazás napokon belül a Apple Store legkedveltebb alkalmazásai közé került. A mai napig szuperjók a MobilAPP visszajelzések, folyamatosan érkeznek a frissítések és a háttérben azon dolgozunk, hogy a mobilverzió funkcionalitásban rövid időn belül teljes mértékben megegyezzen az asztali alkalmazással.


Minden cégnek szüksége van egy céginformációs szolgáltatásra. Íme a Céginfó

A Billingo Céginfó szolgáltatásával egy igazi kincsesbánya került a billingós fiókokba. Az új szolgáltatás a vállalkozások egyik legfontosabb adatbázisa lett, ahol a lehető legpontosabb, legfrissebb adatok gyűjthetők a partnerekről, a konkurenciáról vagy bármely másik hazai egyéni vállalkozóról, vállalkozásról vagy civil szervezetről.

És a jó nem járt egyedül.


Érkezett mellé azonnal a Partnerfigyelő is

A Partnerfigyelőnek hála a Billingo azonnal figyelmeztet, ha a vállalkozás számára fontos cégek működésében, adataiban fontos változás vagy akár negatív esemény történik.

Gondolj csak bele. Te mikor szeretnél értesülni róla, ha az egyik legfontosabb partnered csődöt jelent. Azonnal vagy azonnal? 

És a csodának még korántsem volt vége. Itt kapcsolt csak igazán sebességre a Billingo.

10 banki összekötéssel rajtolt a Billingo Bankszinkron

A Billingo Bankszinkron az év egyik legjobban várt szolgáltatása volt, ami azonnal 10 hazai bankkal és pénzintézettel rajtolt. Már az első napokban is több ezer billingós kapcsolódott össze a bankjával, és követi nyomon a utalásait netbanki belépés nélkül jelenleg is.

A fintech újdonság számukra a pénzügyi ellenőrzés folyamatát is látványosan egyszerűsítette, nullára csökkentve az ebből eredő hibákat.

A Bankszinkron bevezetése az évünk egyik legfelemelőbb pillanata volt. Imádtuk minden percét.

UPDATE: 2022. januárjában pedig egy újabb pénzintézettel, a TakarékBankkal bővült a lista.

Igen, voltak hibák, nem minden összekötés működött mindig problémamentesen. Ehhez azonban látni kell, hogy a Bankszinkron egy harmadik feles szolgáltatás, ahol sok múlik a pénzintézeteken. Folyamatosan forrón tartjuk a témát, ahogy pedig a többi pénzintézet is megteremti az összekötéshez szükséges fejlesztéseket, bővítünk. Mi készen állunk az új integrációkra.


Számlázók közül elsőként a Billingóban érhető el a Fizetési kérelem

A Fizetési kérelem bevezetése ismét felkorbácsolta a fintech-világ örökké mozgásban lévő hullámait.

A közvetlenül a partnerünk netbankjába küldhető fizetési igény bevezetését óriási bravúrként értékelte a pénzügyi világ. A szolgáltatással a Billingo olyat pénzügyi szolgáltatást alkotott, amit hazánkban még sok banknál is előbb mutathatott be.

Nincs kérdés, a Billingo több, mint online számlázó.

És a csoda ezúttal sem csak 3 napig tartott.


Megérkezett a SoftPOS, a Billingo bankkártya-elfogadási megoldása

A Billingo SoftPOS-szal az Android mobilokból egy csapásra bankkártya-elfogadó terminált varázsol, ahol a vevők egyszerűen a bankkártyájuk vagy a virtuális fizetésre alkalmas eszközük érintésével tudnak fizetni.

Ezzel az innovatív megoldással a Billingo villámgyorsan reagált a jogszabályi változásra, amely előírta, hogy minden online pénztárgépre kötelezett vállalkozás köteles elektronikus fizetési megoldást bevezetni.


Elsőként Magyarországon: digitális nyugta és e-nyugta a Billingóban

Néhány évvel ezelőttig a legtöbb vállalkozó kézi számlatömbből számlázott, mára azonban már csak elvétve találkozunk a kéziszámlákkal. Várhatóan ugyanez a sors vár a nyugtatömbökre is.

A Billingóban már most találsz erre is megoldást.

A szupermodern elektronikus nyugtákat kiállíthatod a mobilodon, küldheted e-mailben vagy akár mobil blokknyomtatóval is kinyomtathatod. Hát nem sokkal elegánsabb így?

Egy felületen szinte minden a vállalkozásodról: íme a Vezérlőpult

A Vezérlőpult bevezetése óriási visszhangott váltott ki felhasználóink körében. Sokan üdvözölték az informatív belépőképernyőt. A Billingósok egy szűk köre pedig foggal-körömmel ragaszkodna a megszokott számlalista oldalhoz.

Minden egyes visszajelzést és építő kritikát figyelembe vettünk, a vezérlőpult fejlesztései már javában zajlanak, 2022-ben pedig a javaslataitok alapján még átláthatóbbá és még hasznosabbá válik a vezérlőpult.


Sokan kértétek, elhoztuk: 4 új bizonylat és egy modern Ügykezelő hozzájuk

Rendszeresen visszatérő igény volt felhasználóinktól, hogy a Billingóból lehessen kiállítani az árajánlatokat, megrendelőlapokat, szállítóleveleket és teljesítési igazolásokat is.

Így előre vettük a kérést, 4 új bizonylattal és Ügykezelővel bővül a Billingo rendszere, amelyek gombnyomásra, szinte automatikuan készülnek. Az egymáshoz tartozó bizonylatokat pedig a saját logikád szerint rendezheted helyes kis ügymappákba. ​​

Ha mindezek után arra számítottál, hogy nincs hova tovább, akkor óriási lehetett a meglepetés, amikor:


Kívül-belül megújult a Billingo

A digitális ökoszisztéma ki nem mondott elvárásai, az egyre bővülő szolgáltatások és a felhasználói élmény iránti igény egyszerűen megkövetelte, hogy a Billingo kívül-belül megújuljon.

Megszépült a felület, átalakult a weboldal és megérkeztek az új Billingo csomagok is, amelyeket felhasználónk szoftverhasználati szokásaira és igényeire alapozva alkottunk meg.

Így a Billingóban mindenki pontosan azt kapja, amire valóban szüksége van.

De az év ezzel még korántsem ért véget, 2 óriási durranás még mindig bejelentésre várt.

Már direkt Wise-utalások is indíthatók a Billingóból

A Wise és a Billingo összekötése igazi csúcsintegráció. A világszerte népszerű Wise számláról mostantól közvetlenül a Billingo fiókodból fizetheted a számláidat forint vagy akár devizautalással (EUR, USD).

Az együttműködésnek köszönhetően egy világszinten is egyedülálló, dupla integrációs megoldás született:

  1. A Wise fiókodat a Billingo Bankszinkronba integrálva naprakészen követheted nyomon a Wise egyenlegedet és a tranzakcióidat. A Billingo pedig a pénzmozgások és a számlák összepárosításában is segít.
  2. Emellé robbant be a Wise utalás, amellyel, közvetlenül a Billingo fiókban indíthatod el a Wise utalásaidat a Wise számlaegyenleg terhére.


Karácsonyi ajándék: sokak kérésére megérkezett a Készletkezelő

A Bankszinkron mellett minden kétséget kizáróan a Készletkezelő volt a leginkább várt Billingo funkció.

A Billingo új raktár- és készletkezelő szolgáltatásával, a megszokott, átlátható felületeden követheted nyomon a raktárkészlete(i)d változásait is. A Készletkezelő szintén MVP szolgáltatásként indult, de már az idei év elején újabb és újabb izgalmas funkciókkal bővül majd.


Mi lesz még 2022-ben?

Tarts velünk 2022-ben is, mert sok izgalmas fejlesztés van még a tarsolyunkban.

A visszajelzéseitek alapján már most tele vagyunk tervekkel 2022-re is

  • átalakulnak a Billingo reklámok, hogy Ti is olyan hasznos kedvezményként értékeljétek, mint amilyennek mi szánjuk,
  • tovább fejlesztjük az API-t, hogy még több területen automatizálhasd a folyamataidat, tovább bővül a Készletkezelő,
  • érkezik a kiállított számlák előnézete funkció,
  • tovább fejlesztjük a vezérlőpultot, hogy még több hasznos adatot és információt láthass,
  • még okosabb lesz a Bankszinkron is.

És hogy lesznek-e új funkciók? Nanáááá, hisz ez a Billingo.

Köszönjük, hogy 2021-ben is a Billingót választottad vállalkozásod adminisztrációjához.

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top